Селекцията в Ливърпул

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

liv_fc
Контакти:

Re: Ливърпул на път да осигури първи трансфер на Далглиш

Мнениеот liv_fc » 18 яну 2011 17:57

Сега пък нова спекулация за Бабел....според немския "Билд" ще премине за 7 млн евро в Хофенхайм

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Мнениеот Dzheff » 18 яну 2011 18:19

Аз все си мисля, че по-правилният пост за Суарес е зад Торес, вместо отляво. При това положение едно ляво крило не би било излишно, въпреки че и според мен приоритет трябва да бъде заздравяване на защитата. След закупуване на Суарес в атакуващ план ще имаме достатъчно опции. Вярно е че резервите отстъпват значително на титулярите и в атака, но в защита и титуляри нямаме като хората.
Оптимален титулярен състав според мен:
--------------------Рейна-----------------------
Кели--------нов---------Агер-------------нов
--------Мейрелеш/нов----Джерард---------
Джонсън/Каут-------------------Макси/нов
----------------------Суарес-------------------
----------------------Торес--------------------

В случай, че Бабел не бъде продаден (което е малко вероятно) той спокойно може да бъде алтернатива на Макси по лявото крило и на двамата нападатели. Отдясно освен посочените Коул също не е лош вариант - така че там имаме стабилност. Като Каут също така може да бъде пускан при нужда и в центъра на атаката. В централната част на игрището изглежда, че Стиви и Мейрелеш са единственият възможен избор. Като се има предвид, че единствената им алтернатива са Шелви и Спеаринг, не би била излишна една нова покупка и там. В защита положението е трагично - на два поста на практика нямаме готов вариант - там покупките са задължителни. В противен случай, колкото и добре да играе нападението ще бъдем обречени на подобно развитие на мачовете като Блекпул и Евертън. Резултати от рода на 2-2 и 3-3 са ефектни, но не и ефективни, а с оглед класирането на нас ни е необходима ефективност.
Задължителни продажби, с чиито средства можем да подсигурим част от средствата за новите покупки - Киргиякос, Аурелио, Кончески, Лукаш, Поулсен, Йованович, Н'Гог
[center]ИзображениеИзображениеИзображение
Walk on with hope in your heart and YNWA! YNWA!!![/center]

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Мнениеот Dzheff » 18 яну 2011 18:28

liv_fc написа:Сега пък нова спекулация за Бабел....според немския "Билд" ще премине за 7 млн евро в Хофенхайм

Това бях го чел миналата седмица още, но според мен ще бъде използван като разменна монета с Аякс, за да се свали цената на Суарес. По изказванията на Бабел изглежда, че и неговите предпочитания са в тази насока...

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 18 яну 2011 18:32

Аз бих заложил че до края на сезона ще си играем по схема 4-1/2-2/1 (на Мауриньо от първите години в Челси,свързвам с тях заради Стив Кларк).При такова положение Суарез и Каут предполагам че ще са крила,а Торес ще си е в центъра.
Ок да предположим че Далгиш предпочете друг вариант,при всички положения обаче Джуджак не ни е толкова належащ.Според мен за момента е много по-важно да си повишим класата в защита.Един дефанзивен халф(тип Макелеле) и един защитник на този етап могат да ни помогнат много.Въпроса е да не проспим трансферния прозорец.

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Мнениеот Dzheff » 18 яну 2011 18:42

един такъв вариант, разбира се, че е възможен, но както сам казваш за целта ще ни е нужен стабилен опорен халф... а такъв поне на този етап аз не виждам в отбора :?

Liverpool forever_95
Контакти:

Мнениеот Liverpool forever_95 » 19 яну 2011 09:55

styopa написа:Аз бих заложил че до края на сезона ще си играем по схема 4-1/2-2/1 (на Мауриньо от първите години в Челси,свързвам с тях заради Стив Кларк).При такова положение Суарез и Каут предполагам че ще са крила,а Торес ще си е в центъра.
Ок да предположим че Далгиш предпочете друг вариант,при всички положения обаче Джуджак не ни е толкова належащ.Според мен за момента е много по-важно да си повишим класата в защита.Един дефанзивен халф(тип Макелеле) и един защитник на този етап могат да ни помогнат много.Въпроса е да не проспим трансферния прозорец.

На твоето мнение съм, но си мисля, че този трансферен прозорец ще го проспим и после ще си блъскаме главите. А според мен освен градивен халф и 2-ма защитници, наложително е да се вземе и едно крило. Мейрелеш като че ли все още ''опипва'' почвата, тоест според мен не се вписва чак толкова бързо. Само с Джерард не става. Но да речем, че в средата на терена имаме опции. Но по крилата? Макси е бавен и вече одъртява-на 30 години е. Кайт е черноработник, много бяга, но напоследък като изключим многото тичане от него ефект почти няма. И той вече няма нужната скорост-и той е на 30. И ако в средата на терена на този етап имаме футболисти, то по крилата нямаме. Няма скорост там. Едно крило(тип Бабел или Азар) ще ни свърши страхотна работа.

