Селекцията в Ливърпул
Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Селекцията в Ливърпул
И защо Вернер, например, щеше да бъде перманентна резерва? Триото в атака не е същото като от преди година и половина. Салах, например , няма нищо общо от по миналия сезон. Не казвам, че е слаб играч, но изпуска положения, които преди не изпускаше. Фирмино също не е във формата на живота си. Единствено Мане е постоянна величина. Миналата година имахме късмет с контузиите, което не е гаранция , че и тази ще е същото. Тогава Ориги ли ще ни спасява. Направи няколко важни мача, но си е дърво и не го виждам постоянно титуляр. Освен всичко друго янките доста се налапаха миналата година - и от Шампионска лига , и от телевизионни права, че и от спонсорски договори, а не осъществиха един сериозен трансфер за цели три прозореца. Сега се циганят за едни 25-30 милиона за Тиаго, не че съм му фен.
Вернер нямаше да е резерва при нас. Иначе и аз в началото на джама бях по-обнадежден, сега ми е малко кофти за Клоп, но не мисля, че ще се отрази на класирането ни в лигата догодина.Очаквам да дублираме ако Мане или ВВД не се контузят за дълъг период от време.
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]
kadett1 написа:И защо Вернер, например, щеше да бъде перманентна резерва? Триото в атака не е същото като от преди година и половина. Салах, например , няма нищо общо от по миналия сезон. Не казвам, че е слаб играч, но изпуска положения, които преди не изпускаше. Фирмино също не е във формата на живота си. Единствено Мане е постоянна величина. Миналата година имахме късмет с контузиите, което не е гаранция , че и тази ще е същото. Тогава Ориги ли ще ни спасява. Направи няколко важни мача, но си е дърво и не го виждам постоянно титуляр. Освен всичко друго янките доста се налапаха миналата година - и от Шампионска лига , и от телевизионни права, че и от спонсорски договори, а не осъществиха един сериозен трансфер за цели три прозореца. Сега се циганят за едни 25-30 милиона за Тиаго, не че съм му фен.
Въпроса с тия тримата е че дори да не направят нещо съществено самите те, имат много специфично влияние върху защитните формации срещу които играят. И затова са и това което са. Както и факта, че откакто са заедно няма контузени, наказани и хапещи. Както искаш го гледай но те са налични 95% от мачовете през сезона. Тази година и тримата имат спад във формата и въпреки това станахме шампиони с 99 точки. Това да ви говори нещо?
- Liverpool_EC
- Контакти:
Red_Neck написа:kircho_baretata написа:....
Само дето сега няма мачове на отбора и трябва за нещо да се драпаме. Какъв по-удобен момент от този да нахулим янките.
[offtopic]Ем, .... на мен именно това "хулене за спорта" на Джон Хенри ми идва леко не на място.
Ако някой прояви интерес към инвестициите на Хенри в спортни клубове, ще види една закономерност и маниакална практичност.
Като истински бизнесмен, Хенри мрази резките движения и непремерен риск. Когато се захваща с бейзбола, първо купува малък дял в най-големият спортен клуб (NY Yankees), после става собственик на сравнително малък клуб (Флорида Марлинс), продава го само след 3 години на голяма печалба и през 2002 купува Boston Red Sox, който е в една дивизия с Янките и не е печелил Световни серии от 1918г!
2 години по-късно Бостън Ред Сокс печели Световните серии (след 86-годишна суша!) и после го прави още 3 пъти.
При нас прекъсването на сушата му отне повече време, но не го направи по чукотски или арабски, а по неговия си начин - методично и без излишни рискове. Ливърпул не е спрял да се развива, а точно в този момент е в перфектна форма и недоумявам какъв е този хейт по янките и Хенри.
