Селекцията в Ливърпул

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

chakalat
Контакти:

Re: Селекцията в Ливърпул

Мнениеот chakalat » 19 авг 2015 08:04

wu_dnica написа:
chakalat написа:Не ми се водят безсмислени спорове на тема дали Ковачич е бил трансферна цел, дали сме имали реална оферта и колко е важно дали е имало.Реалността е че имахме шанс да го вземем а го изпуснахме.Естествено сега витаят слухове за продажба на Лукас и идване на провалила се резерва от Реал и пенсионер от ПСЖ който при нас ще е със статут на звезда.
Факт ли е че Роджърс обира резерви и футболисти от Бърнли,Болтън и тем подобни , факт е.Факт ли е че Борнемут можеха спокойно да ни бият , факт е, факт ли е че прибягва до наеми на ненужни играчи от успешни отбори(което е типично за средняци) , факт е, факт ли е че взе 17 човека а е очевидно че ни трябват още, факт е, факт ли е че излезе в Мадрид за да падне по-малко от Реал, факт е, факт ли е че счупи 50 годишен рекорд по голяма загуба и то от отбор от средата на таблицата, факт е, факт ли е че освен Ходжсън(който ако беше останал 4 години можеше да вземе поне някоя купа....), Роджърс е единствения ни мениджър който не е печелил нищо от над 40 години, факт е, дори не ми се изреждат повече простотии че няма да ми стигне страницата.
Наслаждавайте му се, радвайте се на "успехите" на средняка ако искате може и траур да си обявите като го махнат след 2-3 месеца след като ви устройват гореспоменатите факти и отчаяно търсите по незнайно каква причина оправдания.
Ливърпул ще го има и без Роджърс и е доста вероятно да е по-силен от сегашния дори и със същите футболисти.Не разбирам защо толкова неистово защитавате някакъв си мениджър чиято визитка е абсилютно празна и такава ще остане.Не разбирам желанието да се подкрепя ужасно спорен мениджър вместо клуба и да се иска да бъде успешен без значение от името на мениджъра.На мен грам не ми пука как се кава мениджъра ни стига той да покрива в някаква разумна част желанията на феновете.Може да се правят компромиси при преходи, при очевидна липса на инвестиция, за адаптация и налагане на виждания (3 години е добър срок) но след 3 години да гледам как Борнемут си играе с нас като с равен и как Стоук се гаври с нас и как се излиза без значение в какъв мач за почетна загуба.... след като вие може да търпите това - бъдете щастливи.Аз имам по-високо мнение за Ливърпул, очакванията ми са по високи, виждал съм отбора като Европейско страшилище (а не спаринг партньор) и искам да го видя отново.Това с Роджърс е ясно че няма да стане повече от очевадно е !

И последно за Ковачич,не не е факт,точно за това ти опонирам,защото всичко е слухове,в които може и да няма грам истина ,но ти си ги редиш както то оттърва,т.е. , БР да е виновен и на топа.Факт ли е,че му продадоха двамата най добри ,факт ли е че е възпрепятстван от модела,факт ли е че знайни и не знайни войни му се месят при трансферите,бавят ги ,циганят се и те не се случват,факт ли е че бяхме на крачка от титлата,факт ли е че БР ги направи отбор,факт ли е че е в отбор ,в който трудно идват добри играчи, факт ли е че когато ти продават най добрия ,вторият ти нападател е контузен нон стоп,факт ли е че не се блъскат да идват добрите треньори?.Единственото,за което му държа сметка е ,че щом се е хванал значи има идеи и е знаел какво го чака,и за разлика от теб ще го подкрепя за последно ,защото това е сезона на истината.

