Моето мнение относно спорните ситуации:
1.1,27 сек
Доста агресивни действия(безмислесни в случая) от страна на Ето'о.
Ясно се вижда,че крака на камерунеца е на доста високо ниво и добре,че в последния момент Хендерсън успя да отскочи ...защото в противен случай можеше и да се стигне до много сериозна травма.
Разбира се има и няколко "смекчаващи" вината обстоятелства за директен червен картон,но за жълт...той просто бе задължителен!
2.3,30 сек
Ситуацията с Азар.
Изгледах я поне 10-пъти и установих следното:
Азар навлиза на скорост в наказателното,прави финт надясно(печелейки няколко метра) и в същия момент(вероятно виждайки с периферното си зрение) идващия отдясно защитник...я свива супер майсторски навътре,което реално довежда и до т.нар блокиране на опорния му крак и съответно нарушаване на баланса.
В интерес на истината е доста трудно да се отсъди в реално време,но това при всички положения е дузпа за Челси!
3.8,43
Ситуацията Тери-Суарес.
Умишлено търсене на дузпа от страна на Суарес! Джон Тери действа безупречно в тази ситуация,с единствената цел да достигне първи до топката и да изчисти.
4.9,38
Изключително неспортсментска и арогантна игра на Ето'о срещу Суарес.
Още повече и в наказателното поле,и още повече удар без топка...Абсолютна дузпа за Ливърпул!
За разлика от първата ситуация,тук ясно се вижда умисъл и предварително замислени действия,още повече и отзад....директен червен картон!
Извод:Камерунецът със сигурност трябваше да бъде изгонен в този мач!
Страшно необмислени и рисковани действия срещу Лукас.
Влизането не беше чак толкова брутално,но пък бе с двата крака напред и над глезените на противника....това със сигурност е червен картон за Оскар!
Относно действията на Лукас:Да,не са правилни,но пък в такъв момент човек му прещраква пък и да не забравяме че преди време бразилецът получи тежка травма,която го извади за много дълго време,а и още повече че това действие идва и от сънародник(не че има кой знае какво значение,но все пак)...досещате се,че Лукас няма как да остане безразличен,пък и в крайна сметка той не го е ударил,а с действията си един вид казваше:"Как е възможно да си толкова безотговорен,имаш ли разум в главата"
Челси - Ливърпул
Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
-
Re: Челси - Ливърпул 29.12.2013 | 18:00
Не съм съгласен за Ето о и Азар ,останалото е добре обяснено .
Няма тука смекчаващи обстоятелства . Има ли опасен фаул за червен картон,според правилата ? Има . Вдига ли високо крака напред с бутоните ? Вдига го . Виждали ли сме ,много подобни случаи в началото на доста срещи ,след които се вади червен картон ? Виждали сме .
Абсолютен червен картон ! Ако там бяха Шелви или Спиъринг със червената фланелка ,се гонеха на секундата ,без да се замисли Уеб ,коя минута на мача е .
За мен Азар търси фала и никой не може да ме убеди в обратното .Гледах го сто пъти. Дузпа няма .
Няма тука смекчаващи обстоятелства . Има ли опасен фаул за червен картон,според правилата ? Има . Вдига ли високо крака напред с бутоните ? Вдига го . Виждали ли сме ,много подобни случаи в началото на доста срещи ,след които се вади червен картон ? Виждали сме .
Абсолютен червен картон ! Ако там бяха Шелви или Спиъринг със червената фланелка ,се гонеха на секундата ,без да се замисли Уеб ,коя минута на мача е .
