Селекцията в Ливърпул

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Liverpool_EC
Контакти:

Re: Селекцията в Ливърпул

Мнениеот Liverpool_EC » 30 юли 2015 20:22

Alonso_Massa написа:Чакай сега не може всеки мач да се печели нали се сещаш. Ако всеки мач се печелеше то никой нямаше да гледа. Ще кажеш, че за пръв път падаме от Юнайтед. Не беше първия няма и да е последния. Това е футбола един път печелиш един път губиш. Това не е ФИФА да си рестартираш мача като не ти хареса. Абсолютно винаги може да се получи загуба от най-неочаквания съперник. Преди няколко години Барса като паднаха от Селтик при положение, че владееха топката 90% от времето да не би някой след мача да пита "какви играчи трябват на Барселона, че да бият Селтик?" Естествено, че не. Има дни, в които не се получава играта, има дни в които липсва късмет, има дни когато и съдията те ощетява. Да ме питаш защо сме загубили 4 конкретни мача и какво е трябвало за да ги спечелим е просто смешно.

Ти май изобщо не разбираш,за какво ти говоря...винаги си ми правил впечатление на най-толерантния потребител във форума и затова ще гледам да запазия подобен тон,колкото и да съм шокиран какви примери даваш.Аз говоря за 4те ключови мача,които осмислиха сезона на БР. И 4те бяха абсолютно възможни за печелене,но освен това бяха и ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ.Ако не 4те,поне 2 да беше спечелил. И ако ти си обесняваш нещата със "има дни,в които..." еми то за какво изобщо спорим.Еми то за Роджърс други дни,не имало тогава,при положение,че няма нищо спечелено. И забележи аз не ти давам пример с полуфинала с Челси.Това е мач,в който всичко може да се случи.Полуфинал със Челси...а как ти звучи осминафинал с Бешикташ...ами отпадане в групата от Базел...Ако за теб няма разлика,защото "има дни,в които..." аз ти пожелавам вечно щастие със Брендън Роджърс ;)
П.П. И от Челси отпаднахме след груба грешка на Роджърс,пращайки Балотели :o да пази Иванович при корнер,ама айде от нас да мине-има дни в които и треньора не е в час :lol:

chakalat
Контакти:

Мнениеот chakalat » 30 юли 2015 20:33

Dr. Phibesr написа:Просто се хващам за твоите думи в момента, но по-скоро говоря на всички които обвиняват Роджърс за това на какви позиции си ползва играчите.
Джан като защитник- представи се страхотно. Но да се замислим освен това какви са другите бонуси- свикна с отбора, свикна да е титуляр, тоест натрупа самочувствие, свикна с първенството и още повече да се оправя с офанзивните играчи на противника и да чете играта като защитник. Чудя се дали това ще му е полезно евентуално като "разбивач". Колкото до съобщението на Роджърс към Ловрен , Alonso_Massa ти е го е посочил. Факт е, че Ловрен беше почти несменяем титуляр (преди Брендън да пусне Джан като ЦЗ) и се представи трагично.
Нападателите. Наистина доста симпатична сбирка - един нежелан, един рисков, който постоянно се разписваше извън терена и явно е с хронична настинка, един който от Септември месец е контузен и един взет за план Б, който никой, включително и той самият , не е очаквал да започне 3 поредни мача, като титуляр.Но всички очакваха , включително и той, че след втория ще си изплюе дробовете. И в този момент не е ли логично да се възползваш от най-острия си атакуващ играч, който е също така реализатор на отбора , като го поставиш на върха на атаката ? Още повече, че е млад и всяка една различна позиция на която се пуска може само да докара дивиденти за развитието му. Джерард малко или много поради тази причина е това което е - реално не е играл само като ляв бек, ЦЗ и вратар ( срещу Стоук игра нападател и си вкара :) ).
Лалана дойде с визитка на поливалентен играч и не е много коректно да се твърди, че видиш ли никога не е бил в ролята на офанзивен халф. Все ми се струва, че противниците бяха подготвени за тия ротации и заради това не е се чуваше много името му. Освен това, когато имаме един играч със свободна роля, някой друг трябва да компенсира. Надявам се този сезон да му върви повече на Лалана и да е по-свободен - интересен играч е.
Не мисля, че Роджърс се справи толкова зле с ротирането на играчите по терена. Всъщност, прави ми впечатление, че повечето започнаха да го "хвалят" за това след онова интервю на Стърлинг, в което твърдеше, че не a money-grabber и видиш ли от време на време му се налагало да излезе от комфортната си зона и да играе на нетипична позиция.

