Селекцията в Ливърпул

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Liverpool_EC
Контакти:

Re: Селекцията в Ливърпул

Мнениеот Liverpool_EC » 16 авг 2021 23:46

kircho_baretata написа:Малее, два дни не съм писал, а тя темата била като кошер. Ще драсна и аз два реда, не може така.
Трансферната ни политика не ми се коментира, изказвал съм си мнението, сега няма да я засягам.
От първия ни мач ми направи лошо впечатление халфовата ни линия.
1. Кейта - започна добре но още към 35-40 мин изчезна тотално. Пипа добре топката, но оставам с впечатление, че няма кураж да влезе стабилно. Отделно от това се позиционира с една идея закъснение на моменти.
2. Окса - В контролите изглеждаше добре, а в първия официален мач, беше като муха без глава.
Норич превземаха терен без никакви проблеми в средата, добре че след това се блъскаха в познатата ни стена в защита.
Ясно се видя спокойствието което внесе Фабиньо като влезе.
Та ми се ще един заместник на Вайналдум знам, че Хендо и Тиаго не играха, но с тази халфова линия срещу сериозен отбор ще ни е нанагорно.
Не, че не харесвам Кейта но ако имах възможност да избирам бих го заменил веднага с читав халф, Окса също, но той е от галениците и ще си го дондуркаме още 2 год.

Недей така, че сега адвоката на ФСГ ще ти обясни, как не може да продадеш 2ма и да ги заместиш с 1, понеже Клоп не иска голяма група :lol: А счетоводителя им, вече знае, че и новият ще е непотребен, като предните 2 и по-добре да си ги държим тях.
А това пазене на Кейта е типична психологическа реакция на всички такива чупливи играчи, които след толкова контузии почват да се пазят в единоборствата и от там следва неизбежен спад. Стъридж беше същата работа и него го чакахме 3,4 г да влезе във формата от 2014...а той се пазеше...вече сам.
Тиаго пропусна окт, ноември и декември, Фабиньо януари, а Хендерсън от края на януари-до май, т.е все едно 1 халф не игра цял сезон.

Потребителски аватар
Liverpool_EC
Контакти:

Мнениеот Liverpool_EC » 16 авг 2021 23:54

Red_Neck написа:
Liverpool_EC написа:
Red_Neck написа:
Ако на някой не му е ясно, ФСГ поставят рамките на бюджета и толкоз! За всичко останало си имат наемни служители, които се опитват да правят чудеса за да могат хем да се вместят в този бюджет, хем да надградят отбора за да са конкурентни на 5-6 отбора в Европа със значително по сериозно финансиране. Та в тази връзка, Майкъл не е виновен, че му се налага да води дълги пазърлъци. С кочан празни чекове всеки може!

Ти си объркан по рождение, определено си последния от който чакам да разбере нещо. Погледни се какви си ги написал пак-значи служителите трябва да правят чудеса с мизерния бюджет, обаче ми се обесняваш с години какви велики собственици имаме и колко правилно ръководят отбора. Ебати простотията :!: Едуардс просто води преговорите, ама онези като са му наредили, че Ориги струва 20 млн и Ориги още си стои в Ливърпул! Да не мислиш, че той я е измислил тази цена? Като са му казали, че имат 1,5 млн бюджет януари, много ясно, че ще открие диаманта Бен Дейвис. И на какво отгоре ми се обясняваш, че тези са привличани по желанието на Клоп или Едуардс, объркан???? Понеже с бостънските трохи това са намерили, означава ли че те са ги искали :?:
Кой прецени, че Вайналдум не е фундаментален? Ти във форума...със списъка си дето го зачеркваш :lol: :lol: :lol:

Магистрален, стига с тези селски номера ;)
Като ще се хващаш за едно изречение за да избудалееш отново, поне гледай да е цялото ;)
1. Бюджетът на клуба е всичко друго но не и мизерен, ..... и този бюджет изключително силно зависи от приходите! Капиш?
2. Последните 4 години клубът се конкурира успешно с поне 3 отбора в ЕПЛ и поне още 3-4 в Европа, които имат значително по-големи финансови възможности, вписвайки се в зададения бюджет - това са чудесата за които говорех! Стана ли ти ясно?
3. Никой не пише ценови листи на Майкъл - той е наясно, че колкото изкара от продажби с толкова ще разполагат с Юрген за нови. Просто е. От известно време пари нито влизат от Америка, нито излизат.

