Селекцията в Ливърпул

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
KOPScousers
Контакти:

Re: Селекцията в Ливърпул

Мнениеот KOPScousers » 07 яну 2018 09:57

Red_Neck написа:
Alonso_Massa написа:Боли адски много когато видиш най-добрият ти играч да си тръгва, защото някъде там има по-добри опции. Да сега ще ги има клишетата „Никой не е по-голям от отбора“, „Играчите идват и си отиват“, „И по-добри са ни напускали“ и т.н. и т.н. Е на мен това вече не ми утеха. Да ще ни има след Коутиньо. Но няма да сме по-добре. Той обаче ще е по-добре. И се начетох на какви ли не глупости „Искам Барселона в ШЛ да ги убием докато той гледа“, „Дано си счупи краката“ и още тон глупости. Хора осъзнайте се. Няма какво да си кривим душичките ще липсва адски много, а и с тази палава халфова линия не сме за никъде и ако минем 1/8 финалите и се паднем с Барселона направо ще ни убият. Е боли адски много човек да си признае това особено за отбор, който вече ненавижда, но е факт. Факт е че за 4 месеца Коутиньо ще направи това, което не успя да направи при нас за 5 години – да спечели трофей. И колкото и да им се иска на някои хора да не му потръгне ще му потръгне и ще мачка точно както Суарез продължава да мачка. Няма и какво да му се сърдим. Нито заплата, която получава е нещо кой знае какво, нито му даваме възможност да печели трофеи, а на всичкото отгоре изминалия полусезон беше най-силния в кариерата му и има огромна заслуга за позицията на която се намираме в момента. Колкото до Ливърпул. Ще си останем там където сме вече почти десетилетие. За миг си помислих, че наистина нещата се промениха и че започваме да се движим в правилната посока, но за съжаление не е това случая. Не знам как ще се инвестират парите за Коутиньо, но според мен половината от парите заминаха с привличането на Ван Дайк, което само потвърждава че не се развиваме как ни се иска. Ако сме на + след края на прозореца или с малка сума на – значи няма смисъл да се надяваме да станем пак топ отбор в близките няколко години. Дано Клоп някак си ни спаси. Ако има човек, който може да го направи то това е той. И силно се надявам Коутиньо да е последния играч, който ни напуска по тези причини. Ако наистина собствениците са решили че искат да сме фактор ще е последния ако не аз съм твърдо за да се махат възможно най-скоро. Ще си проличи ясно до края на месеца какъв е случая. Колкото до Коутиньо – успех малък магьосник! Ще липсваш!

+1
Само ще допълня, че Ливърпул разви Коутиньо, но и той даде изключително много на клуба!
Благодаря, Коу!

Кое е това "многото"? Да, пак ще повторя, че е два пъти по-футболист от всички, с които ни свързват за заместници. Но с Коутиньо имаме 2 участия в ШЛ (първото катастрофално) и 2 загубени финала, в които първо изпусна дузпа, а след това го нямаше на терена през целия мач. Ако не друго, то поне Марез заедно с Варди донесоха титла на отбор като Лестър. Айде малко... разликата е огромна откъм принос.
Los Che написа:Цар Поп може да си снима извлечението от банковата сметка, нали печели 1000 пъти повече от нас нисшите.
:mrgreen:
[center][wrapimg=]https://64.media.tumblr.com/a41d2b9b2ef5da9269e970939b73eb12/fba1847d5f32aa89-b3/s400x600/b801d85a34567902da1b9c5a80dc6f6c37c40ad8.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
merseyside
Контакти:

Мнениеот merseyside » 07 яну 2018 13:16

Няма нужда да се ядосвате, само вижте мненията във форума на Ливърпул. Тия хора живеят в някаква паралелна реалност и не виждат проблем в продажбата на Коутиньо, Суарез, Стърлинг, Алонсо, Масчерано, Торес, за тях важи с пълна сила "next year will be our year", а говорим за фенове най-близки до процесите в клуба, които трябва да бъдат коректив, но не са. Само ние се залъгваме, че трябва да се задържат играчите и да се гради отбор, който да се бори с най-големите, а истината е, че от край време сме си средняк заради голяма част от английските фенове на Ливърпул.