Обаче едно ще си призная, Роджърс обърка състава срещу Стоук, което събрано с това, че голяма част от играчите вече бяха с подрязани крилца след серията, последвала мача с Юнайтед на Анфийлд, доведе до това срамно 6:1.

[offtopic]Да не ме разбереш погрешно, но ще коментирам поста ти от гледната точка на човек който не обвинява играчите а мениджъра за провала.
Факт е че Джан игра да речем на добро ниво като защитник и затова много хора възлагат много надежди на него и го смятат за може би най-перспективния млад играч в отбора след напускането на Стърлинг.Въпреки че и преди да дойде при нас е играл защитник това не е неговата позиция и не е най-силната.Спокойно можеше да получи игровото време на Алън и Лукас като дефанзивен халф и отново щеше да натрупа много мачове и игрови минути.Не е случайно че има много хора които се надяват да го видят като дефанзивен халф а реално причината за многото допуснати голове е че нямаме силен такъв след напускането на Масчерано.Четох едно интервю с Ловрен с което съм съгласен, накратко той казва че не трябва да бъде обвиняван толкова много за слабата защита и че вината за многото допуснати голове не е само негова.Ловрен може и да не изглежда толкова трагичен ако има силен дефанзивен халф пред себе си на който играта в защита е добре позната.
Тотално не съм съгласен че Роджърс се е справил с ротациите.Неговата основна работа беше да намери първо оптимален състав а едва след това да опитва дали някой играч би се справил на друг пост.Не е нормално цял сезон, във всеки мач включително последния да гледаме хора на непривични за тях позиции и да се чудим какво правят тези хора там.Върха на всичко е пускането на Джан като десен бек, на всеки е ясно че профила и физиката му са крайно неподходящи за този пост и това беше в основата на разгрома от Стоук.Стана честа практика на Роджърс да взима футболисти чиято позиция е ясна а да не им даде шанс да се докажат на нея.Ако му е нужен бек идва въпроса защо не го е взел.На фона на парите които похарчи прекалено често се споменава и от тези които го защитават и от противниците му че някой си бил слаб и било по-добре да не играе.Това нещо се случва на всеки мениджър но на Роджърс в общи линии само това се случва, доста неприемливо е това да не може да налучка дори някакъв приличен състав. Също стана практика да преподписва договори с футболисти които нито феновете искат да виждат(пример Алън) а на всичкото отгоре са се доказали че не са за Ливърпул.Съвсем страничен проблем е че привлича футболисти от които не можем да се отървем.Предполагам е добър въпрос какво ще правим с Балотели,Борини,Ламбърт( чието привличане е тотално безидейно,нито е някаква перспектива за бъдещето, нито е някакъв доказан голмайстор и на всички беше ясно че това лято ще му търсим отбор като ще сме на загуба макар и малка от продажбата му).
На много хора беше ясно преди миналия сезон а трябва да им е ясно и за този, че не може да се очаква много, много от отбора.Прекалено много нови, никаква яснота относно титулярния състав, много въпросителни кой и къде ще игра и кой има място в отбора и кой не.Въпреки това грозната гледка от миналия сезон е недопустима, трябваше поне малка част от новите да наложена с ясна позиция, не е нормално 0/9.Убеден съм че ако някой попита например Маркович дали има представа ще се разчита ли на него, колко(приблизително) и къде той няма да може да отговори точно както и Роджърс.А това важи за всички взети миналата година и тази, 17 човека с неясен статут и позиция.Някой би дал пример че например Милнър ще играе в центъра но има ли гаранция че Милнър няма да е Ловрен2 ? Никаква а и Милнър не е някаква световна класа и едва ли някой ни завижда много за трансфера му.Да добър трансфер е, без пари, със сигурност ще се разчита на него, но е много далеч от това което беше Джерард.
Всеки има право на мнение възможно е да не отчитам добрите страни на Роджърс но не съм прочел нищо от нито един негов застъпник което да може да промени мнението ми дори в малка степен.Дори играта в приятелските мачове досега беше просто продължение на мача със Стоук.Отборите с които играхме са на ниво Българска Б група и трябваше да бъдат надиграни с лекота дори и в приятелски мач.Вместо това играта беше кошмарна и само 1-2-ма имаха прилични изяви.Няма ли някакво рязко подобрение ни чака кошмарно начало на сезона.
Някои хора се изказват че съм прекалено негативно настроен(предимно фенове на Роджърс) и това е така.Много нови, 0 наложени, неяснота кой къде ще играе, трагедия в приятелските мачове, неадекватна смяна на Джерард точно както неадекватно беше сменен Суарез(твърдя че ще имаме сериозни проблеми в средата на терена,и освен Милнър трябваше да бъде взет по-млад и високо оценен играч).[/offtopic]