Колкото до Джини, ... не си ли хепи за него, че вече е на едно по-добро място при по-добри работодатели, които му дават колкото поиска, че и отгоре ;) Аз искрено се радвам за него ;)

Този общия бщджет зад който се криеш, нали вече изяснихме, че сме на 1во място по заплати на администрацията, 5ти по заплати на играчите и на 14то място по чисти пари за трансфери. И това 14 място теб не те кефи, стига да хванем топ4 за сметка на титла!
За Вайналдум единственото, което те радва е, че бившите му шефове няма да му плащат минималното увеличение, което му предложиха и пикаеш газ, че не му взеха пари предното лято. Ти си на такова ниво :oops:

john barnes

Мнениеот john barnes » 17 авг 2021 09:10

Обобщението е,че на янките не им се дават пари от техния джоб! При наличието на зверските приходи от ТВ правата,от ШЛ,от ВЛ и от всякакви спонсори,да чакаш да продадеш за да купиш си е мазохизъм за феновете!!! Да чакаме на Харви Елиът да замества Джини си е несериозно и крие рискове. Да чакаш и на чупливия Кейта си е също несериозно,но нали има фенове които се кефят,че янките пак ще са напред от джама...
Имало едно време един Манчестър Юнайтед, който играел с малък успех в Англия и абсолютно никакъв в Европа. Далеч от надмощието си днес в Премиър Лийг и отсъстващ от големите международни сцени, той се люшкал между анонимността и посредствеността.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 17 авг 2021 10:02

Има фенове, които се кефят, че най-конвертируемите ни играчи спряха да бягат в преки конкуренти за да печелят титли, че Ливърпул не се превърна в трансферния идиот на Европа (по подобие на Барселона и Реал, които похарчиха майка и баща за т.нар. "обновяване" на големите си отбори) и Ливърпул не разчита основно на дълбоки джобове на собственици за да е в играта на домашна и международна сцена.
Има фенове, които се кефят, че клубът функционира в сферата на нормалното за играта (по подобие на Байерн М), че се следва устойчив модел и че собственици и борд не сменят мениджъри през 6 месеца за кеф на самозабравили се звезди.
Има фенове, които се кефят, че Ливърпул е клуб, който все още буди уважение и респект във футболните среди, а не е възприеман като скъпа играчка на отегчен милиардер.
Ако за някои това е малко, да си преразгледат ценностната система и да си спомнят къде беше клубът последните 30 години.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

john barnes

Мнениеот john barnes » 17 авг 2021 11:28

Всичко това,което си изброил е само и единствено благодарение на Юрген Клоп!!! Обаче когато замине 2024г. пак ще си говорим за янките,специално със теб и още двама-трима заблудени фенове.
Имало едно време един Манчестър Юнайтед, който играел с малък успех в Англия и абсолютно никакъв в Европа. Далеч от надмощието си днес в Премиър Лийг и отсъстващ от големите международни сцени, той се люшкал между анонимността и посредствеността.

kircho_baretata
Контакти:

Мнениеот kircho_baretata » 17 авг 2021 12:24

Red_Neck написа:Има фенове, които се кефят, че най-конвертируемите ни играчи спряха да бягат в преки конкуренти за да печелят титли, че Ливърпул не се превърна в трансферния идиот на Европа (по подобие на Барселона и Реал, които похарчиха майка и баща за т.нар. "обновяване" на големите си отбори) и Ливърпул не разчита основно на дълбоки джобове на собственици за да е в играта на домашна и международна сцена.
Има фенове, които се кефят, че клубът функционира в сферата на нормалното за играта (по подобие на Байерн М), че се следва устойчив модел и че собственици и борд не сменят мениджъри през 6 месеца за кеф на самозабравили се звезди.
Има фенове, които се кефят, че Ливърпул е клуб, който все още буди уважение и респект във футболните среди, а не е възприеман като скъпа играчка на отегчен милиардер.
Ако за някои това е малко, да си преразгледат ценностната система и да си спомнят къде беше клубът последните 30 години.