http://forums.liverpoolfc.com/threads/393969-We-will-never-win-another-title-unless-we-keep-our-best-players

Не вземем ли заместник още сега нито в Топ 4 ще се класираме, а може и Порто да ни отстранят в ШЛ, лошото е, че пак се говори за перспективен талант, който ЕВЕНТУАЛНО да развием след 3-4 години и когато е завършен играч способен да реши мач, да дойде Барса или Реал и американците да разтворят широко бузи и да го :arrow:. Изобщо тоя клуб е такъв ташак, че не знам що се ядосвам. Почнах даже да се филмирам, дали няма да е най-добре, да се напълним с още араби и мюсюлмани, като Салах от Африка и Близкия Изток и по тоя начин да стискаме палци някой арабски шейх, като на Сити или ПСЖ да реши да ни върне славата от преди 30-40 години и да ни отърве от "мънибола" на янките.
1977, 1978, 1981, 1984, 2005, 2019
Изображение

Image

#FSGOUT

Milkoy
Контакти:

Мнениеот Milkoy » 07 яну 2018 13:23

Ще започна с това, че тук (въпреки някои отклонения) е най-цивилизования и смислен форум на Ливърпул, на който съм попадал. Добавиха ме скоро в някаkви групи във фейсбук и там е такава сеч, такива глупости, че тук направо имам чувството, че сме се събрали съвета на мъдреците... Затова и ще споделя мнението си по трансфера на Коутиньо тук и макар да знам, че доста се различава с мнението някои от хората, се надявам на смислен диалог.

Знам, че няма как да не го приемате емоционално, но на рационално ниво не се е случило нищо чак толкова ненормално. namo, не е за парите, брат, и няма как да е. За съжаление, или за радост се намираме в 2018г, а не в 1988 и марката Барселона в този момент струва повече от марката Ливърпул. Замислете се, колко от вас биха дори като болни фенове на Ливърпул, биха изпуснали тази възможност. Не говорим само, че ще играе с Меси, Суарес и Иниеста, че ще спечели повече трофеи. Животът не е само футбол. Бил съм и в двата града. И с ръка на сърцето си казвам, че няма база за сравнение. Ако имах възможност, бих искал децата ми да растат в слънчева Барселона, отколкото в мрачен Ливърпул. Особено, ако бях бразилец. Има и още нещо, което е много важно. Напук на повечето мнения тук, аз мисля, че Коутиньо ще пасне като дялан камък на Барселона. Разбирам и защо толкова напираше да отиде сега. В момента той има уникалната възможност да се превърне в новия лидер на Барселона. Меси, Суарес и Иниеста са на 30+ години и бавно или бързо ще предадат щафетата. Коутиньо има всички качества да я поеме. Не му се сърдете прекалено. Ливърпул му даде много, но и той даде страхотни моменти на магия(винаги ще помня гола му срещу Де Хея в ЛЕ) и... 136 млн паунда чиста печалба. Все пак не напусна за да отиде в Сити или ПСЖ. Отиде в един от най-доминиращите отбори в света за да играе с най-добрия футболист в света. ДА, съгласен съм, че можеше да стане много по-елегантно през лятото, но го разбирам. Както и разбирам всички фенове на Ливърпул, които са му бесни. Аз предпочитам да запазя добрите спомени. Както направих и със Суарес.