Liverpool forever_95
Контакти:

Мнениеот Liverpool forever_95 » 19 яну 2011 10:04

Dzheff написа:Аз все си мисля, че по-правилният пост за Суарес е зад Торес, вместо отляво. При това положение едно ляво крило не би било излишно, въпреки че и според мен приоритет трябва да бъде заздравяване на защитата. След закупуване на Суарес в атакуващ план ще имаме достатъчно опции. Вярно е че резервите отстъпват значително на титулярите и в атака, но в защита и титуляри нямаме като хората.
Оптимален титулярен състав според мен:
--------------------Рейна-----------------------
Кели--------нов---------Агер-------------нов
--------Мейрелеш/нов----Джерард---------
Джонсън/Каут-------------------Макси/нов
----------------------Суарес-------------------
----------------------Торес--------------------

В случай, че Бабел не бъде продаден (което е малко вероятно) той спокойно може да бъде алтернатива на Макси по лявото крило и на двамата нападатели. Отдясно освен посочените Коул също не е лош вариант - така че там имаме стабилност. Като Каут също така може да бъде пускан при нужда и в центъра на атаката. В централната част на игрището изглежда, че Стиви и Мейрелеш са единственият възможен избор. Като се има предвид, че единствената им алтернатива са Шелви и Спеаринг, не би била излишна една нова покупка и там. В защита положението е трагично - на два поста на практика нямаме готов вариант - там покупките са задължителни. В противен случай, колкото и добре да играе нападението ще бъдем обречени на подобно развитие на мачовете като Блекпул и Евертън. Резултати от рода на 2-2 и 3-3 са ефектни, но не и ефективни, а с оглед класирането на нас ни е необходима ефективност.
Задължителни продажби, с чиито средства можем да подсигурим част от средствата за новите покупки - Киргиякос, Аурелио, Кончески, Лукаш, Поулсен, Йованович, Н'Гог

Добре, но мислиш ли, че ако продадем тези футболисти, ще съберем достатъчно средства? :lol: Кирфиякос го купихме за 1.5 милиона. В никакъв случай няма да му вземем 2 милиона. И като погледнеш всички останали футболисти, повече от 6/7 милиона не можем да вземем на никой от тях. Никой от изброените от теб не струва повече от 6/7 милиона. Така че, ако ги продадем сега тези футболисти, ще вземем около 20/22 милиона. И с тези пари можем да купим 2-ма класни играчи може би. А на този етап от сезона, като се има в предвид, че имаме мачове в ЛЕ, според мен да се разделиш със седем човека и да привлечеш само 2-ма е немислимо. Така просто страшно много си скъсяваш скамейката. По-добре на лято да ги продадем и да имаме време да вземем нови и да изградим един нов стабилен отбор.

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Мнениеот Dzheff » 19 яну 2011 13:27

максимум 20 млн могат да се вземат за тези играчи - факт. но, ако успоредно с това се закупят класни футболисти на 4те поста (където съм писал "нов"), това че състава ще се намали с 3ма играчи съвсем няма да се усети. ще имаме титулярен състав, който реално ще може да победи всеки в Англия, някои от сегашните титуляри (непопадащи в списъка) ще им бъдат достатъчно добри заместници, а и ще може да се дава шанс на юношите на клуба в по-леките мачове, когато ще може да се дава почивка на част от титулярите. естествено, че 4ма класни футболисти с 20млн няма как да се вземат, но аз затова съм писал, че с продажбата на тези седмината ще се осигурят част от нужните средства и ще се облекчат разходите за заплати - а в момента тези освен, че взимат пари друга работа не вършат :lol:

liv_fc
Контакти:

Мнениеот liv_fc » 19 яну 2011 14:40

Джон Хенри се е срещнал в Лондон с агента на Суарез Искат му 27 млн паунда , Ливърпул иска 15 + Бабел.

Потребителски аватар
Mighty Reds
Контакти:

Мнениеот Mighty Reds » 19 яну 2011 14:45

Значи, ако се стигне до сделка, ще бъдат изхарчени 19 млн + 8 за Бабел(така си мисля). :geek:
Плащай, Хенри :mrgreen: , че си е**ло фара :shock:

А т'ва как ли да го коментираме ?!?

[offtopic]http://topsport.ibox.bg/news/id_212502773[/offtopic]
“This city has two great teams - Liverpool and Liverpool reserves.”
Bill Shankly

[wrapimg=]http://assets.liverpoolfc.tv/uploads/assets/fans_4d778a4a9ac36353881786.jpg[/wrapimg]

Върни се в “Ливърпул”