За мен Азар търси фала и никой не може да ме убеди в обратното .Гледах го сто пъти. Дузпа няма .
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.
suareshampion написа:До преди два кръга ,казахме ли нещо против съдиите ,освен за спестения червен картон на Миралас ? Да те чуя ? Загубихме мачове и равни имахме ,но нищо не казахме ,нали ? Да те чуя ?
Колко такива слуачи ,като на Стърдиж е имало срщеиу нас ,знаеш ли моето момче ? Аз гледам Ливърпул от 1989 г ,така че не спори с мен .
Положението на Азар ,не беше дузпа .Гледай го пак и спри да се излагаш.Няма умишлена игра от нашия състезател.Aзар ,сам търси съприкосновението ,даже можеше да се даде жълт картон за симулация ,особено пък при положение ,че не се свири дузпа.
Влизанеот на Ето о е за червен картон .Аргументите ти са неоснователни. Точка.
Реакцията на Лукас е за жълт. Точка.
Съдията повлия на мача .Точка .
Лек ден.
Хвърчеше ли перушина през първото полувреме - хвърчеше . Точка.
Резултата 2:1 за Челси ли е ? За Челси е . Точка.
Лека нощ
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]
- Liverpool_EC
- Контакти:
Точно в мачове ,като вчерашния се вижда защо Джерард трябва да е на терана(виж ако вземем Кабай,тогав може да се отвори темата за Джерард резерва).То е ясно,че с/у Норич и УХям на Анфийлд може да минем с Джо Алън,ама вчера не видяхте ли 'кво стана...Челси тръгна ха нахъсани от Моу и първите 10мин направо си ни газеха и нямаше кой да им върне на ританиците(единствен Лукас се пробва в една ситуация).Оттам нататък Джо Алън беше по-нисък от тревата.А Джерард никога не би оставил нещата така...Ритат ли трябва да се връща за де покаже,че не си дошъл със събути гащи
Джо Алън няма психика,момчето,може да си тича и да си покрива колкото си иска терен,ама такива мачове му идват малко нанагоре.Да не говорим,че не може да вземе едно единоборство.Вчера беше буквално прегазен от Лампард и Луиш...Миньоле 'кво му скочихте,че чак и Джоунс искате да играе
Д, пусна вратарски гол с/у Сити,ама при гола на Ето'о вчера повечето вратари нямаше даже да я докоснат тази топка.Удар от 4,5 метра след поредното заспиване на Шкъртелчо.А при ударите на Лампард и Ето'о къде го виждате Джоунс
Не се излагайте с глупави коментари,щото не ви издържат нервичките заради тези 2 мача, в които сами се заблуждавахте,че ще вземем 6 т.Мнг малко хора гледаха реално на нещата преди тези мачове
Не мога да разбера Аспас,Л Алберто и Илори-играчи за над 20 мил,защо стоят пейка и не се използват поне за доиграване на мачовете...Някой знаели какво става с Тиаго Илори,поне за юношите играе ли? БР даде 7мил за играч с 8 официални мача за Спортинг и 'кво ся,пазим го за олимпиадата 2016 ли? Дано поне в този прозорец вземе игачи,които смята да използва пролетта на 2014
Много важен стратегически ход ,Брендъне,много важен
Английското е супер напечено тази година,всички водещи отбори си взимат домакинствата с преките съперници и затова ви казвам,че нищо фатално не е станало.Със тази игра,ако Роджър един път уцели правилния състав( 'щото то при него вече имам чувството,че е ще е плод на късмет,отколкото на работата му с играчите
)и започне да залага на него,спокойно пролетта си взимаме мач след мач...ако пък продължава със Шкъртъл и лудите смени,ще си поскъсаме нервите за поредна година...

