chakalat написа:Milkoy написа:Нямам време да чета сега, но излиза слухче за Обамеянг. Ако приемем, че можем да си позволим един измежду него и Ван Дайк, кой бихте предпочели? Аз съм за Ван Дайк.
Всеки има право на мнение, но все пак не е сериозно това...
Това което се споменава в медиите за интерес към Обамеянг са суми между 71 и 78 млн евро.Става дума за един от най-ефективните и доказани голмайстори в момента в света. Ван Дайк от друга страна е 75 млн паунда(около 86 млн евро, да не споменавам заплатата от 200 000 паунда на седмица която иска той) което е силно несериозно за футболист които е поредния по оста Саутхамптън - Ливърпул.
Освен че е трудно да се бориш за трофей с рехава защита като нашата е трудно и когато нямаш нападател с капацитет 20-на гола на сезон. Освен че ни трябват качествени попълнения в защита ни трябва и класен нападател какъвто е Обамеянг.
Дори Ван Дайк да е 50 млн пак бих предпочел Обамеянг - доказан реализатор който ще ни помогне точно в мачовете в които имаме проблеми - със затворени отбори от средата и дъното на таблицата разчитащи на физиката срещу които всъщност загубихме най-много точки през изминалия сезон.
Ясно се видя че без Мане и/или Коутиньо сме ялови отпред а ако не можем да вкарваме на затварящите се отбори пак ще се молим за топ 4 максимум.
За 86 млн евро съм убеден че можем да вземем и ляв бек( какъвто също ни трябва) и централен защитник които няма да са анонимници.
Не разбирам защо толкова сте се захванали за Ван Дайк и защо смятате че си струва тези пари.Аз съм на мнение че няма защитник в света който да струва толкова и че е лудост дори да се споменава неговото име на тази цена.
ПС: Силно се надявам слуховете за Обамеянг да се превърнат в реалност. Смятам за доста по-нормално да се изсипят 70+млн за класен нападател идващ от силен отбор отколкото за поредната звезда идваща от отбор средняк на които се превърнахме в донор и филиал.....
Не говорим за кой е по-добър, а от кой имаме повече нужда. Аз мисля, че защитник като Ван Дайк ще ни донесе повече точки, отколкото Обамеянг. Но това са само хипотези, едва ли някога ще разберем.