Селекцията в Ливърпул

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

chakalat
Контакти:

Re: Селекцията в Ливърпул

Мнениеот chakalat » 14 окт 2014 02:16

wolf написа:Юнайтед е извън Европа но завърнат ли се... Неустойките ще са гигантски каквито бяха за Монако те така продадоха и Хамес де

Според това което отчетоха миналия сезон са на печалба около 40млн паунда и това след трансферите на Мата и Фелайни.Това означава че миналата година са имали възможности за трансфери на стойност около 130млн. Тази година имат нов спонсорски договор който е по-висок, отделно от това приходите на всички отбори във ВЛ са доста по високи което означава че най-вероятно няма да имат проблем с ФФП. Собствениците им са алчни американци няма да се набутат да харчат пари като арабите в Сити и Абрамович. ПСЖ и Сити вдигнаха вой за поправки в ФФП - бяха глобени с по 60млн което е доста сериозна сума за всеки.Ако трябва да спазват правилата Сити ще могат да си позволят максимум 40млн разходи на сезон, някак не е справедливо.Преди години никой не спираше даден отбор от това да се развива при наличие на щедър собственик.Ако бяха въведени тези правила началото на 90-те години когато се създаде ВЛ нещата сега щяха да са доста различни.
Реално сега ако Сити поиска играч оценен на 50-60млн което взе да става масова практика за топ футболистите не може да го вземе, първо защото имат ограничение на тавана на заплатите заради нарушаването на ФФП, второ защото следващото наказание е по-тежко(ако не се лъжа е финансова глоба и изваждане от ЕТ).Това означава че има правила които не засягат особено Реал,Барса,Юнайтед,Байерн и че всеки топ играч задължително трябва да играе в един от тези отбори независимо от факта че има и други отбори които имат финансови възможности да им плащат заплати и трансфери благодарение на собственик които иска да си харчи парите.
След като за миналия сезон ние бяхме отбора генерирал най-голям приход във ВЛ и не можем да си позволим да похарчим 60млн. то какво остава за останалите отбори.С други думи ФФП облагодетелства няколко отбора и задължава не малка част от клубовете си да продават всеки по-високо ценен играч за да не плащат глоби.
Демек за да разширим състава си бяхме длъжни да продадем Суарез забранено ни е да имаме футболист като него ако искаме да имаме достатъчно футболисти за да можем да играем във всички съществуващи турнири.От сегашния вид на ФФП страдат дори отбори като Милан а в Испания за Атлетико и Валенсия няма смисъл от коментар.....

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 14 окт 2014 21:50

chakalat написа:
wolf написа:Юнайтед е извън Европа но завърнат ли се... Неустойките ще са гигантски каквито бяха за Монако те така продадоха и Хамес де

Според това което отчетоха миналия сезон са на печалба около 40млн паунда и това след трансферите на Мата и Фелайни.Това означава че миналата година са имали възможности за трансфери на стойност около 130млн. Тази година имат нов спонсорски договор който е по-висок, отделно от това приходите на всички отбори във ВЛ са доста по високи което означава че най-вероятно няма да имат проблем с ФФП. Собствениците им са алчни американци няма да се набутат да харчат пари като арабите в Сити и Абрамович. ПСЖ и Сити вдигнаха вой за поправки в ФФП - бяха глобени с по 60млн което е доста сериозна сума за всеки.Ако трябва да спазват правилата Сити ще могат да си позволят максимум 40млн разходи на сезон, някак не е справедливо.Преди години никой не спираше даден отбор от това да се развива при наличие на щедър собственик.Ако бяха въведени тези правила началото на 90-те години когато се създаде ВЛ нещата сега щяха да са доста различни.
Реално сега ако Сити поиска играч оценен на 50-60млн което взе да става масова практика за топ футболистите не може да го вземе, първо защото имат ограничение на тавана на заплатите заради нарушаването на ФФП, второ защото следващото наказание е по-тежко(ако не се лъжа е финансова глоба и изваждане от ЕТ).Това означава че има правила които не засягат особено Реал,Барса,Юнайтед,Байерн и че всеки топ играч задължително трябва да играе в един от тези отбори независимо от факта че има и други отбори които имат финансови възможности да им плащат заплати и трансфери благодарение на собственик които иска да си харчи парите.
След като за миналия сезон ние бяхме отбора генерирал най-голям приход във ВЛ и не можем да си позволим да похарчим 60млн. то какво остава за останалите отбори.С други думи ФФП облагодетелства няколко отбора и задължава не малка част от клубовете си да продават всеки по-високо ценен играч за да не плащат глоби.
Демек за да разширим състава си бяхме длъжни да продадем Суарез забранено ни е да имаме футболист като него ако искаме да имаме достатъчно футболисти за да можем да играем във всички съществуващи турнири.От сегашния вид на ФФП страдат дори отбори като Милан а в Испания за Атлетико и Валенсия няма смисъл от коментар.....