Dr. Phibesr
Контакти:

Мнениеот Dr. Phibesr » 30 юли 2015 21:14

PSvilenov написа:Лакомото черно петно е лош централен нападател, колко пъти Хендерсън и Коутиньо му поднасяха готово на тепсия центриране и той биеше в аут. Колко пъти го извеждат 1на1 само за да застигнат или премачкат щото няма физика . Лошото , е че това се видя ако не във вторият , то в третият му мач на такава позиция , но Роджърс продължи да го пуска там още 2 месеца . Това не е някаква иновация ами както някой спомена по горе просто временно решение . Не може да доведеш 4ма нападатели и да не ползваш ни един от тях. Сега ме притеснява как ще ги разкараме тия всички нападатели защото това лято идват още 3ма .
Ловрен и Туре са доведени като резерви, поне Туре де , Ловрен не вярвам да беше взет с начална такава цел . Това не означава ли , че те са алтернативните варианти на един мениджър? :?
:D :D :D :D :D
Ама аз някъде да съм казал, че е иновативно или гениално? Отбелязвам, че повечето само хулите без да се замисляте за по-голямата картинка и че след интервюто на Стърлинг повечето се хванаха за некадърността на Роджърс и при ротиране на самия терен. Не го харесвате, ОК, но се прекалява на моменти и наистина отстрани изглежда все едно нямате търпение да загубим точки и всичко да падне върху него .И ,Psvilenov, моля те, чети и гледай мачовете по-внимателно, колега.Джан беше алтернативата на Ловрен, защото Ловрен беше катастрофа. Кои 4-ма нападатели доведе миналото лято Роджърс ? :) Купиха се трима, в този ред - Ламбърт, Ориги, Балотели, като Дивок си остана под наем. От 4-мата в състава , Роджърс реално имаше на разположение 1 и 3/4. Стърлинг, може да няма физика, но се научи доста добре да се позиционира по-миналия сезон, обърни внимание на този компонент тази кампания- така чисто информативно и без злоба.

Liverpool_EC, и на мен Брендън също ми падна много в очите с това, че се надува пред камерата, а всъщност е послушко и минога.
А относно издишането във важните мачове си имам теория, която е обвързана с липсата на зрялост в отбора.Тук вече, всеки може да си избира виновник, няма как да се докаже, защото сме далеч от "кухнята". Но през сезона си личеше как, доста от играчите ,излизаха на терена вече победели съперника, но съперника не мислеше така и нашите юнаци се оплитаха. За мен такъв беше случаят с първия мач срещу Базел и реванша срещу Бешикташ. При Вила напрежението също помогна, нашите не се движеха, те се влачеха по терена след изравнителния гол. Включително и хората влезли като смени.Много ми е интересно дали още Стийв Питърс работи с отбора. С Юнайтед мачовете са си тройни, тука който е да е треньор, които и да са играчите - винаги може да се очаква всичко.

mb45, много си прав за едно. Последен шанс му е. Симпатичен, не симпатичен. Можещ или не, при нов провал - багажчето и да прави чудеса със Съндърланд.Но до тогава, гледаме и подкрепяме и анализираме с хладна глава. Поне аз се стремя да съм така.
Само не съм съгласен, че Челси излезе с резервите, както и тази година на Моста.В отбор който няколко прозераца се пазаруваше на кило звезден материал,понятието "резерви" не върви.От примера ,с резервите им на Анфилд от 2014-та ,си говорим за имена като Шурле (заменен от Кейхил), Салах ,който и до сега доста хора от форума искат ( впоследствие на негово място влиза Вилиан),дори един Шварцър .Реално от 11 човека, 8 преспокойно си бяха играчи, които са си изпечени за титуляри, а този сезон "резервите" им ще са още по чутовни, впрочем.