Съгласен съм с всичко, което си казал. Моето притеснение идва от няколко неща.
1. Има доста самоиздържщи се модели на управление, при които няма спортни резултати и не случайно. Пример Ареснал, Тотнъм - спортните постижения клонят към нула последните години. Байерн не е коректен пример, защото при вяла конкуренция са ежегоден шампион. Тоест при тях има финансова дисциплина, гарнирана с купища титли, разликата е, че там няма други мастодонти. В Англия има два отбора със собственици с бездънни джобове, които правят каквото си решат, а МЮ е огромен бранд и също си позволява харчове над нормалното. За клубовете спазващи стриктно финансовата рамка, просто е трудно да се конкурират с тия трите. Не че е непосилно, но трябва време и малко късмет с точни трансфери за точните пари. До тук Ливърпул го демонстрира умело това нещо с малки изключения (говорим за периода на Клоп, че при Брендо беше куче влачи диря няма). Особеният момент е, че тази успеваемост не може никой да ни я гарантира в бъдеще.
2. Притеснявам се да не стигнем до лафа - Всяко чудо за три дни. Изгради се състав постигнахме супер успехи и сега каквото дойде, само да сме в четворката. Тук се надявам да греша де.
3. Модела със самоиздържането и продай преди да купиш е разработен отдавна в Челси. Те имат най-големия брой футболисти и продават на поразия. Този трансферен прозорец, кой чул кой не, но продадоха от академията някакъв защитник за 30 млн. мисля. Говореше се че ще продават втори за сходни пари, но изгубих нишката и не съм следил. Отделно може да кешират Тами за едни 40 млн. За продажба са им футболисти като Лофтъс и Баркли. Мисля си, че с новата тренировъчна база, Ливърпул се опитва да следва този модел, тоест да се продават много хора от школата и около първи отбор и с тези пари да се надгражда състава. Тук има един особен момент, че се въведоха рестрикции в тази посока и има ограничения, това може да е спънка за плановете ни в бъдеще. Отделно за тази стратегия си трябва време, тепърва започваме да я осъвършенстваме.
4. Спазването на строго задаената финансова рамка ще ни ограничава още повече в бъдеще, особено при прехода от този ни печеливш отбор и граденето на нов такъв. След година две почти няма да имаме конвертируеми футболисти за големи суми, които да ни гарантират постъпления за нови покупки.
5. Силно се надявам когато настъпи момента, собствениците да подкрепят отбора във финансово отношение, за де не се налага да чакаме пак 30 години. И като имам предвид подкрепят нямам предвид изцепки като в Сити и Челси.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 17 авг 2021 13:06

Много е просто. В Англия се взимат най-големите пари, пазара е най-надут и то силно изкуствено, заплатите са баснословни, цените се дигат за да се компенсира, трансфер за 50-60млн паунда за пълен средняк не прави впечатления на абсолютно никой вече а нас ни разпънаха от гаври за Анди Керъл за 35. Таван на трансферите, таван на заплатите и нещата ще се успокоят много бързо. Когато Сити дава 100 млн за играч на по-малък отбор а малкия отбор може да спечели повече като го задържи ще има - греда, не става. Така ще се оправи и баланса. Байерн е съвсем друга бира и част от собствениците им освен феновете са Адидас и Ауди. Байерн си харесва някой играч, проявява интерес в последната година от договора му, този играч се подмокря от кеф че ще играе за тях и си го взимат без пари. Тъпо и просто, то затова и Бундеслигата е на това дередже

Потребителски аватар
fkbl1
Контакти:

Мнениеот fkbl1 » 17 авг 2021 14:37

Thsmith написа:
fkbl1 написа:Чакай, чакай.

Ти говориш позитивно за вещицата Тачър? Фен ли си на Ливърпул? Бил ли си в Ливърпул? Смееш ли да го кажеш това на Скаузъри?