Ти си се хванал за Ковачич без да опиташ да разбереш всичко останало.По-важното е че вместо да се фокусира върху трансфер който директно ще ни вдигне класата се взимат хора чиито кариери са забоксували или хора блеснали в изпадащи отбори.От тези хора трудно може да се очаква да пивишат класата ни защото очевидно има причина за това те да не са титуляри в отборите си и да са се оказали излишни.
Това със Суарез силно се изтърка, като че ли без него не може да има Ливърпул.... И Бенитез продаде Оуен но взе Торес, Кени продаде Торес но взе Суарез и пак ще ти съпоставя как се случва това - продаваме си звездата в нападение и взимаме друга звезда, голмайстор в отбора си, в силно първенство, в силен отбор, твърд титуляр в отбора си а Роджърс взима Ламбърт,Балотели, Ориги,Ингс като единствения по-смислен трансфер е на Бентеке(доживяхме след на 4-то трансферно лято да вземе човек от който да се очаква нещо).
Това с модела се наложи основно в нашия форум, плод на продължителното мрънкане на един индивид чието психическо състояние и умствен капацитет не са тема на разговора и ако ще му поддражаваш то спираме диалога.Какъв модел ? 290 млн паунда похарчени за футболисти на всякаква възраст, над 30 новодошли, ако сравниш с всички отбори в Европа със сигурност ще сме в топ 5 по похарчени средства и вероятно на първо по бройка.
Можеш дори спокойно да съпоставиш Ливърпул с който си избереш отбор в Англия пост по пост и да съпоставиш сумите дадени за хората аз само ще ти подскажа : Фабрегас - 27 млн паунда: Лалана 25 млн, Коста 32 млн : Бентеке 32,5 млн(ясно ти е че не е маловажно кой откъде идва с какъв статут, умишлено съпоставям тях заради приликата в годините и постовете ) и факта че няма отбор в Англия който да е дал повече пари за защитници от нас откакто Роджърс ни е мениджър а резултата е 50 допуснати гола като константа а съпоставянето сам си го продължи като има съвсем малко изключения(Агуеро беше купен за 45 млн евро докато Бентеке излиза 46).
За оправданията нали знаеш че са като задника всеки си ги има :) Сити при последната си титла играха половината сезон без Агуеро но успяха.
Досега Роджърс не успя след толкова много похарчени пари да стабилизира нито една зона, да има 3-ма нападатели всеки от които да може да компенсира в някаква степен отсъствието на някой и така във всяка зона(взимането на 8 нови сега е признак от нуждата им и тоталния провал с трансферите в предишни години).Миналата година взе двама нападатели тази година ги продава и добавяме Борини(без коментар...), от миналогодишните му трансфери 9 на брой в стартовите 11 има сега има 2-ма които никой не иска да вижда(Ловрен и Лалана) другите или не са в групата или им се търси отбор или ги чакаме.
Досега Роджърс е успял да наложи само 2-ма от хората които е довел от 31, всички други или ги чакаме да покажат защо са взети, или са продадени вече със загуба или е ясно че не стават и се очаква да бъдат продадени отново на загуба.
Назови ми името на друг мениджър изтърпян на направи това в който и да е отбор в което и да е първенсво....

Потребителски аватар
Karsa Orlong
Контакти:

Мнениеот Karsa Orlong » 19 авг 2015 11:09

Манафите много спечелиха с Мемфис, уникален играч. Точно от такова крило имахме нужда - бърз, техничен, умеещ да бележи голове. Жалко.

Потребителски аватар
Alonso_Massa
Контакти:

Мнениеот Alonso_Massa » 19 авг 2015 12:27

Абе не знам какво толкова луднаха всички по Депай след този мач. Във ВЛ нищо не игра, където защитниците не му позволяват да мърда свободно, докато снощи онези просто го гледаха от близко как вкарва, Добър играч е и го харесвам още от миналата година от световното, но все още има какво да подобрява в играта си.
[wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-32O3MZ4OU1Q/TrdGFtNTuXI/AAAAAAAAB2w/5WmX_zMJ1t8/s400/Steven++Gerrard+-+Top+Football+Player+soccer.jpg[/wrapimg]

[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 19 авг 2015 12:32

Alonso_Massa написа:Абе не знам какво толкова луднаха всички по Депай след този мач. Във ВЛ нищо не игра, където защитниците не му позволяват да мърда свободно, докато снощи онези просто го гледаха от близко как вкарва, Добър играч е и го харесвам още от миналата година от световното, но все още има какво да подобрява в играта си.

И мен в първите 2мача ми направи много лошо впечатление, но вчера си беше на едно страхотни ниво, особено това центриране в края на мача - много малко играчи могат да го направят. Ще е интересно да проследим развитието му.

torinor
Контакти:

Мнениеот torinor » 19 авг 2015 13:01

Колкото и да се пените и обяснявате че Роджърс е некадърен, щом собствениците му гласуваха доверие след края на първенството, трябва и ние да го подкрепим поне докато не се провали. Иначе какви фенове сте, ако се молите отбора да пада за да се докаже че мениджъра ни не струва. Аз съм сигурен че го оставиха най-вече заради сезон 2013/14, в който никой не очакваше да се борим за титлата до последният кръг. Равносметката на Роджърс за трита сезона е следната, един колеблив с признаци на подобряване, един страхотен, в който само малшанс ни попрече да е вълшебен и един, в който колкото и обективни причини да се изредат е провален. Така че и аз съм съгласен, че заслужава още един шанс. Защото който и нов треньор да дойде, пак ще има поне една година, която да е преходна и провалена и пак да чакаме вторият сезон за евентуални успехи.
В момента аз съм почти напълно доволен от лятната селекция. Можеше да вземем някое крило, защото се вижда че Стърлинг и Стъридж като ги няма сме бавни и предсказуеми, но от защитник или централен халф нямаме нужда. Доволен съм и от резултатите до момента т.е. от 6 точки от два мача, не съм доволен от играта, но приемам че е нужно време да влезнат във форма и да се сработят новите. Смятам че подобно трябва да е мнението на нашите фенове, а не да се дават прогнози от "реалисти" как ще падаме от Стоук с разлика или да се търси всеки повод за да се нападне отбора или мениджъра. Ние си имаме достатъчно врагове, за да се отглеждаме свои. Чак се чудя защо при положение, че от почти 10 години не сме лидери нито в шампионската лига нито в първенството, продължаваме да сме голям дразнител за хейтърите.

torinor
Контакти:

Мнениеот torinor » 19 авг 2015 13:10

sunscres92 написа:
Alonso_Massa написа:Абе не знам какво толкова луднаха всички по Депай след този мач. Във ВЛ нищо не игра, където защитниците не му позволяват да мърда свободно, докато снощи онези просто го гледаха от близко как вкарва, Добър играч е и го харесвам още от миналата година от световното, но все още има какво да подобрява в играта си.

И мен в първите 2мача ми направи много лошо впечатление, но вчера си беше на едно страхотни ниво, особено това центриране в края на мача - много малко играчи могат да го направят. Ще е интересно да проследим развитието му.

Депай е добър играч, яд ме е че не го взехме ние, щеше да е чудесен заместник на Стърлинг. Естествено е далеч от завършен играч и се вижда, че във Висшата лига при нивото на защитниците му е трудно. Не е ясно дали потенциала, който показва ще успее да го разгърне в Манчо, те нямат много търпение към младите играчи.

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 19 авг 2015 13:37

Ние от повече от година играем отвратителен футбол , за каква красива игра говориш :lol: И трябва ли въобще да се хващаме за играта, много ме интересува мен.
Е, сега срещу Арсенал искам най-грозния футбол, да се затворим отзад 4 защитници + 3ка халфове, компактно, сгъстени и да няма пространства за ония... и да ги чакаме на контра.Да бием 1 на мъка пък ме боли дали сме играли красиво.
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 19 авг 2015 13:56

daduradam написа:Ние от повече от година играем отвратителен футбол , за каква красива игра говориш :lol:
.

Да,така е .Аз говоря за предната година ,когато Роджърс имаше ИЗПЪЛНИТЕЛИ С КЛАСА . Когато имаш изпълнители ,има игра .Миналата година нямаше изпълнители и класа и нямаше игра съответно . Важното обаче е ,че Роджърс свали трайно топката на земята ,като големите отбори а при Далглиш само я разшиваха във въздуха . Но аз имах друго предвид ,остави я играта при Роджърс .
Кажи ми ,как може вие да хресвахте грозната игра на Далглиш и неговите куци магарета и сега да ми говорите изобщо за футбол ? :lol: Като ви знам КРИТЕРИЯ за "хубава игра" и "класни играчи" ,звучи много смешно в момента да търсите такава от който и да е било треньор и да имате претенции за селекция. :lol:
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 19 авг 2015 14:05

daduradam написа:Е, сега срещу Арсенал искам най-грозния футбол, да се затворим отзад 4 защитници + 3ка халфове, компактно, сгъстени и да няма пространства за ония... и да ги чакаме на контра.Да бием 1 на мъка пък ме боли дали сме играли красиво.

Точно така ,да бием едно на мъка, пък другото е само сълзи за феновете на Арсенал и хейтърите на Ливърпул .
На тоя етап не сме обиграни ,като тях и ще е опасно ако тръгнем да се надиграваме ,още повече че са домакини.Те се разбират само с поглед ,дето се вика и за това ще е добре да излезем по дефанзивно. И точно сегашната тактика и схема е подходяща и за тая среща .
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

Dr. Phibesr
Контакти:

Мнениеот Dr. Phibesr » 19 авг 2015 14:16

Karsa Orlong написа:Манафите много спечелиха с Мемфис, уникален играч. Точно от такова крило имахме нужда - бърз, техничен, умеещ да бележи голове. Жалко.

то и Хески срещу ония щеше да ти изглежда бърз, техничен, умеещ да бележи .Пък и пичът явно си е свикнал да блести срещу нидерландски отбори :)
Още е много рано да се правят изводи колко е уникален, нека си се кефят феновете на Юнайтед. Все повече ми ухаят на Лийдс. :)

Върни се в “Ливърпул”