В Европа може да си мислим, че сме открили топлата вода, но от янките има мноооого какво да се научи в спортния мениджмънт. Явно има причина мейджър лигите им да са на такова ниво.[/offtopic]
Хенри се е пробвал да купува какви ли не отбори, в най-различни спортове. Човека освен практичен инвеститор, който не обича непремерения риск си е и най-безскрупулен търгаш. Хенри надушва какви печалби има в спортните отбори още през 90те и като всяка една борсова хиена успява да прецени голямото бъдеще в тях и започва да пренасочва бизнесът си там, зарязвайки полека-лека затъващата си борсова агенция. Паралелите между Ред Сокс и Ливърпул и постигнатите резултати са леко нелепи. Ако в Бостън спечели титлата на втората си година, в Ливърпул след 5 г негово управление отборът беше пълна каша, ако се сещаш какво представлявахме лятото на 2015. На седмата му година имахме 2 влизания в топ 4 и за поредено лято беше изпусната основната ни трансферна цел (Ван Дайк лятото на 2017). Клоп за втора поредна година трябваше да се оправя с парите от продажбите. При кой друг собственик го има това, реномиран треньор да получава трохи и да се оправя както може. Чак след трансфера на Коутиньо и стигането на финала в ШЛ 2018 от Клоп с отбор максимум за 1/4 финал, се видя някакъв осезаем напредък при янките. Това до тук са 8 ГОДИНИ

Аз не искам чудовищни трансфери. Миналата година не исках Фирпо за 30 мил, не исках и Пепе за 80 мил и никога не съм искал Кулибали при положение, че имаме Джо Гомез, нито пък Хавертс след като имаме Къртис Джоунс. Аз не искам и Тиаго, не защото е слаб, а защото имаме 8,9 полузащитника. Дори в момента сигурно, аз искам най-малко от всички във форума, защото за мен един 4ти избор централен защитник ни е единственото задължително попълнение. Всичко друго за мен е бонус, без който можем да минем. Аз единствено искам от тях да уважават исканията на този треньор и да не ми шикалкавят и да си намират 20 причини да не направят даден трансфер, по който той е работил. Защото, ако всички информации които изтичаха за Вернер са верни, това си беше задължителен трансфер. Защо мислите, че той нямаш да е титуляр? Клоп винаги е казвал, че на никой няма да гарантира титулярно място, но той може да е предвиждал такова за Вернер и да кажем Фирмино да бъде изместен в полузащитата? От къде знаете какво е планирал и как е искал да изглежда отбора догодина? Нали все се оплакват, че вече всички ни научили и трябвало промяна. Ами, ако Вернер е бил част от голямата промяна? Така имаш нападател, който вкарва повече от Фирмино, а последният става мечтаната 10ка, която не скатава в защита. И за каква заплата трябваше да се навие да дойде той при положение, че е един от най-актуалните нападатели в Европа? Колко пари се освободиха от напускащите Лалана, Ловрен и Клайн, та говорим за увеличение на заплатите? Нов е само Тсимикас(засега), щом го доведоха едвали е искал много момчето. Иначе щяха да го вземат Наполи или Лестър

Груич и Уилсън са сигурни напускащи. За вторият има интерес от Саутхямптън, Нюкясъл и Лийдс. Пише се доста и за едно бразилче, нападател от Вашку- Телеш Магно на 18г. Него май отдавна го следим, ама като гледам колко му искат...
-
Харито лесно ще го продадем,ама тоя груич и кариус нямат продаване. Третия напускащ сигурно ще е шакири. Значи евентуално двама нови-крило и ЦЗ.
Имало едно време един Манчестър Юнайтед, който играел с малък успех в Англия и абсолютно никакъв в Европа. Далеч от надмощието си днес в Премиър Лийг и отсъстващ от големите международни сцени, той се люшкал между анонимността и посредствеността.
-
- Контакти:
KOPScousers написа:Тия клетници Уотфорд са откачили ако мислят, че някой ще плати 40 млн. за Сар. Току що проверих и най-скъпият трансфер на играч от Чемпиъншип е този на Муса Сисоко в Тотнъм през лятото на 2016-та за 35 милиона. Разликата е, че Сисоко е основен играч на Тотнъм, а Сар няма да има и на половина (най-вероятно) ролята в Ливърпул, която Сисоко има в Тотнъм. Не виждам причина да дадем повече от 15-20 милиона за играч, който има 27 гола в цялата си кариера и дори не беше твърд титуляр в Уотфорд.
Миналата година го купиха за 32 млн от Рен. На загуба няма да го харизват на никой, а не се е провалил нещо та да речем, че му е паднала цената. Тях не ги интересува каква роля би имал в бъдещия си отбор. Като продадохме Айб и Соланке за по 15 да не сме държали да са титуляри в новите си отбори.
- KOPScousers
- Контакти:
Liverpool_EC написа:Red_Neck написа:kircho_baretata написа:....
Само дето сега няма мачове на отбора и трябва за нещо да се драпаме. Какъв по-удобен момент от този да нахулим янките.
[offtopic]Ем, .... на мен именно това "хулене за спорта" на Джон Хенри ми идва леко не на място.
Ако някой прояви интерес към инвестициите на Хенри в спортни клубове, ще види една закономерност и маниакална практичност.
Като истински бизнесмен, Хенри мрази резките движения и непремерен риск. Когато се захваща с бейзбола, първо купува малък дял в най-големият спортен клуб (NY Yankees), после става собственик на сравнително малък клуб (Флорида Марлинс), продава го само след 3 години на голяма печалба и през 2002 купува Boston Red Sox, който е в една дивизия с Янките и не е печелил Световни серии от 1918г!
2 години по-късно Бостън Ред Сокс печели Световните серии (след 86-годишна суша!) и после го прави още 3 пъти.