Не, естествено. Кой би могъл да говори позитивно за Баронеса Тачър? За най-успешния ПМ след Чърчил и Граф Чатъм, Уилям Пит?
Как бих могъл.
И какво означава да "смея"? Да отида да търся някой, който говори разбираем градски английски и да изразя мнението си по политически въпрос? Точно това се опитвам да ти кажа, че няма смисъл. Мястото на политическите въпроси не е на футболния стадион. Политически въпроси може да коментира гражданина Х, когато е фенът Х, той коментира футболни въпроси.

Що се отнася до това дали и къде съм бил, първия мач на Пул, който гледах на живо няма да го забравя никога. Видука ви вкара 4 гола за 4:3 :lol: Беше на Елън Роуд и чувах доста по цветисти реплики от "Аладин". И да, бил съм и на Анфилд и не, не съм фен на Ливърпул. Това не ми пречи да съм бил на над 20 британски стадиона от любов към футбола и играта, а не към политическите възгледи на няоког.

Окей, помислих, че си фен на Ливърпул и говориш позитивно за вещицата. Не е лошо да се информираш за това какво е причинила тази мърша на хората от града. После защо скаузъри се разграничават от националния отбор, освиркват химна и т.н.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 17 авг 2021 15:07

Аз съм впечатлен, че въобще ти дреме какво бил направил техен премиер срещу града. И на кой въобще му дреме за града и хората там. Особено пък нас какво ни засяга?

Потребителски аватар
Liverpool_EC
Контакти:

Мнениеот Liverpool_EC » 17 авг 2021 17:07

Red_Neck написа:Има фенове, които се кефят, че най-конвертируемите ни играчи спряха да бягат в преки конкуренти за да печелят титли, че Ливърпул не се превърна в трансферния идиот на Европа (по подобие на Барселона и Реал, които похарчиха майка и баща за т.нар. "обновяване" на големите си отбори) и Ливърпул не разчита основно на дълбоки джобове на собственици за да е в играта на домашна и международна сцена.

Големият проблем на вас е, че май само помните последните 30 г. Вземи се замисли, къде беше отбора преди 40 и пак ми говори за ценностната система. 30г чакахме да се върне този момент и сега ще бъде проспан от американските интересчии, намащи си на идея какво е да чакаш 30г Ливърпул пак да е на върха. Я кажи, неморално ли е да има още 2 силни резерви (не скъпи звезди). Не си ли трансферен идиот, когато си изтървал титлата, защото единия ти основен халф е бутан на бека и още повече да повториш грешката и пак да изтървеш титлата, щото другия халф е бутан за ЦЗ. Ти постоянно даваш за пример трансфера на Робъртсън , а вчера пишеш, че 15-20млн играч няма как да е по-добър от настоящите резерви...Доста противоречиво, ама теб си те знаем!
Най-глупавото е, че такива моралисти, като теб не могат да загреят вече 10 г, че Ливърпул не е любимата играчка на милиардер, а по-лошо - Ливърпул е превърнат в дойната крава на един милиардер! Не може всяко трансферно лято да си с една и съща трансферна политика-да чакаш 2ма души да сменят едни некадърници и за същите пари да намерят други по-хубави от тях. Отбора минава през различни фази на развитие и има различни нужди. Не е всяко лято едно и също, че и бюджета да се формира по един и същи начин.
Я кажи, ако сега се бяха взели нужните хора, кой ще им иска пари догодина и за какво, ще трябват 1,2 козметични промени. Ама не, ние ще чакаме да мине сезона и тогава ще се сетим, че ни е трябвал еди кой си, както стана с Конате. Бавнярското развитие с добавяне на 1 хубав играч на година. Няма нищо по-идиотско от това да повтаряш една грешка отново и отново. Ако Барса са трансферните идиоти по привлечени играчи, твоите са по непривлечени! Да не мислиш, че на нас не ни се смеят как всяка Коледа сме първи и после изпускаме газта, щото янките нямали пари за бензин. Трябвало Клоп и Едуардс първо да продадат предна дясна гума, за да купят бензин :oops: :oops: :oops:

Върни се в “Ливърпул”