Чакал, ти си прав за себе си, и болшинството са на едно мнение с теб. Признаваш, че каквото и да ти се каже или изтъкне за Роджърс, ти до сега не си го приемал.Съмнявам се и за напред да не е така.Но си прав и че Ливърпул не е място за стаж .Има една сентенция, която научих като доста малък-едно е да ти се иска, друго е - да можеш, а пък трето и четвърто - да го направиш.Роджърс за момента е на едно, друго и веднъж стигнал до трето.И само ще си позволя да отбележа още , че когато се регистрирах във форума, Ливърпул беше в сходна позиция- повечето чакаха пак 7-мо, 8-мо. :) За Милнър съм писал и друг път защо е далновиден трансфер, наред с останалите пред юлски сделки(изключая Богдан), не мисля, че някой ми обърна внимание на писаното тогава, не мисля че и сега ще е деня.Играта на отбора в контролите хич не ме и интересува,гледам повече самите играчи какво показват като манталитет. Ето, играта не беше нищо особено и преди 2013/2014 сезона, миналата година беше доста силна, а на края какво се оказа ? :)

chakalat
Контакти:

Мнениеот chakalat » 30 юли 2015 22:01

Dr. Phibesr написа:
Чакал, ти си прав за себе си, и болшинството са на едно мнение с теб. Признаваш, че каквото и да ти се каже или изтъкне за Роджърс, ти до сега не си го приемал.Съмнявам се и за напред да не е така.Но си прав и че Ливърпул не е място за стаж .Има една сентенция, която научих като доста малък-едно е да ти се иска, друго е - да можеш, а пък трето и четвърто - да го направиш.Роджърс за момента е на едно, друго и веднъж стигнал до трето.И само ще си позволя да отбележа още , че когато се регистрирах във форума, Ливърпул беше в сходна позиция- повечето чакаха пак 7-мо, 8-мо. :) За Милнър съм писал и друг път защо е далновиден трансфер, наред с останалите пред юлски сделки(изключая Богдан), не мисля, че някой ми обърна внимание на писаното тогава, не мисля че и сега ще е деня.Играта на отбора в контролите хич не ме и интересува,гледам повече самите играчи какво показват като манталитет. Ето, играта не беше нищо особено и преди 2013/2014 сезона, миналата година беше доста силна, а на края какво се оказа ? :)

От всички противници на Роджърс във форума аз съм може би последния на който му писна от него.В края на миналата година почти всички искаха да бъде уволнен но не и аз.Аз също споделям идеята че е добре един мениджър да получи по-дълъг период от време за работа преди да бъде съден.През изминалия сезон Роджърс трябваше да се докаже като мениджър, имаше достатъчно средства, имаше предизвикателство да намери заместник на Суарез, имаше възможност да налага хората които той реши, да изгради отбора по собствено виждане с хора които той е избрал.Ясно беше че сезона ще е преходен, но накрая на сезона равносметката е че нямаме игрови облик, няма наложен нито един от доведените от него хора, проблемите в защита се задълбочиха и предвид факта че това е 3-та година на Роджърс единствения извод който мога да си направя е че Роджърс не става за тази работа.Класирането няма нищо общо то просто е поредното неприятно допълнение към тъжната гледка която бяхме.
Отбора попадна в дупка в последния сезон на Бенитез, след идването на Ходжсън нещата станаха още по-зле.Колкото и да не се харесва на някои хора Кени стартира излизането от дупката от Роджърс се искаше да продължи и развие започнатото от Кени.Вместо това се върнахме в изходна позиция с някои разлики.Сега го няма Джерард, не е нужно да казвам какво е той за Ливърпул, напуснаха почти всички опитни футболисти а на тяхно място единствения взет опитен е Милнър, имаме над 30 футболисти част от които ще трябва да си тръгнат а бъдещето на останалите не е ясно.Разликата от 2013/2014 и сега е че тогава пролетта отбора игра добре, спечели много мачове и отбора седеше добре на терена и играта даваше повод за оптимизъм.Какъв оптимизъм да имам след мача със Стоук, предишните мачове и приятелските мачове....
3 години е достатъчен период от време един мениджър да моделира отбора така както иска а Роджърс е на път отново да направи 10 трансфера което си Българска история.
Не виждам смислен довод от нито един застъпник на Роджърс който може да промени моето а и на останалите които искат уволнение на Роджърс.Равносметката след 3-те му години е тотален провал и събитията с екипа му, смешните изказвания и действията му на трансферния пазар(ако всяка година взимаме 10 и гоним 10 как ще стане) са поредните поводи за силно недоволство.