Но да се върнем към Ливърпул. Моля ви, прочетете внимателно изказването на Клоп. За мен това е всичко. Нито повече, нито по-малко. И обърнете внимание на последния абзац. Никой и нищо не може да купи духа и сърцето на Ливърпул. Да, можеха да му направят мръсно на Коу и да го държат още половин сезон или повече, но това не го правят големите клубове и големите мениджъри. Правят го жалките малки клубчета и малки треньорчета. Като не искаш да си част от Ливърпул - прав ти път. Срещу нужната сума, разбира се. И когато Клоп каже, че са направили всичко по силите си за да го задържат, аз му вярвам. Оттук нататък влиянието му щеше да е негативно за отбора, а знаем колко Клоп държи на това. Коутиньо не е незаменим. Да, загубихме най-талантливия си играч. Но не и най-важния. Нито най-опасния. Нито най-добрия. Тези тримата са още тук. Liverpool_EC, не си прав, брат, че американците са се циганели за пари и затова чак сега взехме Ван Дайк. Взехме го, защото подобно на нас, светците решиха да покажат мускули и накрая всъщност нищо не спечелиха от това. Убеден съм, че финалното решение за пускането на Коутиньо е на Клоп и това се потвърждава от повечето водещи анализатори. Сигурен съм, че и решението да не се взимат други, освен Ван Дайк и Кейта отново е на Клоп. Просто той държи на точните хора и не взима необмислени решения на пожар. Затова, сега дори да излезе инфо, че иска Влади Гаджев(е, добре, не чак толкова) за заместник на Коутиньо, пак ще му повярвам. Посочете ми един негов сериозен трансфер, който да не е успешен. Сезонът ни въобще не е толкова лош досега, (даже имаме повече точки на този етап, отколкото Лестър през шампионския им сезон) просто Сити правят уникална серия и затова нещата изглежда зле. Реално сме в битката за топ 2 и съм готов да се обзаложа с който иска, че пак ще сме пред Юнайтед на малкия лицемерен португалски Пюлис.

Вярвам, че ще се реинвестират тези пари така, че накрая да имаме може би по-малко бляскав, но по-балансиран и в крайна сметка по-добър отбор. С наистина първокласен вратар. С разнообразни като качества халфове. Със стабилна защита. И атомно нападение. На една-две крачки сме от това. И ще видите, че напускането на Коутиньо няма да се отрази като това на Суарес. Очакват ни добри неща, вярвайте на Клоп.

YNWA

Onq

Мнениеот Onq » 07 яну 2018 13:29

Потресаващо е, как не схващате, колко са нелепи исканията и претенциите ви. Ежедневно се проклинат английските играчи от българските "фенове" на Ливърпул. Биват наричани с какви ли не имена и въобще кълне се всичко английско. Ежедневно се отправят молби от съшите " фенове" някви араби да купили клуба. Върхът вече е как английските фенове на Ливърпул били виновни за състоянието на отбора. Моля , ако има поне един фен в този форум, който мисли като мен, да ми даде знак. С другите няма смисъл да си губим времето взаимно.

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 07 яну 2018 15:18

Nathaniel Clyne will never play for LFC again after testing positive for cocaine, from club in house testing during the summer.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen:
Image

realist
Контакти:

Мнениеот realist » 07 яну 2018 15:31

И аз чета коментарите по темата и не мога да повярвам. Един футболист си тръгва и според някои настава апокалипсис. Явно доста ниско мнение имате за отбора, щом мислите, че липсата на един футболист ще се отрази толкова пагубно. Още повече, отново ще си позволя да проявя силно съмнение, че ролята на Коу е чак толкова ключова, колкото някои я изкарват. Да, Коутиньо е фантастичен футболист, един от най-добрите в света в момента, но в никакъв случай играта ни не се върти само около него. При стила на игра, налаган от Клоп, ролята на Коу е по-скоро да внесе щипка гениалност и импровизация, отколкото да прави играта ни. Голата статистика безпощадно говори в моя подкрепа:
-От началото на сезона в ПЛ сме отбелязали 50 гола, от които само в 13 Коутиньо има директен принос (7 гола и 6 асистенции), колкото и Фирмино (9 гола и 4 асистенции). В същото време Салах има принос за 22 гола (17 реализирани и 5 асистенции).
-От 12 победи, постигнати в ПЛ, точно половината са без участието на Коутиньо. В тези 6 мача сме отбелязали 17 гола, като сред тях е и най-знаменития ни мач тази есен срещу Арсенал 4:0. В този мач разпиляхме артилеристите, без Коу в състава си. След това го направихме отново без Коу срещу Хъдърсвийлд (3:0), гостуванията на Уест Хям (4:1) и на Стоук (3:0). Като прибавим и равенствата, в които Коутиньо не е играл ще видим, че повече от половината голове са отбелязани без той да е изобщо в състава.
-Не е за пренебрегване и факта, че половината асистенции на Коу са в мача с Брайтън (3), като останалите 3 са срещу Лестър, Саутхемптън и Борнемут. Срещу отборите от топ 6 Коу има само един гол срещу Арсенал на Емерейтс и нищо друго. В мачовете срещу Юнайтед, Тотнъм и Челси, Коу беше от най-слабите на терена.
-Горните изводи се потвърждават и от участието ни в ШЛ. Коутиньо пропусна и двата мача срещу Хофенхайм. След това в групите пропусна и домакинството на Севиля, а в гостуването беше просто сянка, особено второто полувреме и беше заменен още в средата му. Единствените два мача, в които Коутиньо игра на високо ниво бяха двете седмици с Марибор и Спартак, които без съмнение щяхме да вземем и без него.

