Като цяло преобладава мрачния тон и песимизма,което си е характерно за бг де

.
С две-три думи се споменава добрата победа,а после се почват редовните оплювания на 3-4 редовно заподозряни/Даунинг,Хендо,Адам/.
Аз ще се опитам да предложа малко по-различен поглед.
Втора поредна победа за седмицата,и то постигнати и двете като гост на доста сериозни отбори,които ще създават големи проблеми/Стоук този сезон нямаха загуба вкъщи,а УБА бяха в серия от 4 мача без загуба/.На практика не дадохме шанс на дроздовете да сторят,каквото и да е смислено,аз не мога да се сетя за някакво чисто тяхно положение за гол,халфовете им бяха тотално смачкани от нашите,за което говори факта,че най-добрият им играч/Мулумбу/ бе сменен още 60 минута.След гредите срещу Норич и днес нямахме късмет,а съдията беше доста слаб,въпреки неадекватния коментатор по Нова видно бе,че имаше 100% нарушение срещу Каръл за дузпа,а няколко минути по-късно негов удар с глава бе избит с ръка от защитник,което си е дузпа и червен картон,но някой учудва ли се на това при рефер като Мейсън,който във времето се е доказал,че обича да ни реже/преди две години срещу Фулъм ни остави с 9 човека след смешни червени картони/.
Днес играхме за пореден мач без Джерард/травма на глезена,която е лека според слуховете/,Карагър,Кайт.Макар че липсата на Джейми за мен бе добра новина-защитата ни пресираше доста по-напред от обичайното,а това позволяваше на отбора да е доста по-компактен и да не позволява обсада на вратата ни.Отделно,че с Агер топката се разпределя по-спокойно и по земя,което си личеше отлично първото полувреме.Глен Джонсън след дълго отсъствие навлиза във форма и днес изяде с парцалите Джероум Томас,който си е доста прилично крило.Като подобри физическата си форма,ще може да е и още по-ползен в атакуващ план.Енрике бе уникален,което му се превръща в навик-истинска канара.Лукас имаше 80% точни пасове първото полувреме и почти нямаше загубено единоборство.Хендо игра доста прилично,след асистенцията за Суарез предния мач,днес започна атаката за втория гол,която бе класическа.Помагаше много на Джонсън и засега му липсва малко увереност пред гола,но подбрението при него е на лице.Каръл-вкара гол,спечели доста въздушни двубои,явно е подобрил серизно физическата си подготовка,а и разбирателството му със Суарез днес работеше.Приличен мач и за Адам,който вкара много важния първи гол,макар че в края на мача се поумори.За Суарез няма какво да говорим-правеше си каквото му е кеф,проблемът при него и съотборницте са безумно многото пропуски в чисти положения.
И няколко думи за Даунинг,който днес не бе на ниво,центриранията му бяха посредствени,не мина за цял мач Рийд и един път и е видно,че след добрия старт на сезона,напоследък е зациклил,но тва не е повод основно да бъде плют и обиждан.Преди два сезона Лукас бе жертва на доста псевдоразбирачи,още преди това Кайт и т.н.Аз съм убеден,че съвсем скоро Стюърт ще подобри играта си,а и феновете пропускат колко помага на Енрике в дефанзивен план,а и между двамата има изградено отлично разбирателство.
Истината е,че след 10 кръга сме на точка от Челси и на 5 зад втория,и то без да играем на върха на възможностите си,като в поне 4 срещи бяхме преследвани и от сериозен малшанс.