Потребителски аватар
PSvilenov
Контакти:

Мнениеот PSvilenov » 30 юли 2015 23:30

Английските Ливърпул и Манчестър Юнайтед са челници по похарчени пари в Европа през първата половина от трансферния прозорец това лято. „Червените“ са дали 110 милиона евро до момента, а „червените дяволи“ - с милион по-малко от вечния си съперник. Третото място във временото класиране до момента заема Атлетико Мадрид със 104 милиона евро, дадени за трансфери.

Да не споменавам, че Роджърс купува 2рият и 3тият най-скъп футболист в историята . Силно се моля и Фирмино и Бентеке да играят и да са успешни, макар че имам коментари за тях (ще реша да ги спестя , защото не сме ги виждали дори минута все още в червената фланелка) . Вижте другите харчещи отбори , вижте ние . Бутаме се пари да даваме , а влагаме РИСКОВЕ

Потребителски аватар
tisho_ynwa
Контакти:

Мнениеот tisho_ynwa » 30 юли 2015 23:50

Liverpool Become Latest Club Linked With Bid for Bayern Munich's Thomas Muller

Ще правим конкуренция на манксовете за Мюлер ..

Който е писал статията яко го удря скуката .. Така и не разбраха че Мюлер няма да напусне Байерн дъъълги години. Уникален футболист - класа,дисциплина - типичен немец

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 31 юли 2015 10:45

Пак казвам ,причината за слабия сезон е ЛИПСАТА НА КЛАСА .Янките не осигуриха на Роджърс класните играчи ,които той искаше и се взеха втори и трети варианти .Лошата селекция е основата на проваления сезон . Дали ще имаме ПОСРЕДСТВЕН Маркович на крилото или ПОСРЕДСТВЕН Маркович на халф-бека е все тая ! КЛАСА НЯМАШЕ КЛАСАААА !!! Като нямаш класа ,както и да ги въртиш и сучиш ,няма да стане .
Роджърс изпадна в дупка ,сезона тръгна много слабо и той РЕАГИРА ПЕРФЕКТНО и намери ПОДХОДЯЩА схема и тактика за да излезе от тая дупка .И успя. И за това ,можем само да го адмирираме .
Другата основна причина е разбира се липсата на двамата класни нападатели ,които изнесоха предния сезон на гърба си . Не единия а двамата ги нямаше !!?? Това е голям шок за който е да отбор . На това аз отдавам слабия сезон .
Роджърс реагира добре на лошата селекция от миналия сезон и както виждаме ,отново взима доста играчи .Но този път класни .И вместо да се радваме ,че взимам класа и ще сме горе долу равностойни на конкурентите ,хейтърите пак търсят негативното .Взимали се скъпи трансфери и сме харчили най много .Смях. Роджърс освободи играчи и ще продължава да освобождава и продава .
И сега ,вместо да гледате към новия сезон ,да се радвате на по доброто ниво в играта на Ливърпул ,вие ми повтаряте като папагали все една и съща плоча за позициите на играчите от миналия сезон
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 31 юли 2015 12:12

