Мнениеот realist » 25 юли 2017 15:14
Според мен всичко зависи от желанието на Коутиньо. Ако той заяви, че иска този трансфер, ще е трудно, а и глупаво, да го задържим. Какъв е смисъла да държиш футболист, който не иска да играе при теб, ще бъде тотално демотивиран и мисълта му ще е на друго място?
Каквото и да си говорим, колкото и да се пъчим какъв гранд сме, истината е, че сме много далеч от водещите клубове в Европа и все още не сме толкова примамлива дестинация. Образно казано, на трансферния пазар сме жертви, а не хищници. В "хранителната верига" сме доста назад. Може да имаме пари, може да имаме име и традиции, но те не са решаващи при топ футболистите. Те искат титли, купи, успехи. Един отбор, който не е ставал шампион повече от четвърт век, не може да има претенции да е примамлива цел за водещите футболисти. По-скоро е трамплин за средна ръка футболисти. Знам, че няма да ви харесат думите ми, но те са самата истина. Помислете само какво се случи през годините: когото ни поискаха, него ни взеха. Взеха ни Торес, взеха ни Масчерано, взеха ни Алонсо, взеха ни Суарез, сега ако наистина се напънат, ще ни вземат и Коутиньо. Дори местни култови фигури като Макманамън и Оуен (тогава определено беше такъв), предпочетоха да отидат в Реал, вместо да останат легенди. И не заради парите, а за успехи, за титли , за купи. От друга страна, помните ли входящ трансфер на топ футболист, актуална световна звезда? Та ние един Кейта не можем да вземем. Нали се сещате, че ако вместо нас беше Байерн или Реал или Барса, досега вече да тренира в новия си клуб.
Много време трябва да мине и много успехи да постигнем, за да се промени тази тенденция. Дотогава Клоп трябва да приеме, че работи в клуб, който болезнено си прилича с Дортмунд. Ще трябва да взима средна ръка футболисти, да опитва да изстиска максималното от тях и да е готов, че в един момент те вероятно ще го напуснат. За да се промени това, трябва да се утвърдим трайно в елита на ВЛ и Европа, да спечелим титли, а участието в ШЛ да не се подлага на коментар.