Направих си труда да извадя тези факти не за да оспорвам качествата на Коутиньо, които са безспорни, а за да подкрепя твърдението си, че в никакъв случай без Коутиньо няма да спрем да бележим голове и да играем добър футбол. Ако Салах задържи формата си от преди НГ, а Мане намери формата си от миналата есен, ако види постоянство от Фирмино, ни чакат още много приятни моменти. Окса подобрява играта си от мач на мач, Андрю започва да изглежда все по-уверен. Вече подсилихме защитата, което беше основния ни проблем, остава да вземем класен вратар и нещата ще се подобрят значително.
И още нещо - аз не мисля, че трябва да търсим заместник на Коутиньо, а играч, който да пасне на схемата на Клоп.

Що се отнася до "магьосника", прав му път. Чак успех няма да му пожелая, защото не харесвам такъв тип хора. И тук нямам предвид желанието му да отиде в Барселона, а това, че настоя да стане моментално. Можеше спокойно да доиграе сезона и да помогне на клуба, пък от лятото да си замине. Можеше дори договор да сключи от сега, с тези условия и Барса щяха да приемат, защото не могат да го ползват в ШЛ, а в първенството и без него са шампиони. И Суарез си тръгна в посока Барса, но го направи по такъв начин, че да остане в сърцата на феновете. Сами видяхте как го посрещна Анфийлд при контролата миналата година. Ако някога Коутиньо стъпи отново на Анфийлд с екипа на Барса, ще бъде съсипан от псувни и освирквания, заради начина по който си тръгна. Е, всеки избира пътя, по който да върви. Това отграничава великите личности от посредствените. Коу може да спечели повече трофеи от Джерард и Тоти взети заедно, но никога няма да има това, което те имат и само няколко години след края на кариерата си, ще бъде забравен.

Горе главата и само напред!

namo
Контакти:

Мнениеот namo » 07 яну 2018 15:46

Milkoy написа:Очакват ни добри неща, вярвайте на Клоп.

YNWA

Milkoy,

Заради парите е. Барселона ще си е същия град и на същото място още дълги години. Милано не е много по-слънчев от Ливърпул, а бразилецът стана каквото е сега именно покрай река Мърси, така че приемам това обяснение от страна на Фильо като детско и несериозно.
Казваш, че искал да играе с най-добрия футболист на света, това за мен също не е основателна причина да пренебрегне подписан преди половин година договор с подобрени условия и ясна и категорична подкрепа от мениджър като Клоп. Освен това показва липса на увереност и склонност да живее в сянката на някой по-успял от него.
Меси играеше в Барселона и преди пет години, защо малкият не пожела тогава да играе с него и просто да се махне от Интер? Убеден съм, че Меси нямаше да му откаже, все пак това е Коутиньо!
Толкова за Фильо.
Писмото на Клоп показва две неща- имаме начело на клуба мениджър, който разбира дъ ливърпул уей и управлява съгласно заветите на Шенкли. И второто, Клоп изглеждаше съсипан на тъча в дербито с Евертън. Предполагам е приел много лично постъпката на бразилеца, с когото според мен си мислеше, че се е разбрал.