Ето и за Балотели,Борини ,Ламбърт и Енрике бях прав. Утре не ги взима в групата за мача .Е как да ги вземе ,като още през сезона се видя по действията му ,че не ги иска ? Тука пак се спореше излишно с мен .Нямало оферти за Балотели ,нямало еди си какво ,ама заради баща му не го взел Роджърс (нищо че му дадоха 3 дни повече почивак от останалите зради баща му ) ,ама дъра бъра дъра бъра ....смях . Казах ли аз ,че Роджърс не го брои за жив тоя и няма търпение да се отърве от него ? Казах ли ,че тоя червей подведе Роджърс и му разказа играта ? Роджърс не може да го гледа и му е бесен ,те нашите ми говорят за втори шанс .Къв втори шанс ве Илийка ? Казах ли ,че повече няма да играе с фанелката ? И какво става ,спорите спорите .обиждате ,иронизирате ,правите ми се на мъже ....и накрая все на моята става .Ама ако се помисли малко и ако се вникне в действията на треньора ,веднага ще се разбере за какво става въпрос и няма да ми се опонира и да се изписва хиляда страници глупости. .Но трябва да се може да мисли ,то не е лесно .
За Борини,Ламбърт и Енрике същата работа . От километри си личи ясно ,че Брендън не ги иска .
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

Mar70
Контакти:

Мнениеот Mar70 » 31 юли 2015 12:17

Тренер не си много прав да знаеш. Без да опонирам на нещо, което каза ще ти кажа фактите. Юнайтед, които бяха четвърти, завършиха на 8 точки от нас. Ние в последните 4 кръга паднахме от Стоук, Кристал Палас и Хъл. Е майка му стара, въпреки че направихме ужасен сезон и че се беше отписало 4-тото място от мача с Арсенал, все пак е могло да завършим в топ4. Кво искаш да ми кажеш, че нямаме класа да бием Стоук, КП и Хъл ... За тва са недоволни хората и с право, защото се показа, че в най - трудните моменти, Роджърс не можеше да мотивира отбора да играе. Да се надяваме, че вече си е взел поуките и с правилните попълнения, да изгради нужния отбор за титла.

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 31 юли 2015 13:10

Mar70 написа:Тренер не си много прав да знаеш. Без да опонирам на нещо, което каза ще ти кажа фактите. Юнайтед, които бяха четвърти, завършиха на 8 точки от нас. Ние в последните 4 кръга паднахме от Стоук, Кристал Палас и Хъл. Е майка му стара, въпреки че направихме ужасен сезон и че се беше отписало 4-тото място от мача с Арсенал, все пак е могло да завършим в топ4. Кво искаш да ми кажеш, че нямаме класа да бием Стоук, КП и Хъл ... За тва са недоволни хората и с право, защото се показа, че в най - трудните моменти, Роджърс не можеше да мотивира отбора да играе. Да се надяваме, че вече си е взел поуките и с правилните попълнения, да изгради нужния отбор за титла.

Да ,нямахме класа да бием Сток ,КП и Хъл . Нямахме бе човек ,просто нямахме класа . Къде беше класата ,я ми кажи ? В 35 годишния Джерард ли да я търсим ? Или в младите ,неопитни и недоказани таланти ? Или в лошата селекция от миналото лято ? Или в Данчо Фифата ? Или в Симон Шарана ? Аз и Шкъртел не харесвам ,знаеш .Играе 89 минути на ниво и в една минута ще изключи и ще направи фатална грешка .Къде е класата ?
Класата беше предния сезон .Или по точно класата беше в офанзивен план ,но се оказа достатъчна да мачкаме .Ние имахме невероятното каре Суарес,Стъридж,Коутиньо и Стърлинг .Това беше класа . И защо не се направи всичко възможно да се задържи тая класа и да се гради отбор около това каре ? Ей за това ще се ядосвате ,не заради това ,че сме загубили от Сток с посредствени играчи . Ако беше ту карето ,ние отново щяхме да сме в топ 4 ,пред манафите .
И какво значи "най трудните моменти" ? Всеки един момент във ВЛ на Англия е труден . Няма лесни моменти . Когато направи серията ,да не беше лесен момента ?
Последна промяна от suareshampion на 31 юли 2015 14:07, променено общо 1 път.

Върни се в “Ливърпул”