Селекцията в Ливърпул

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
mb45
Контакти:

Re: Селекцията в Ливърпул

Мнениеот mb45 » 31 май 2015 19:49

iliev72 написа:
mb45 написа:И ако трябва да си говорим за този пуст Moneyball, Оукланд купуват играчи, които да играят на точно определени позиции, а не да се менкат постоянно - което този сезон Роджърс не спря да прави. Купи един автобус играчи и тези, които използва ги ползва на непривични за тях места - Джан, Морено, Маркович, Лалана. Тези, които влизаха от пейката пък с нищо не променяха развоя на събитията, така че дори Американците да искат приложат Moneyball-а във футбола ще питат Роджърс какво се случва. Те утре може да му дадат още 100млн той да вземе Ройс и Ковачич примерно и да ползва Ройс за ляв халф-бек и Ковачив централен защитник - как да стане?

Морено си е бек.Това не значи , че не може да играе като халф-бек.Това си е в реда на нещата.За Джан съм съгласен , че беше на непривична позиция.Лалана си беше на неговата позиция , но никаква полза от това.И в началото да не забравяме , че Морено си играеше бек.В последствие заради слабата игра на Ловрен смени схемата и тогава Морено заигра халф-бек.И тук се появи и Маркович като другият халф-бек.Всичко тръгна от слабата игра на Ловрен.Ако погледнеш покупките бяха точно за определени постове,но контузии и слабата игра завъртяха иначе неща.

Морено си е бек или халф-бек, но той го натовари с изключително много офанзивни задължения и беше нормално да не е на висота, да не говорим, че при тази схема е напълно нормално проблемите в защита да идват от бековете, особено при този атакуващ стил, това му е първа година в Англия, на 21 г ако не се лъжа. Лалана си е греда отвсякъде, няколко мача го ползва и него като халф-бек. Маркович си е офанзивен футболист както и Стърлинг - пълна глупост да го ползваш халф бек - видя се, че не е ефективно използван. Балотели не е играч тип Суарес, да не говорим, че нито веднъж не пробва да играе с някой нападател до него. Според мен имаше мачове срещу много затворени отбори, където Балотели можеше да върши идеална работа с удари отдалеч, но .... Джан се представи стабилно, имаше и слаби моменти, но е нормално - мястото му е в халфовата линия, ако се налага да запълва дупки в защита. Съгласен съм, че покупките бяха за определени постове, но не може цял сезон отбора ти да играе на различни позиции, някои съвсем непознати - за мен тук е основната грешка на Роджърс и точно това се има предвид като се носят слухове, че ще трябва да даде някакви обяснения и гаранции на собствениците.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 31 май 2015 19:55

iliev72 написа:
mb45 написа:И ако трябва да си говорим за този пуст Moneyball, Оукланд купуват играчи, които да играят на точно определени позиции, а не да се менкат постоянно - което този сезон Роджърс не спря да прави. Купи един автобус играчи и тези, които използва ги ползва на непривични за тях места - Джан, Морено, Маркович, Лалана. Тези, които влизаха от пейката пък с нищо не променяха развоя на събитията, така че дори Американците да искат приложат Moneyball-а във футбола ще питат Роджърс какво се случва. Те утре може да му дадат още 100млн той да вземе Ройс и Ковачич примерно и да ползва Ройс за ляв халф-бек и Ковачив централен защитник - как да стане?

Морено си е бек.Това не значи , че не може да играе като халф-бек.Това си е в реда на нещата.За Джан съм съгласен , че беше на непривична позиция.Лалана си беше на неговата позиция , но никаква полза от това.И в началото да не забравяме , че Морено си играеше бек.В последствие заради слабата игра на Ловрен смени схемата и тогава Морено заигра халф-бек.И тук се появи и Маркович като другият халф-бек.Всичко тръгна от слабата игра на Ловрен.Ако погледнеш покупките бяха точно за определени постове,но контузии и слабата игра завъртяха иначе неща.

3-ма здрави нападатели, и играем със Стърлинг на върха дето не може да завърши нищо. Логика?

Потребителски аватар
mb45
Контакти:

Мнениеот mb45 » 31 май 2015 19:59

Аз пък не искам да сме като Сити и Челси с разни руски олигарси и дюнери за собственици и разни алчни играчи, които играят за едната заплата. Миналата година умирах от кеф да гледам Ливърпул и как всички ги беше страх от отбор, който не струваше и половината от тези на Сити и Челси.

Потребителски аватар
mb45
Контакти:

Мнениеот mb45 » 31 май 2015 20:04

iliev72 написа:
mb45 написа:От всички играчи, които бяха купени миналото лято за мен само Лалана и Ламбърт са абсолютни провали. Всички останали са играчи, които тепърва ще влизат в най-добрите си години и ще се развиват. Да този сезон с изключение на Джан, всички останали бяха много зле, но всички са с потенциал, който може да ги превърне в завършени играчи, естествено при добра работа с тях. Дори Балотели, когото всички недолюбват е на 24г., да не говорим, че е спечелил трофеи, с които никой от настоящия ни състав може да се похвали.