Потребителски аватар
gogovcite
Контакти:

Мнениеот gogovcite » 07 яну 2018 15:50

realist написа: Да, Коутиньо е фантастичен футболист, един от най-добрите в света в момента, но в никакъв случай играта ни не се върти само около него. При стила на игра, налаган от Клоп, ролята на Коу е по-скоро да внесе щипка гениалност и импровизация, отколкото да прави играта ни...
В тези 6 мача сме отбелязали 17 гола, като сред тях е и най-знаменития ни мач тази есен срещу Арсенал 4:0. В този мач разпиляхме артилеристите, без Коу в състава си. След това го направихме отново без Коу срещу Хъдърсвийлд (3:0), гостуванията на Уест Хям (4:1) и на Стоук....

....за да подкрепя твърдението си, че в никакъв случай без Коутиньо няма да спрем да бележим голове и да играем добър футбол. Ако Салах задържи формата си от преди НГ, а Мане намери формата си от миналата есен, ако види постоянство от Фирмино, ни чакат още много приятни моменти. Окса подобрява играта си от мач на мач, Андрю започва да изглежда все по-уверен. Вече подсилихме защитата, което беше основния ни проблем, остава да вземем класен вратар и нещата ще се подобрят значително.....

Горе главата и само напред!

Леле-мале, да не си болен днес? Или имаш имен ден!? Толкова суперлативи за Ливърпул (макар и изписани, за да подкрепят тезата ти колко незначителен е Коутиньо) не съм чел от този акаунт във всичките постове взети заедно от целия ти престой във форума. Сигурен съм, че ако се върна на темите за тези мачове други оценки ще прочета, но 'айде, щом имаш имен ден няма да се заяждам :mrgreen: .
Честит Имен ден! И продължавай в същия дух. :)

П.С. "Горе главата и само напред" най-много ме изкефи :mrgreen:
Hala Madrid

realist
Контакти:

Мнениеот realist » 07 яну 2018 15:53

Milkoy написа:Ще започна с това, че тук (въпреки някои отклонения) е най-цивилизования и смислен форум на Ливърпул, на който съм попадал. Добавиха ме скоро в някаkви групи във фейсбук и там е такава сеч, такива глупости, че тук направо имам чувството, че сме се събрали съвета на мъдреците... Затова и ще споделя мнението си по трансфера на Коутиньо тук и макар да знам, че доста се различава с мнението някои от хората, се надявам на смислен диалог.

Знам, че няма как да не го приемате емоционално, но на рационално ниво не се е случило нищо чак толкова ненормално. namo, не е за парите, брат, и няма как да е. За съжаление, или за радост се намираме в 2018г, а не в 1988 и марката Барселона в този момент струва повече от марката Ливърпул. Замислете се, колко от вас биха дори като болни фенове на Ливърпул, биха изпуснали тази възможност. Не говорим само, че ще играе с Меси, Суарес и Иниеста, че ще спечели повече трофеи. Животът не е само футбол. Бил съм и в двата града. И с ръка на сърцето си казвам, че няма база за сравнение. Ако имах възможност, бих искал децата ми да растат в слънчева Барселона, отколкото в мрачен Ливърпул. Особено, ако бях бразилец. Има и още нещо, което е много важно. Напук на повечето мнения тук, аз мисля, че Коутиньо ще пасне като дялан камък на Барселона. Разбирам и защо толкова напираше да отиде сега. В момента той има уникалната възможност да се превърне в новия лидер на Барселона. Меси, Суарес и Иниеста са на 30+ години и бавно или бързо ще предадат щафетата. Коутиньо има всички качества да я поеме. Не му се сърдете прекалено. Ливърпул му даде много, но и той даде страхотни моменти на магия(винаги ще помня гола му срещу Де Хея в ЛЕ) и... 136 млн паунда чиста печалба. Все пак не напусна за да отиде в Сити или ПСЖ. Отиде в един от най-доминиращите отбори в света за да играе с най-добрия футболист в света. ДА, съгласен съм, че можеше да стане много по-елегантно през лятото, но го разбирам. Както и разбирам всички фенове на Ливърпул, които са му бесни. Аз предпочитам да запазя добрите спомени. Както направих и със Суарес.

