PSvilenov написа:Alonso_Massa написа:PSvilenov написа:Milkoy написа:Пак ще повторя, защото гледам, че дискусията за Милнър остава - самият Милнър казва в интервю, че се чувства най-полезен в централна роля, така че хайде да не приписваме и това към греховете на Роджърс.
Разбира се , че не . Той човека затова дойде при нас, защото му се обеща роля в центъра. Тука приказките са излишни. Аз искам друго обаче да спомена по тая тема. Извинявам се , че малко ще се повторя, но чисто футболният ми пост съобразен с правилата на форума беше изтрит незнайно защо .
Роджърс няма никаква вина за Милнър, адмирации че ще го играем в центъра дори. Футболистът има такава амбиция, мениджъра го вижда там като позиция ; страхотно, идеално . С англичанина ясно, че нема да имаме проблеми . Защо обаче трябваше през целият сезон да се правят абсурдни рокади в отбора. Защо Джан играеше защитник като се вижда че и за 10 минути да го пуснат централен халф ще измисли нещо нестандартно . Нали затова се взеха Ловрен и Туре , а не Джан. Не честно е спрямо и 3мата а към първите двама дори обидно . Същата работа на позиция централен нападател. Как така имаме 4ма човека взети и все пак пускаха лакомото леке най-отпред в атака . Видя се, че там не му е позицията, видя се че елементарни центрирания по земя или въздух не може да засече и все пак направи към 15тина мача централен нападател . Защо ? Най ме е яд за Маркович , защото ми е много симпатичен футболист , а трябваше да търпи толкова много критики, че нищо не играе . Е как ще блесне като играе халф бек . В защита беше ок , ама в атака кво да направи, е нема как да си оправдае парите като го пускат в такива позиции. Лалана ? Защо Лалана влиза винаги последните 15-20 минути и всеки мач влиза на различна позиция, то не беше отляво, отдясно или атакуващ халф. Даже може и да греша, но мисля че един мач трябваше да доиграва като халф бек . Ааа да неблагодарният така наречен 31ви номер (просто ме е гнус да му кажа името ) преди нападател го пробваха и халф бек и него . Всички тези странни решения дават повод да се твърди, че мениджъра не знае как да си нареди състава.
Абе пускаше ги на нестандартни позиции, ама точно докато ги пускаше на тези позиции направи серия от 3 месеца без загуба нали?Точно, като пусна Джан като трети централен защитник успя да скрие голяма част от недостатъците на Шкъртел. Ами висчки видяха, че есента отбора нищо не играеше за това се смени схемата и естествено със смяната на схемата трябва да се сменят и позициите на играчите. Логично е май нали? Ако не беше направил промени сигурно щяхте да ревете защо няма промени. Понеже нямаше нужните хора се наложи да прати някои футболисти на нестандартни позиции. И въпреки, че бяха на нестандартни позиции момчетата се справяха особено Джан. Естествено когато се пробват нови схеми ще трябва някои играч да се пробват на различни позиции за да се установи къде ще е най-добре в новата схема. Естествено трябва да се съобрази и с останалите играчите. Примерно любимия ти Лалана е атакуващ халф, но няма как да го пусне на мястото на Коутиньо нали се сещаш? За това го пуска на други позиции, но не му се получи. Сега на някои играчи може да им е виновна схемата на игра или позицията, че да не се оправят там, но пък класните момчета веднага се справиха и с новите си роли - Джан и Айб. Така че да критикуваш човека че се опита да обърне сезона е смешно и жалко.
За Джан си прав. Връщането отзад оправи част от проблемите за момент или поне докато Сако не се контузи. Класата му е безспорна . Като мениджър обаче какво съобщение отнасяш към истинските ти централни защитници Ловрен и Туре. Какво съобщение отнасяш към борда на шефовете че си дал 20 милиона за защитник дето не смяташ да ползваш, а да ангажираш други футболисти в ситуации .Аналогия същата мога да дам Стърлинг- шайката ни нападатели. Лалана спокойно можеше миналият сезон ад играе офанзивен халф тъй като Коу си стои на свободна роля от ляво откакто играе за нас . Ротациите са пак вариант ,но не виждах смяна на позициите им когато са играли заедно. Само за справка, Лалана не ми е любимец , давам го за пример просто . А сърбина силно се надявам да захапе тоя сезон и да играем в схема с типични крила начело с него и Айб . Естествено тва ще означава голяма рокада в центъра на халфовата линия , но един кадърен мениджър би го измислил без да вреди на състава си .
Когато някой не се справя добре ще стои резерва. Сега че струва 20 милиона въобще не трябва да значи, че ще играе. Трябва да играят тези, които са в най-добра форма, а не тези, които струват най-много. Моуриньо като купи Куадрадо ей така за 25 милиона да не би да е слаб мениджър? Естествено че не. Купуват се играчи, пък като не паснат или не играят добре се махат. При всички е така и при всички има добри и лоши трансфери дори и при най-добрите.