За мен Рики не е провал защото си беше резервен вариант.Лалана се очакваше много от него ,а той почти нищо.В другите наистина има потенциал.Марио изведнъж остана сам на върха на атаката , а той дотогава не беше водил атаката.Винаги е бил втори нападател и е повече помагал, влизал като резерва.Поне за мен има потенциал в партньорството на Марио и Дани.Ще видим дали ще остане Марио след този слаб сезон.

Да, за Рики си прав, за него се знаеше, че ще има ограничено игрово време.

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 31 май 2015 20:20

mb45 написа:Аз пък не искам да сме като Сити и Челси с разни руски олигарси и дюнери за собственици и разни алчни играчи, които играят за едната заплата. Миналата година умирах от кеф да гледам Ливърпул и как всички ги беше страх от отбор, който не струваше и половината от тези на Сити и Челси.

Тук съм напълно съгласен с теб.Поне за мен би било обидно да обяснявам откога съм фен на Ливърпул - Фен съм на Челси от преди Абрамович :lol: :lol: :lol:
Или един друг случай.Беше гост на Диема и обясняваше откога е фен на МЮ.Може би беше около 45-50г.Обясняваше , че е станал фен на МЮ 70-те години защото знаел , че ще станат велик отбор :lol: :lol: :lol:
И в двата случая ставаш за смях след такива обяснения.Надявам се , че никога няма да изпадна в такава ситуация.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

chakalat
Контакти:

Мнениеот chakalat » 31 май 2015 20:27

wolf написа:http://gong.bg/football-sviat/anglia/styrling-ostava-v-livyrpul-zaradi-klop-330901
Сън но все пак от слуховете

Изобщо не бих се изненадал ако е вярно.Преди няколко дни ми хареса едно мнение в официалния форум.Един човек казваше защо иска да се махне Роджърс и за мен беше много прав.Та това което казваше ще ви го опиша максимално кратко.

Преди сезона ако погледнем отбора то в него има(без да изброявам имена) - 2-ма вратари,4-ма централни защитници,4-и бека,5-ма вътрешни полузащитници,5 крила/офанзивни халфа и 4-ма нападатели.Не коментираме качеството достатъчно е да се знае че 15 футболисти от тази група са доведени от Роджърс.
Преди всичко футболистите дадени под наем които са доведени от Роджърс са на стойност около 30 млн и на всеки е ясно че те нямат качества за отбор като Ливърпул.Факт забелязан дори и от човека който ги е привлякъл.Тук идва въпроса защо са привличани те и къде е гледал този който ги е довел.Става дума за Аспас,Алберто,Илори,Асаиди че дори и Ориги.
Знаем че на мениджърите понякога се случва да преквалифицират някой футболист но това в общия случай се случва когато има много контузени в отбора.След 10 летни трансфера и на пръв поглед напълно балансиран отбор откъм позиции е доста жалка гледката на терена.
При положение че винаги сме имали на разположение здрави минимум 2-ма нападатели,ляв и десен бек през целия сезон е имало на разположение нека разгледаме как изглежда отбора.
В центъра на защита се появява халф който е на 20 години и с първи сезон във ВЛ.Въпреки че се е случвало на Джан да играе защитник това е било по-скоро инцидентно отколкото да е налаган някъде,някога там.В началото на кариерата си беше използван като атакуващ халф(позиция която също не е обичайна за него) а върха беше края на сезона когато игра като десен бек( при положение че има 2-ма здрави футболисти които това им е обичайната позиция) и резултата това особено в последния кръг беше трагичен.
През по-голямата част от сезона на десния бек играха какви ли не футболисти но най-рядко се появяваха именно тези за които тази позиция се смята че е титулярна.Списъка е дълъг - Джан,Маркович,Стърлинг,Хендерсън,Айб(който беше много наложително да му се прекрати наема) може и да пропускам някого.
На левия бек при положение че в нито един момент от сезона не са били контузени едновременно и двамата които взимат заплата за като леви бекове също се изреди половината отбор - Джонсън,Маркович и тнт.
Средата на терена е единственото място където нямаше експерименти.Там идва обаче много сериозен въпрос около прекалено честото присъствие на футболист като Алън.За 3 години едва ли е спечелил и 3 единоборства,едва ли е дал пас на повече от 5 метра а колко е сгрешил никой не знае.При положение че от както Масчерано беше продаден единствения типичен дефанзивен халф е Лукас доста хора вероятно са имали оптимизъм след привличането на Джан.Висок,здрав,способен да изнася топката футболист чиято предпочитана позиция е именно този пост но така и не му беше даден шанс на предпочитаната от него позиция (с малки изключения при някой безумните тактически рокади му се случваше за кратко да попадне и там)
Най е смешна ситуацията в нападение.Дори и при 4-ма здрави нападатели се използваше Стърлинг там който макар и да се стара до едно време да изпълнява тази непривична роля е ясно че не е за там.Някой предполагат че основната причина Стърлинг да иска толкова неистово да напусне е че не играе на позицията на която е най-добър и че това може да окаже отрицателен ефект върху кариерата му.Няма друг отбор в цяла Англия чиито нападатели да са отбелязали по-малко голове и не само травмата на Стъридж е причина за това.В общи линии всеки нападател, далеч по-слаб чисто като качество има повече голове от нашите.Балотели със 100% сигурност е по-добър нападател от Идeйе Браун, Джордж Бойд и Даме Н'Дойе които ми трябваше време да видя в кои отбори играят..
Много са хората които обвиняват някои футболисти за слаба игра, но и много са тези които ги оправдават с факта че те не играха на титулярните си позиции.Сезона беше лош например за Маркович, но той не е ляв или десен бек и никога няма да бъде.
Ако Моуриньо пускаше Вилиан като ляв бек,Матич централен защитник,Фабрегас десен бек,Азар център нападател,Оскар дефанзивен халф едва ли и Челси щяха да станат шампиони, по вероятно е да бяхме водили борба с тях за 5-7-мо място, но Моуриньо не е идиот и използва всеки футболист на позицията му за разлика от Роджърс.
Така че може да се спори и относно качеството на трансферите на Роджърс, тези хора може и да играят по-добре ако някой ги пусне на титулярните им позиции.

