Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

realno
Контакти:

Re: Без цензура!

Мнениеот realno » 03 авг 2025 10:15

ReBorn1982 написа:
rane написа:Сякаш само вратарят на Добруджа не беше разбрал, че този мач трябваше да го изгубят.

Пак ли сте репресирани ??!

Видях че и за четвъртък ревете ..... навсякъде има заговор срещу ""великия"" Левски - в България, в Европа ..... всички се плашат от вас, толкова сте страшни.

Помолете Мъск да ви натовари на някоя ракета за Марс и отлитайте, белким там поне няма заговор срещу Левски ..... на тая планета се видя, че няма да го бъде.

"Заговори" има само.във вашите комунистически и шумкарски глави. Вие сте по заговорите. Заговорничихте с Микренския мафиот да убие ЦСКА и го направихте дори с декларация за "вярност".
Когато става въпрос за нечестно отношение на съдиите към Левски няма как да кажем на оранжевото червено като припоци. ;)
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 03 авг 2025 10:21

ReBorn1982 написа:
rane написа:Сякаш само вратарят на Добруджа не беше разбрал, че този мач трябваше да го изгубят.

Пак ли сте репресирани ??!

Видях че и за четвъртък ревете ..... навсякъде има заговор срещу ""великия"" Левски - в България, в Европа ..... всички се плашат от вас, толкова сте страшни.

Помолете Мъск да ви натовари на някоя ракета за Марс и отлитайте, белким там поне няма заговор срещу Левски ..... на тая планета се видя, че няма да го бъде.

Е, как, срещу Брага пак ги бяха репресирали :lol: :lol: :lol: . Интересно как Лудогорец не ги репресират в Европа, а само говедата :lol: .
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Dani Kiki
Контакти:

Мнениеот Dani Kiki » 03 авг 2025 10:24

NOMER14 написа:
Der Schmarotzer написа:
damyanov1963 написа:
Вълчан написа:Колко си прав Der Schmarotzer. Гуньо от Първа Гимназия ме гонеше от училище рано сутринта понеже ми била дълга косата. Имаше един предмет Основи на Комунизма ли бе Обществознание ли, но ме пратиха на поправителен изпит понеже ми бе голяма устата. Скъсаха ме и ме оставиха чак за септември на 2ри изпит. Без малко да повтарям 10 ти клас.

Основи на комунизма не е бил, може да бъдеш сигурен, той беше без изпити и оценки, точно за да няма двойкаджии, тройкаджии, че и четворкаджии.
Нали на даскала щяха да му е**т мамата, как е преподавал :)

Мисля, че беше Обществознание. В училище беше с оценки, но при кандидатсуденските изпити, се водеше като политически изпит и беше само с "да" и "не". Ако имаш "не" намаляваха общия сбор от оценките с една единица.

Май Основи на Комунизма се учеше до набор 1965 в 11 клас и оценката беше към тази по История. А от набор 1966 (те караха по нова програма) Обществознание се учи в 10 клас. Така ми излизат учебниците в гугъла.
Другата седмица ще проверя за първото ми твърдение, като си видя бележника.

Сега докато си пиех кафето се порових в бележниците ми от техникума. Основи на Комунизма сме учили в 3-ти курс 1976/77 година със срочни и годишна оценка, която влиза накрая в общия бал на дипломата за средно образование. После във ВМЕИ-Варна учихме малко Научен социализъм (от Комунизма се бяхме отказали, разбрахме, че няма да го построим :)) и дойде 10-ти ноември. И така си останахме само със Защита на Дипломната работа, без Политически изпит.
P.S. Пет години работих, след това започнах Висшето. Затова има разлика в годините дето цитирам.
realno: Бройчо сега се оплаква като клиент изпуснал евтино олио? :)

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 03 авг 2025 11:15

В дипломата си за средно образование имам оценка по предмет основи на комунизма. В дипломата си за висше образование имам оценка по История на БКП, Научен комунизъм, Диамат и исмат плюс Политическа икономия - общо 4 идеологически предмета от общо 30 за първата специалност. Завършил съм висше в 1971. година. Кое как е било по соца тук може да се разказва само от лична перспектива. Фактът, че историята му все още не е публична, говори много. Затова е добре да се обърнем към спомените на тези, които са живели по това време и да ги четем от призмата кой къде е бил в онези години. Аз също мога да разкажа неща, които съм преживял. Най-травмиращото е, когато след седми клас не ми позволиха да кандидатствам в езиковата гимназия в Пловдив, защото произходът ми не беше достатъчно надежден - засегнати от народната власт нямам освен баба и дядо чрез колективизацията. Тогава имаше бройки по окръзи и когото Окръжният комитет одобри, той отива да кандидатства. Одобриха дъщерята на полковник ... До седми клас изчитах по три-четири картона книги от библиотеката, след това една година не прочетох нищо освен задължителната литература.
Всеки, който е преживял годините, в които съм живял, знае как е живял и защо. Сега животът за мнозина е непонятен.
П.С. По повод на разказването на вицове - кога Стършел започна да публикува вицове за властта? Стършел беше орган на ЦК на БКП. Едва в края на осемдесетте с онази карикатура Правешко хоро, може да се говори за по-смел изказ.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/kak-karikatura-v-starshel-izdade-che-totalitarizmat-si-otiva.html
Последна промяна от Странджата на 03 авг 2025 11:37, променено общо 2 пъти.

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 03 авг 2025 11:23

Че какво не ви харесваше на комунизма? Имаше неща, които днес няма: народен съд, лагер Белене, Кореком, опашки за банани и ЦСКА. :)))
Последна промяна от realno на 03 авг 2025 12:30, променено общо 1 път.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 03 авг 2025 11:38

Ами ти си казал къде да търсим носталгиците :), щото имаше и АОНСУ, и рабфак и всенародни манифестации.
Имаше и опашки, където се споделяше, а не като този скучен фейс ..
Последна промяна от Странджата на 03 авг 2025 11:41, променено общо 1 път.

Dani Kiki
Контакти:

Мнениеот Dani Kiki » 03 авг 2025 11:40

realno написа:Че какво не ви харесваше на комунизма: имаше неща, които днес няма: народен съд, лагер Белене, Кореком, опашки за банани и ЦСКА. :)))

То остави бананите, ами какъв ужас беше като се зададе празник. Търсиш познати да купиш хубаво месо, нещо мезенце, луканчица, а за бирата да не говорим - гониш камиона по целия регион да отмъкнеш някоя каса.
realno: Бройчо сега се оплаква като клиент изпуснал евтино олио? :)

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 03 авг 2025 11:42

И я гледаш дали не е цъфнала :)

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 03 авг 2025 12:42

Аз учих в Автотранспорт, явно там комунизма не е бил приоритет.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Върни се в “Левски”