При нас прекъсването на сушата му отне повече време, но не го направи по чукотски или арабски, а по неговия си начин - методично и без излишни рискове. Ливърпул не е спрял да се развива, а точно в този момент е в перфектна форма и недоумявам какъв е този хейт по янките и Хенри.
В Европа може да си мислим, че сме открили топлата вода, но от янките има мноооого какво да се научи в спортния мениджмънт. Явно има причина мейджър лигите им да са на такова ниво.[/offtopic]
Хенри се е пробвал да купува какви ли не отбори, в най-различни спортове. Човека освен практичен инвеститор, който не обича непремерения риск си е и най-безскрупулен търгаш. Хенри надушва какви печалби има в спортните отбори още през 90те и като всяка една борсова хиена успява да прецени голямото бъдеще в тях и започва да пренасочва бизнесът си там, зарязвайки полека-лека затъващата си борсова агенция. Паралелите между Ред Сокс и Ливърпул и постигнатите резултати са леко нелепи. Ако в Бостън спечели титлата на втората си година, в Ливърпул след 5 г негово управление отборът беше пълна каша, ако се сещаш какво представлявахме лятото на 2015. На седмата му година имахме 2 влизания в топ 4 и за поредено лято беше изпусната основната ни трансферна цел (Ван Дайк лятото на 2017). Клоп за втора поредна година трябваше да се оправя с парите от продажбите. При кой друг собственик го има това, реномиран треньор да получава трохи и да се оправя както може. Чак след трансфера на Коутиньо и стигането на финала в ШЛ 2018 от Клоп с отбор максимум за 1/4 финал, се видя някакъв осезаем напредък при янките. Това до тук са 8 ГОДИНИ8 г ходене по мъките, защото Хенри все си мери риска и след трансферното фиаско с техният статистик Комоли от лятото на 2011 не смее да рискува. Стигаме до финала на ШЛ 2019, пак ще питам: Една седмица преди да се е изиграл финала, с какво 9те години на Хенри в Ливърпул са по успешни от 7те години на Леви в Тотнъм? Най-накрая, след като Хенри пое огромният риск да даде парите от Коутиньо и от финла в ШЛ 2018 за селекция, се взеха качествени играчи и ние започнахме да печелим трофеи и сега янките станаха собственици за пример
Вие сериозни ли сте? Ама то нормално след 15 г начело с американци (включвам и предните) да ги обявим, че са супер, защото (този път) не продадоха звездите ни и даже им вдигнали заплатите, че да не рипат да бягат на втората година. Е това си е собственик мечта, на 5тата година да загрее, че трябва добър треньор, а след още 3 да загрее, че на него му трябват и добри играчи, щото с Кариус и Клаван максимума му на Клоп е финал в ШЛ
Дет се вика-Джон Хенри ис а сокър джиниъс с премерен риск
Ти хубаво ни даваш американците за пример, ама замислял ли си се, ако всеки американски милионер купи по един сокър тим, откъде ще им търсим на всеки по един Юрген Клоп или Алекс Фъргюсън?!?!?! Защото Астън Вила-изпаднаха, Суонзи -изпаднаха, Олимпик М се радват на класиране в ШЛ, Милан се радват на ЛЕ, Арсенал се радват на ФА къп, Ман Юнайтед се радват на спонсорските си договори, а ние се радваме на...Юрген Клоп. До това положение бяха докарани тези отбори с американският мениджмънт в сокъра. Дето са казали хората- Тенкс, бът ноу янкс
![]()
Аз не искам чудовищни трансфери. Миналата година не исках Фирпо за 30 мил, не исках и Пепе за 80 мил и никога не съм искал Кулибали при положение, че имаме Джо Гомез, нито пък Хавертс след като имаме Къртис Джоунс. Аз не искам и Тиаго, не защото е слаб, а защото имаме 8,9 полузащитника. Дори в момента сигурно, аз искам най-малко от всички във форума, защото за мен един 4ти избор централен защитник ни е единственото задължително попълнение. Всичко друго за мен е бонус, без който можем да минем. Аз единствено искам от тях да уважават исканията на този треньор и да не ми шикалкавят и да си намират 20 причини да не направят даден трансфер, по който той е работил. Защото, ако всички информации които изтичаха за Вернер са верни, това си беше задължителен трансфер. Защо мислите, че той нямаш да е титуляр? Клоп винаги е казвал, че на никой няма да гарантира титулярно място, но той може да е предвиждал такова за Вернер и да кажем Фирмино да бъде изместен в полузащитата? От къде знаете какво е планирал и как е искал да изглежда отбора догодина? Нали все се оплакват, че вече всички ни научили и трябвало промяна. Ами, ако Вернер е бил част от голямата промяна? Така имаш нападател, който вкарва повече от Фирмино, а последният става мечтаната 10ка, която не скатава в защита. И за каква заплата трябваше да се навие да дойде той при положение, че е един от най-актуалните нападатели в Европа? Колко пари се освободиха от напускащите Лалана, Ловрен и Клайн, та говорим за увеличение на заплатите? Нов е само Тсимикас(засега), щом го доведоха едвали е искал много момчето. Иначе щяха да го вземат Наполи или Лестър![]()
Груич и Уилсън са сигурни напускащи. За вторият има интерес от Саутхямптън, Нюкясъл и Лийдс. Пише се доста и за едно бразилче, нападател от Вашку- Телеш Магно на 18г. Него май отдавна го следим, ама като гледам колко му искат...