Но да се върнем към Ливърпул. Моля ви, прочетете внимателно изказването на Клоп. За мен това е всичко. Нито повече, нито по-малко. И обърнете внимание на последния абзац. Никой и нищо не може да купи духа и сърцето на Ливърпул. Да, можеха да му направят мръсно на Коу и да го държат още половин сезон или повече, но това не го правят големите клубове и големите мениджъри. Правят го жалките малки клубчета и малки треньорчета. Като не искаш да си част от Ливърпул - прав ти път. Срещу нужната сума, разбира се. И когато Клоп каже, че са направили всичко по силите си за да го задържат, аз му вярвам. Оттук нататък влиянието му щеше да е негативно за отбора, а знаем колко Клоп държи на това. Коутиньо не е незаменим. Да, загубихме най-талантливия си играч. Но не и най-важния. Нито най-опасния. Нито най-добрия. Тези тримата са още тук. Liverpool_EC, не си прав, брат, че американците са се циганели за пари и затова чак сега взехме Ван Дайк. Взехме го, защото подобно на нас, светците решиха да покажат мускули и накрая всъщност нищо не спечелиха от това. Убеден съм, че финалното решение за пускането на Коутиньо е на Клоп и това се потвърждава от повечето водещи анализатори. Сигурен съм, че и решението да не се взимат други, освен Ван Дайк и Кейта отново е на Клоп. Просто той държи на точните хора и не взима необмислени решения на пожар. Затова, сега дори да излезе инфо, че иска Влади Гаджев(е, добре, не чак толкова) за заместник на Коутиньо, пак ще му повярвам. Посочете ми един негов сериозен трансфер, който да не е успешен. Сезонът ни въобще не е толкова лош досега, (даже имаме повече точки на този етап, отколкото Лестър през шампионския им сезон) просто Сити правят уникална серия и затова нещата изглежда зле. Реално сме в битката за топ 2 и съм готов да се обзаложа с който иска, че пак ще сме пред Юнайтед на малкия лицемерен португалски Пюлис.

Вярвам, че ще се реинвестират тези пари така, че накрая да имаме може би по-малко бляскав, но по-балансиран и в крайна сметка по-добър отбор. С наистина първокласен вратар. С разнообразни като качества халфове. Със стабилна защита. И атомно нападение. На една-две крачки сме от това. И ще видите, че напускането на Коутиньо няма да се отрази като това на Суарес. Очакват ни добри неща, вярвайте на Клоп.

YNWA

Напълно съм съгласен с всичко, освен с това, че сега е бил моментът да напусне. Можеше и трябваше да доиграе сезона, заради клуба, който го измъкна от тинята, заради Клоп, който толкова го цени, заради феновете, които го боготворяха. Нищо нямаше да се промени за тези няколко месеца. Нито Иниеста, Меси и Суарез ще се подмладят, нито се очертава някакъв нов лидер да се появи в Барса. Коу го направи като Стърлинг, не като Суарез и ще има същия статут на Анфийлд като Стърлинг. Е, може би не чак толкова, но близко.

Относно поведението на клуба - напълно съгласен съм, че няма за какво да бъдат винени. Клоп каза, че всички са направили всичко възможно Коу да остане, и моите впечатления са същите. Направи ми впечатление изявлението на Клоп, че Коутиньо бил заявил категорично своето желание и пред него и пред собствениците и пред съотборниците си! Представяте ли си какво мрънкане е паднало. Няма как уважаващ себе си отбор да търпи такова нещо в съблекалнята си. Това ще действа като отрова за всички. Клубът се държа достойно и в крайна сметка взехме максимума, който можехме да вземем. Все пак Коу не е Меси, не е дори Неймар (колкото и някои да твърдят обратното). Ако тези пари наистина се вложат правилно, отборът няма как да не стане много по-силен, отколкото преди продажбата му. Все пак една птичка пролет не прави, нали?

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 07 яну 2018 15:54

Честно казано аз също не смятам, че това е някаква спортно-техническа трагедия и сега ще настане някакъв потоп. Просто трябваше да издоите повече циганите. Другия момент е, че малко или много си нарушавате баланса в средата на сезона и с ограничена възможност да бъде заменен преди мачовете в ШЛ. Малко или много сте на един доста близък 1/4 финал. Нещо което не се е случвало от много време и не е като да няма възможности да се постигне някоя изненада.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Ливърпул”