Не мога да разбера Аспас,Л Алберто и Илори-играчи за над 20 мил,защо стоят пейка и не се използват поне за доиграване на мачовете...Някой знаели какво става с Тиаго Илори,поне за юношите играе ли? БР даде 7мил за играч с 8 официални мача за Спортинг и 'кво ся,пазим го за олимпиадата 2016 ли? Дано поне в този прозорец вземе игачи,които смята да използва пролетта на 2014

Английското е супер напечено тази година,всички водещи отбори си взимат домакинствата с преките съперници и затова ви казвам,че нищо фатално не е станало.Със тази игра,ако Роджър един път уцели правилния състав( 'щото то при него вече имам чувството,че е ще е плод на късмет,отколкото на работата му с играчите

suareshampion написа:Не съм съгласен за Ето о и Азар ,останалото е добре обяснено .
Няма тука смекчаващи обстоятелства....
Напротив,има такива обостятелства:1.Факт е,че и двамата тръгват за топката.2.Факт е,че Ето'о действа малко по-агресивно от необходимото,но има и един момент на малшанс за него,защото Хендерсън в последния момент успява да прокара топката,а от своя страна камерунецът вече е набрал скорост и вместо топката,закача крака на противника(малко по-високо отколкото трябва),но пък забележи как на 1,39 Ето'о си прибира крака инстинктивно,което и в крайна сметка показва че няма никакъв умисъл в действията му,просто лошо стечение на обстоятелствата+по-агресивно поведение от негова страна.
Но и пак ще повторя,цялата тази ситуация със сигурност тряваше да завърши с жълт картон за камерунеца!
Да,виждали сме съдии които показват директен червен картон,което е по-скоро пресилено решение(не е грешно,но е пресилено),все пак трябва да се отсеят внимателно обстоятелствата(спецификата на ситуацията).
Ако примерно,Хендерсън беше задържал топката или изобщо не я бе докосвал...ситуацията вече придобива съвсем различен облик,което и в двата случая ще означава абсолютен червен картон за Ето'о!
Относно Азар....в реално време е наистина трудно да се отсъди дузпа,просто този тип ситуации винаги водят до дискусионни решения.Да,в случая за мен дузпа има,но истината е че точно в такива моменти се получава и лек парадокс(не знам поради каква причина):Симулации или леко падане(с минимален контакт на противника) доста често се свирят дузпи,а ситуацията тук,при която защитника имаше малшанса да блокира опорния крак на Азар(защото обективно погледнато защитника търсеше топката,но Азар просто прояви майсторство и го "финтира" доста хитро),което доведе и до нарушаване на баланса(и съответно дузпа),доста често се подминават от съдиите

Азар просто прояви съобразителност и хитрост в тази ситуация,нито е симулирал,нито е паднал лековато.
- messi7
- Контакти:
Re: Челси - Ливърпул 29.12.2013 | 18:00 | 2- 1 FT
Разликата между хитрост и лукавост е много малка и тънка... Пълна простотия...
И да, жълт картон минимум за Ето'О. Но няма какво да го дъвчем, станалото станало...

И да, жълт картон минимум за Ето'О. Но няма какво да го дъвчем, станалото станало...

Има нещо, което е особено характерно на отборите на Моуриньо - в Англия и Италия, а може би и в Португалия. Оставям настрана традиционните помощници - съдиите като начин към спечелване на трофеите, но не може да не се набива на очи употребата на забранени стимуланти. Всички ги използват, но в един мач преди няколко години се видя особено отчетливо. "Интер" беше с двама души по - малко на собствен терен срещу "Сампдория" в и в последните минути беше на косъм от успеха. Никой не може да ме убеди, че е възможно да се бяга толкова много, когато имаш пасив от двама състезатели. Повторението на прилагателното е съзнателно.
Тогава "Интер" покриваше всяка зона във всеки един момент, след като вече беше в чувствително намален състав.
Тогава "Интер" покриваше всяка зона във всеки един момент, след като вече беше в чувствително намален състав.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!
Разликата между хитрост и лукавост е много малка и тънка..
Прав си!
Еден Азар е страхотен играч,но просто самата му физиономия издава една озлобеност(освен спортната злоба)+лукавост(както и ти каза)+наглост....но в случая трябва да се признае,че изигра доста майсторски и съобразително ситуацията,което разбира се не променя факта,че е наистина мръсно к*****це(демонстрирал го е неведнъж)

Ашли Коул е другият играч от Челси,който съчетава в себе си тези отрицателни качества.
Страхотен играч,но винаги е бил(още от Арсенал) нагъл и отвратителен като поведение човек!
we are the champions написа:МАЛЕ,МАЛЕ КАКВИ ТРАГЕДИИ ПРАВИТЕ момчета вместо да ми спамите седнете на масата и пийте.
+2014 НАЗДРАВЕ! и дано през новата година имате повече поводи да пишете ОСАННА и по-малко РАЗПНИ ГО

[center]

Walk on with hope in your heart and YNWA! YNWA!!![/center]

Walk on with hope in your heart and YNWA! YNWA!!![/center]
Хвърчеше ли перушина през първото полувреме - хвърчеше . Точка.
Резултата 2:1 за Челси ли е ? За Челси е . Точка.
Лека нощ
Моуриньо шут ли е? Шут е!
Голям треньор,но винаги прекрачва границата на нормалното...Да,казват че ексцентричността била характерна за гениалните хора,но моля ви...неговото поведение е крайно недопустимо/несериозно,бутафорно дори.
Клоунът Моу и неговата циркова трупа Челси,така де...Човек все пак трябва да има достойнство и морал,театрото го оставете за съблекалнята!