fkbl1 написа:Thsmith написа:fkbl1 написа:Чакай, чакай.
Ти говориш позитивно за вещицата Тачър? Фен ли си на Ливърпул? Бил ли си в Ливърпул? Смееш ли да го кажеш това на Скаузъри?
Не, естествено. Кой би могъл да говори позитивно за Баронеса Тачър? За най-успешния ПМ след Чърчил и Граф Чатъм, Уилям Пит?
Как бих могъл.
И какво означава да "смея"? Да отида да търся някой, който говори разбираем градски английски и да изразя мнението си по политически въпрос? Точно това се опитвам да ти кажа, че няма смисъл. Мястото на политическите въпроси не е на футболния стадион. Политически въпроси може да коментира гражданина Х, когато е фенът Х, той коментира футболни въпроси.
Що се отнася до това дали и къде съм бил, първия мач на Пул, който гледах на живо няма да го забравя никога. Видука ви вкара 4 гола за 4:3Беше на Елън Роуд и чувах доста по цветисти реплики от "Аладин". И да, бил съм и на Анфилд и не, не съм фен на Ливърпул. Това не ми пречи да съм бил на над 20 британски стадиона от любов към футбола и играта, а не към политическите възгледи на няоког.
Окей, помислих, че си фен на Ливърпул и говориш позитивно за вещицата. Не е лошо да се информираш за това какво е причинила тази мърша на хората от града. После защо скаузъри се разграничават от националния отбор, освиркват химна и т.н.
Град Ливърпул не е държава, а е част от Обединеното кралство, същото което дължи изключително много на Баронеса Тачър.
И познай, от разправата със синдикатите и разни стачкуващи маймуни, печели цялата британска индустрия и респективно икономиката и населението в цялата страна. Просто недей да смесваш тези неща с футбола. Хората не отиват на стадиона за да чуят мнението на Милнър, Мане или на Аладин по някой социален въпрос. Отиват за да гледат футбол, да ги гледат как играят и забавляват хората. Ако искат да говорят за политика ще си включат братовчеда Тъкър Карлсън или ще се забавляват с Пиърс Морган, а няма да са платили билет за футболен мач. Тези ти опити да обвързваш една игра, която обединява хората с политика е пагубна за самата игра и не носи радост никому.