Малко бъркаш нещата ! По интересувай кога приключва една финансова година и защо някое неща на пръв поглед изглеждат странни , но са си добре и са си на мястото.И може да си сигурен , че в Ливърпул ще има много повече пари за харчене догодина ;)
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

gargaretti
Контакти:

Мнениеот gargaretti » 15 окт 2014 09:12

Да се надяваме, че ще има и най-вече ща бъдат похарчени правилно!

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 15 окт 2014 09:41

Абе, не жалете за Сити и ПСЖ - не може един клуб да обира всичко свестно в един трансферен прозорец :!: 2-3 прозореца в последните години всичко живо над 30 млн. се свързваше първо със Сити, после с ПСЖ :roll: Не става така - Сити няма нито 1 собствен играч - всичко е докарано от незнамкъдеси! Другите големи отбори имат все по едни-двама собствено "отгледани" играчи ... За мен това е неправилно ! Но истината е, че ФФП, поне според мен, трябва да има следния вид - на края на финансовата година имаш право да си на загуба макс 30 млн. ( примерно ). Подминеш ли ги - лепат ти глоба, колкото си ги подминал. Другата година ако пак ги подминеш - двойна глоба и аут от ЕКТ. Така пак се толелират големите, но нека сме реалисти - поне в момента, аз не виждам отбор, който може да се мери в реално финансово отношение с Байерн Мюнхен :!: Отбор без дългове и доста редовно на печалба ... Колкото до Пуул - аз не мисля, че за другия прозорец ще имате много пари :roll: При вас е наложително да се построи нов стадион - публиката я имате, но 40-тина хиляди са малко ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 15 окт 2014 11:35

gargaretti написа:Да се надяваме, че ще има и най-вече ща бъдат похарчени правилно!

Имам чуството ,че някои фенове ,са фенове на даден отбор ..само заради трансферните прозорци :) А други ,заради игрите Фифа ,фентъзита ментъзита и тем подобни :) В България има 7 млн "треньори по футбол" ..нагледах се на какви ли не смехории по тия форумчета :)
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 15 окт 2014 18:44

boabbb написа:Абе, не жалете за Сити и ПСЖ - не може един клуб да обира всичко свестно в един трансферен прозорец :!: 2-3 прозореца в последните години всичко живо над 30 млн. се свързваше първо със Сити, после с ПСЖ :roll: Не става така - Сити няма нито 1 собствен играч - всичко е докарано от незнамкъдеси! Другите големи отбори имат все по едни-двама собствено "отгледани" играчи ... За мен това е неправилно ! Но истината е, че ФФП, поне според мен, трябва да има следния вид - на края на финансовата година имаш право да си на загуба макс 30 млн. ( примерно ). Подминеш ли ги - лепат ти глоба, колкото си ги подминал. Другата година ако пак ги подминеш - двойна глоба и аут от ЕКТ. Така пак се толелират големите, но нека сме реалисти - поне в момента, аз не виждам отбор, който може да се мери в реално финансово отношение с Байерн Мюнхен :!: Отбор без дългове и доста редовно на печалба ... Колкото до Пуул - аз не мисля, че за другия прозорец ще имате много пари :roll: При вас е наложително да се построи нов стадион - публиката я имате, но 40-тина хиляди са малко ...

Харт и Ричардс /ако втория не са го изгонили вече/ са юноши на Сити. Стъридж също :mrgreen:

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 15 окт 2014 19:45

Тежки думи.

Луис Суарес: Без мен Ливърпул няма да е конкурент за титлата

Изображение

Очевидно е, че на Ливърпул липсва уругвайският нападател и голмайстор Луис Суарес, от този сезон футболист на Барселона.

Самият уругваец само "налива бензин в огъня" на "червените".

"Драго ми е, че напуснах Ливърпул. Вече нямах желание да предвождам отбора. Мисля, че без мен Ливърпул няма да бъде конкурент за титлата", каза пред британския вестник "Телеграф" скандалният нападател Луис Суарес.

Само допреди няколко месеца той се кълнеше във вечна любов към запалянковците на Ливърпул.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 15 окт 2014 19:54

Пресолили са манджата от гонг. :mrgreen:

"The truth is that I left very happy because if I hadn't had the attitude and mentality to want to lead the team forward, I don't think Liverpool would have done as well as they did either."

Истината е, че напуснах много щастлив, защото ако аз нямах това отношение и този манталитет да искам да водя отбора напред,не мисля, че Ливърпул щеше да се справи толкова добре.

Иначе интервюто е пред клубната телевизия на Барса,а всички знаем по какъв начин се дават повечето интервюта в клубните телевизии.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 15 окт 2014 19:58

paceto малко по-сериозно де ;) Поне да се беше по интересувал как звучи в оригинал и после да постваш тук :lol:
А това е поредното корпоративно говорене откакто премина в Барса.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 15 окт 2014 20:02

Знам, че нашите журналисти доста често си измислят някои неща или се губят напълно в превода. Просто ми стана интересно като статия и реших да ви я пусна и нямах намерение да се ровя сега дали е казал точно така или не. Това го оставям на вас като фенове да разберете дали е така и ето, че съм бил на прав път ;) :)

Върни се в “Ливърпул”