В общи линии това беше мнението което много ми хареса и с което съм напълно съгласен.Човека в края беше попитал тези които все още мислят че Роджърс е много добър мениджър как биха си обяснили цялата тази бъркотия на терена изключвайки класирането,срама в ШЛ,ЛЕ и резила в последния кръг.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 31 май 2015 20:37

iliev72 написа:Разочарова ме :lol: :lol: :lol: Има резон в това което си написал , но не е точно така.Заплата + рекламни договори със спонсори които ги осигурява отбор.Само , че това се прави за единици в САЩ.И има още едно - там договори са за много години.Да кажем 10г и тогава спонсорите са спокойни.Тогава трансферите ще умрат и тези трансферни прозорци ще станат почти излишни.Я ми кажи един футболист който имам по-дълъг договор от 5г в Европа ?! Големите компания обичат да ги рекламират , но за дълго време - 5 и повече години.

Изхождаш от много грешна начална точка. В САЩ отборите са на бизнесмени. Това е бизнес. Както за вашия Хенри или за Глейзър. Само дето за Мансур и Абрамович това не е бизнес, а е играчка и забавление. Не са взели отборите си за да изкарват пари, а за съвсем друга цел. Затова и няма как да им сложиш подобни ограничения.
В щатите тези ограничения са именно с цел бизнес и да няма ръст на разходите за сметка на печалбата, но Абрама не го интересува печалбата, а купите. Там е разликата и затова тук е неприложимо.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 31 май 2015 20:40

Thsmith написа:
iliev72 написа:Разочарова ме :lol: :lol: :lol: Има резон в това което си написал , но не е точно така.Заплата + рекламни договори със спонсори които ги осигурява отбор.Само , че това се прави за единици в САЩ.И има още едно - там договори са за много години.Да кажем 10г и тогава спонсорите са спокойни.Тогава трансферите ще умрат и тези трансферни прозорци ще станат почти излишни.Я ми кажи един футболист който имам по-дълъг договор от 5г в Европа ?! Големите компания обичат да ги рекламират , но за дълго време - 5 и повече години.

Изхождаш от много грешна начална точка. В САЩ отборите са на бизнесмени. Това е бизнес. Както за вашия Хенри или за Глейзър. Само дето за Мансур и Абрамович това не е бизнес, а е играчка и забавление. Не са взели отборите си за да изкарват пари, а за съвсем друга цел. Затова и няма как да им сложиш подобни ограничения.
В щатите тези ограничения са именно с цел бизнес и да няма ръст на разходите за сметка на печалбата, но Абрама не го интересува печалбата, а купите. Там е разликата и затова тук е неприложимо.

Всичко се променя ;) Много неща са започнали като забавление , но са се превърнали бизнес :)
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 31 май 2015 20:45

Да... те са вътре по 1 млрд, но ей сега ще почнат да се борят за 10-20 млн годишна печалба от играчката им :x

Просто манталитетът и начина на трупане на богатство са различни. По един начин го правят в САЩ и евреите и по друг начин олигарсите или хората "бензиностанции".

-----

пп в скай видях, че Ютд душат около Милнър
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 31 май 2015 21:06

Thsmith написа:Да... те са вътре по 1 млрд, но ей сега ще почнат да се борят за 10-20 млн годишна печалба от играчката им :x

Просто манталитетът и начина на трупане на богатство са различни. По един начин го правят в САЩ и евреите и по друг начин олигарсите или хората "бензиностанции".

-----

пп в скай видях, че Ютд душат около Милнър

Съгласен.Друго ми е интересно.Единствените които роптаят срещи ФФП са ПСЖ.Което означава , че Сити и Челси вече явно са успели да балансират приходи и разходи.И точно това Моу го е казал не е един или два пъти за продаването и купуването.Явно се е нагодил след безхаберно харчене.Собствениците на Ливърпул не дават да става дума за отслабване на ФФП.Ще видим кой ще надделле ?! Особено след като принца загуби борбата със Сеп ;)

Върни се в “Ливърпул”