Отново виждам едно извратено разбиране за подкрепа на един отбор. Както много пъти съм казвал, да подкрепяш отбора не означава да подкрепяш хората, които в момента са в него и техните решения. Нито аз, нито suareshampion, нито venomcho, john_barns, Liverpool forever_95 или който и да било друг, който изразява открито недоволството си от това, което става в любимия ни клуб, сме по-малко фенове и не милеем за отбора си. Просто всички ние все още възприемаме отбора си като гранд и фактор не само в английския, а в европейския клубен футбол. Ние все още не сме се примирили със средняческото си положение и го възприемаме като нещо ненормално и неестествено. И не ни разбирайте погрешно - недоволстваме от Наглия не защото греши или защото не става за треньор, а защото няма доблестта да го признае и да се оттегли с достойнство, а сам петни името си. Да го чакаме? Докога? Докато разнебити окончателно отбора и ни забие в трета глуха ли? Факт е, че под негово ръководство вървим на по-зле, а не просперираме. Пари му дадоха, доверие, подкрепа на публиката - всичко, селекция си направи, при това никак не евтина за средните стандарти. И какъв е резултата - 7 място и отвратителна игра, при това повече от година, откакто пое отбора. Запомнете това, момчета - ЛИВЪРПУЛ Е ГРАНД и единствената възможна цел е титлата или поне борба за нея. Купички като Карлинг Къп могат да са цел за Болтън или Бирмингам, но не и за Ливърпул.
И понеже много обичате да давате сравнения, и аз ще ви дам едно. Погледнете другите европейски грандове като Реал, Барса, Байерн, Милан. Назначават треньор, проваля се - вън! После следващия и следващия, докато не дойде някой с ясни идеи, качества и най-важното резултати. Затова тези отбори са велики, защото за тях целта е винаги една - титла. Всяко друго класиране е провал и следва промяна. Затова тези клубове изпадат в кризи за по една-две, максимум три години и отново са на върха. Защото никой там не се примирява с незначителни купички и посредствено класиране. А какво стана с нас? Криза, която продължава 21 години. И колко треньори сме имали за това време? Само 6! При това Ходжсън можем да не го броим, защото беше един полусезон. На практика 5 треньори за 20 години суша. Средно по 4 години всеки. Това нормално ли е? Представяте ли си Байерн или Реал да нямат никакви успехи 4 години и да си държат треньора? Аз не. Най-много на втората е вън и идва друг. И това не им пречи да трупат титла след титла и да си остават грандове. Хубаво е да има дългосрочна политика, стабилност, но с подходящите хора. Колко треньора смениха Реал за последните 20 години и какви успехи имат. Ами Байерн? Дори Барса смениха доказан специалист като Ван Гаал защото резултатите не отговаряха на името на клуба. Само ние тук си ги търпим с години и чакаме нещо да стане, а то не става. Разберете, Ливърпул не е средняшки отбор, а безплодието е толкова голямо, че ако не се постигнат бързи успехи, ще затънем в посредственост като Вила. А от посредствеността много трудно се излиза, много. Днес се крепим само на традиции, фенска маса и едното име. Никой вече не ни брои за страшни, всеки си взима каквото си иска от Анфийлд, дори от голямата четворка изпаднахме. Пак ще повторя - Ливърпул все още е гранд и трябва да се държи като такъв. Ако ще по двама треньори на сезон да се сменят, но трябват бързи резултати. В момента Арсенал и Челси са трагични, а ние пак не можем да се преборим за място в ШЛ. Вижте каква селекция направиха конкурентите това лято и каква ние и пак сме зад тях. Това е позор!
Болтън Уондърърс - Ливърпул, 21.01.2012, 19:30 ч.
Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
-
Re: Болтън Уондърърс - Ливърпул, 21.01.2012, 19:30 ч.
