Ливърпул ще проведе своята предсезонна подготовка в Близкият Изток. ''Мърсисайдци'' ще играят контроли в Китай и Малайзия,като от турнето отпада единствено корейската част.
В първият си мач,който ще се проведе на 13 юли от 15:00 ч. Ливърпул ще играе с Гуандун Сънрей Кейв. За мен мача ще бъде много интересен,защото Ливърпул се развива. Направи два според мен добри трансфера с привличането на капитана на Блекпул Чарли Адам и хафа на Съндърланд Джордан Хендерсон! Същевременно с това и Алберто Акуйлани се завърна на ''Анфийлд'' след една година под наем в Ювентус. Мисля,че любимият ни отбор може да сглоби една много силна и интересна халфова линия! Има време да се привлекат и играчи като Мата,Ленън или Енрике. Така,че очаквам Ливърпул да се представи що-годе добре в приятелските срещи и да започне силно сезона,защото определено скамейката ни се разшири! Има доста опции пред Крал Кени!
Прогноза: Е Байерн Мюнхен започна с 15:0 срещу италиански аматьори,защо нашите момчета да не започнат с едно ''скромно'' 0:3?

Предстоящи контроли на Ливърпул:
- Малайзия XI (16.07.2011) 12:45 А
- Хъл Сити (23.07.2011) 17:00 А
- Галатасарай (28.07.2011) 21:00 А
- Волеренга (01.08.2011) 20:00 А
- Валенсия (06.08.2011) 19:30 H