Рядко сме на едно мнение, но по темата по-добре не можеше да се изкажеш. Буквално 2 години се говореше, че Вернер е в полезрението на Клоп. В началото на годината се считаше, че почти сигурно ще го привлечем, накрая янките се дръпнаха, защото имало ковид, а сега ще приберат 175 млн. от спечелването на ВЛ! А парите от спечелването на ШЛ? А рекордните постъпления от миналия сезон, когато дори не успяхме да станем шампиони? Похарчили сме по-малко от 20 млн., откакто спечелихме ШЛ. Хенри трябва да подкрепя този треньор и да се възползва от него докато може, но вместо това не му купува трансферните цели, а Едуардс, който е един гений що се отнася до трансферите, е принуден да търси анонимници, които са били 2-ри, 3-ти или дори 4-ти избор. Аз не съм убеден, че Вернер щеше да вкарва по 30 гола на сезон при нас, но пак щеше да е повече от Фирмино, а Боби наистина е уникален що се отнася до техника, визия и игра в дефанзивен план. Един типичен централен нападател ще ни спести главоболията да купуваме атакуващ халф, защото ще имаме Фирмино за тази позиция, но не, по-добре е да си караме с наличното 3-ти пореден сезон. Какво ли ще стане, ако Мане примерно се контузи и пропусне едни 10 мача догодина? Ще мъчим Ориги на крилото, дето е типичен централен нападател? Вернер си беше задължителен, колкото и да съм се опитвал да изкарам гроздето кисело в миналото. Сега Клоп иска Тиаго, който е двойно по-евтин и ще ни свърши работа за 2-3 сезона, но и него отказват да му го купят. Милнър не беше много по-млад от него, когато го взехме, а вече е абсолютна легенда на клуба. Годините на Тиаго не могат да бъдат определящ фактор, но много често гледам, че се изпъкват като една от основните причини да не го купим.
Имаме уникален треньор, гарнирано с уникален спортен директор, но няма кой да ги подкрепи и да извлече максимума от потенциала на клуба, а той не свършва със спечелените 196 точки и 4-те трофея, спечелени през последните 2 сезона.
:mrgreen:Los Che написа:Цар Поп може да си снима извлечението от банковата сметка, нали печели 1000 пъти повече от нас нисшите.
[center][wrapimg=]https://64.media.tumblr.com/a41d2b9b2ef5da9269e970939b73eb12/fba1847d5f32aa89-b3/s400x600/b801d85a34567902da1b9c5a80dc6f6c37c40ad8.gif[/wrapimg][/center]
Без да се вкупскам в спорове относно собствениците, минавам само да задам въпрос, на който никой анти-FSG настроен не отговаря.
Кой собственик на футболен клуб бихте искали да е собственик на Ливърпул?
- KOPScousers
- Контакти:
fkbl1 написа:Без да се вкупскам в спорове относно собствениците, минавам само да задам въпрос, на който никой анти-FSG настроен не отговаря.
Веднага ти казвам - ако Ливърпул беше собственост на някой чаршаф, подобно на Сити и ПСЖ, този клуб, с този треньор, щеше да бъде доминантна сила в продължение на няколко години, както беше Барселона в периода 2006-2016, примерно. Казвам го без никакво съмнение. Клоп прави чудеса с бюджет, прилягащ на отборите от последните 5 места на таблицата и нетно похарчените пари, откакто е начело, го доказват. Представи си какво щеше да е, ако имаше собственици зад гърба си, които не се циганят за няколко милиона и му купуват, нека не е всяка, но да речем 4 от 5 основни трансферни цели. Какво ли шеше да е тогава?

:mrgreen:Los Che написа:Цар Поп може да си снима извлечението от банковата сметка, нали печели 1000 пъти повече от нас нисшите.
[center][wrapimg=]https://64.media.tumblr.com/a41d2b9b2ef5da9269e970939b73eb12/fba1847d5f32aa89-b3/s400x600/b801d85a34567902da1b9c5a80dc6f6c37c40ad8.gif[/wrapimg][/center]
fkbl1 написа:Без да се вкупскам в спорове относно собствениците, минавам само да задам въпрос, на който никой анти-FSG настроен не отговаря.
Това беше заявено - Чаршаф, пишещ празни чекове

Едит: ... потвърдено

"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.