Gil-galad написа:
Е добре де имаме 4...махаме 3-ма и вземаме 2-ма и така оставаме с общо 3...от които единия е на 20 години, другия идва от изпадащ отбор, а третия е почти преманентно контузен(дано не е през новия сезон де)...тамън още един ни трябва
То ако вземем да правим сметки къде какво ни трябва става каша голяма.
Първо трябва да вземем вратар.За мен е ясно че ще вземем някой евтин или свободен агент и ще си останем с Симончо който не се знае какви ще ги свърши пак.
В защита Джонсън напуска, оставаме на десния бек реално с нищо (Манкийо само Роджърс може да го брои че има човек) и поне от това което се пише ще вземем някой измежду Клайн и Монтоя.Тук да речем харчим грубо около 15 млн.
Би било логично да се продадат Коатес,Илори и Енрике с чиито трансфер ще е добре ако избием десния бек.
След продажбата на Енрике на левия бек остават Морено и Фланаган.Първия е доста колеблив но ще се надяваме втория му сезон да е по-добър.Фланаган изобщо не е ясно кога ще се възстанови. Тук за мен няма да взимаме нови освен ако Роджърс не вземе под наем някой тип Манкийо а и той предпочита да пуска крила така че тук попълнения няма да има.
В центъра на защитата мисля че всичко е ясно.След като Туре преподписа ще е огромна изненада ако има промени,Шкъртел,Сако,Ловрен,Туре и разбира се Джан.
В центъра на халфовата линия да речем че Милнър ще попълни мястото на Джерард.Ще имаме Хендерсън,Милнър,Лукас,Джан и Алън.
Тук програма максимум е евентуално да продадем Лукас и да вземем Ковачич което ще ни коства около 20-25 млн.
Около крила и офанзивни халфове мисля единствената въпросителна е около Стърлинг и дали ще бъде взет негов заместник ако бъде продаден.Ако успее гения може да вземе някакви пари от Алберто.
В нападение е логично да има най-много промени. Желателно е да се отървем от Аспас,Борини,Ламбърт,Балотели, и евентуално Йешил.
При успех с продажбата на всички горе-долу се покрива трансфер на Бентеке.С твърде вероятния трансфер на Ингс и сигурния на Ориги мисля ще приключи всичко.
Ако горе-долу се сбъдне тази прогноза за бъдещи трансфери и няма още класни попълнения програма максимум 5-то място, 50-на гола допуснати и очаквания на мениджър които не се оглежда в играчи като Аспас,Алберто,Алън,Илори,Борини и тнт