"Ливърпул" вече официално се продава

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Awesome
Контакти:

"Ливърпул" вече официално се продава

Мнениеот Awesome » 16 апр 2010 14:51

Изображение

"Ливърпул" вече официално се продава, след като днес американските собственици Том Хикс и Джордж Джилет възложиха на инвестиционната банка Barclays Capital да намери купувач за клуба.

"След като редица трети лица изявиха интерес, клубът нае Barclays Capital като съветник в процеса на продажба," се казва в съобщение на сайта на клуба. "Отборът има пълната подкрепа на своите банкери за започването на продажбата, и финансирането на клуба през този период е напълно осигурено."

Клубът също съобщи, че Мартин Бротън, бивш президент на British Airways, е назначен за президент на отбора и ще надзирава процеса на продажба.

"За мен е чест да бъда назначен на този пост. Обещавам да направя всичко по силите си, за да намеря нов собственик. Това е велик клуб и ще му намеря собственик, който да отговаря на името и постиженията му", заяви Бротън.

Доскоро единствената конкретна оферта беше от нюйоркския фонд Rhоne Group. Той предлагаше 110 милиона паунда за 40 процента от акциите на червените.

Настоящите собственици Том Хикс и Джордж Джилет купиха клуба през февруари 2007 г. В момента те са притиснати да го продадат заради дълговете към RBS и Wachovia, с които всъщност купиха акциите. До края на юни те трябва да покрият 100 млн. паунда към RBS. Общият размер на задълженията е 237 млн. паунда.

След разочароващ сезон, четири кръга преди края "Ливърпул" е на шесто място в Премиършип и има само теоретични шансове да се класира в първата четворка. http://www.dnevnik.bg/sport/2010/04/16/ ... e_prodava/
And it's Arsenal,
Arsenal FC,
We're by far the greatest team,
The world has ever seen!

Потребителски аватар
fabregas_949
Контакти:

Re: "Ливърпул" вече официално се продава

Мнениеот fabregas_949 » 16 апр 2010 14:56

Най-накрая...
[center][wrapimg=]http://img708.imageshack.us/img708/6629/55829510150908834689008.jpg[/wrapimg][/center]

BultraStyle
Контакти:

Мнениеот BultraStyle » 16 апр 2010 15:06

Ейййй,разгеле ! Дано най сетне се случи нещо положително в Пуул !

Потребителски аватар
Alternative
Контакти:

Мнениеот Alternative » 16 апр 2010 15:15

Това вече е новина!ИзображениеДано попаднат при по-добри собственици! :)
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 16 апр 2010 15:20

На печелившите честито! :mrgreen:
Дано само да не стане от трън та на глог.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Мнениеот TPAKTOP » 16 апр 2010 15:42

Най-сетне! Жалкото е че собствениците винаги са мразени. За това Ливърпул трябва да бъде на испанския принцип(Барса, Реал) но явно е много трудно. Дано да им потръгне! Аз съм на 25 год. и не ги помня шампиони на Англия, но все пак са ми любимия отбор от острова. ЦСКА и Ливърпул са религии а не просто отбори!
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 16 апр 2010 16:10

TPAKTOP написа:Най-сетне! Жалкото е че собствениците винаги са мразени. За това Ливърпул трябва да бъде на испанския принцип(Барса, Реал) но явно е много трудно. Дано да им потръгне! Аз съм на 25 год. и не ги помня шампиони на Англия, но все пак са ми любимия отбор от острова. ЦСКА и Ливърпул са религии а не просто отбори!

Когато обещаеш няколко неща и нито едно не е направено.Няма как да те обичат хората. ;)

gun175
Контакти:

Мнениеот gun175 » 16 апр 2010 16:25

Дано дойде свестен собственик, и по важното дано се запази гръбнакът на отбора иначе в близките години няма да видим Шампионска лига....

liv_fc
Контакти:

Мнениеот liv_fc » 16 апр 2010 17:05

Очевидно е, че нов собственик ще има. Важното в случая е, че той трябва да притежава завидни авоари. Тъй като до колкото четах американците искат 600млн за клуба а има и дългове. Ливърпул определено се нуждае и от нов стадион, за да може да си съперничи с останалите грандове. Освен това е очевидна и нуждата от трансфери. Като обобщение на новия собственик ще му е нужен поне 1млрд, а дори и повече. Важно е и той да милее за клуба. Да не дойде само с цел печалба, на гърба на отбора, защото името Ливърпул носи печалби. Това се опитаха да направят и американците, но не се получи. Важно е и този нов собственик да дойде навреме, защото ако сделката се забави новия сезон започне, Ливърпул отново няма да е в борбата за титлата. Ще поживеем ще види...

Надявам се нещата да се развият колкото се може по-скоро и клуба да отиде там където му е мястото.

Потребителски аватар
gugushito
Контакти:

Мнениеот gugushito » 16 апр 2010 17:44

все си мисля ,че по-лошо няма как да е. просто който и да купи отбора очевидно трябва да е с яка пачка.... така ,че и целите му надали ще са като сега 6-7 място :evil: :evil: но продължавам да твърдя ,че бъдещите успехи минават и през друг треньор.!!!!!

Върни се в “Ливърпул”