Liverpool_EC написа:suareshampion написа:аз отдавна съм го казал ,много фенове на ливърпул са мазохисти ,колкото повече им губи отбора по хубаво им става
Не бе човек,не ни става по-хубаво,просто не ни пречи да си подкрепяме отбораЕлементарно е,ама фенове устроени като теб,никога няма да го разберат и ще ни се чудят,защото съм сигурен,че март 2010 си ревал да махат Бенитез,октомври2010 си искал да се маха Ходжсън ей и сега ревеш с/у Далглиш.И дори утре да сменят Кени и да докарат мечтаните ви треньори да не мислите,че окт.2012 ще водим с 9т и ще сме основен кандидат за титлата,по-скоро след неизбежните няколко равни пак ще си започнете с репертоара!!! Проблема на Ливърпул си датира още преди Улие и през последните 10ина г. просто си се задълбочи и смяната на треньори всяка година е последното,ама ПОСЛЕДНОТО нещо което ще го реши.А вие едвали ще чакате 2,3 г даже и човека да е по-кадърен от Далглиш.Защото следващия треньор няма да спечели ШЛ в първия си сезон,че да му гласувате 3,4г доверие,най-много ще може да спечели ФА или Карлинг,ама вие и на тях се цупите вече
Абе айде стига глупости бе ..какво значи устроени като мен ? Както каза по горе realist,вие имате извратено разбиране за подкрепа на отбор а не ние ! Не може да подкрепяш слаби играчи и тренори в отбора си бе алоо !Те те дърпат надолу а ти ги подкрепяш и в същото време нападаш феновете които не ги подкрепяме ? Наистина много извратена работа.
Кажи ми имали такъв славен отбор с такава история като нашия ,който толкова години да няма титла в първенството си ? Кажи ми как да подкрепям човек ,който му виждам грешките всеки ден ? Как да подкрепям човек ,който набутва клуба с толкова милиони за тия спрели влакове ,дето ми ги докара ? Ако аз съм собственик няма как да дам кредит на доверие от 3,4 г на такъв неадекватен човек ? На този отбор му трябват БЪРЗИ УСПЕХИ ,разберете го !
Просто виждам ,че потенциала,с който разполага този човек като мениджър и с наличния потенциал ,който разполагаме като играчи ..още 100 години няма да хванем ръка в Англия ! Разбра ли ме сега ? Просто гледам в детайли ,подробно на нещата и преценям за в бъдеще какво може евентуално да се случи .Защото тая игра наречена футбол ми е много ясна ..цял живот съм в нея.До сега рядко съм се бъркал в преценките си за даден играч или тренор във футбола ,особено що се отнася за отбора ,който следя от вече 24 години .
Още като му видях първите два мача на глупавия Керъл и ми излезе херпес от притеснение ,че сме се набутали с 35 млн...и както виждаш се оказах прав...а ти и още много други устроени фенове като теб ,до скоро спориха с мен ,че от туй дърво ще стане свирка..разбра ли ся къде е разликата между мен и теб.На мене не ми влияят такива заучени фрази като " спокойно бе момчето още не се е обиграло с отбора".Аз още тогава виждам ,че дори и да се обиграе ще е същия ташак.Имам си собствено разбиране за тая игра,собствен поглед,виждане и не се ръководя от чужди мнения.А не като повечето от вас ,които нямат собствено мнение за нещата ..гледат накъде се движи масовото мнение на фена и взимате една такава грешна в повечето случаи позиция .Аз не мога да вярвам сляпо и безрезервно в някой само заради името му (още повече е бил дълго извън големия футбол) .. а съдя за него всеки ден по делата му.
Още като видях първите два мача и на Хендерсън ,казах ,че това момче не може да ни помогне НА ТОЯ ЕТАП ЗА ЦЕЛИТЕ НИ и така става.След години може и да стане ,но трябвали да го чакаме и него като Лукас 4 години за да влезе в час..при положение ,че сме го платили сумати милиони ? И Спасчо Делев да го налагаш 4 години във всеки мач и той ще стане .И през тия 4 години кво прайм ? Но нали за това се дават тия милиони за да се вземе готов почти завършен млад играч , примери много.
Тоя Даунинг никога не съм го харесвал като футболист ,кажи ми сега как да си изкривя душата и да почна да го харесвам само за това ,че е дошъл в Ливърпул ? И той много глупав футболист като останалите.В събота гледах първото полувреме на Уулвс срещу Вила.При оранжевите имаше едно младо момче на крилото ,което сигурно струва 2-3 млн, но показа много по хитра игра от тоя нашия скакалец.Поема я на крилото ,замахва ,прибира я ,защитника увисва,влиза навътре в наказателното ,ВДИГА ГЛАВАТА(за разлика от нашия слепец ,който я подава и шутира със затворени очи на посоки) насочи топката в далечния ъгъл и вкара.След това атакува по крилото стига до аутлинията ,прави финт,гледа с периферното зрение защитника,отново ВДИГА ГЛАВАТА, вижда къде е пласиран нападателя и му я подава точно.Ей това искам от Даунинг ,но той не го прави ..защото е глупав и страхлив футболист ..за това не 3-4 а още 20 години да го чакаш пак ще е същия .Мразя глупави играчи и без самочуствие бе ..разбираш ли ?
Давам ти ги тия примери за да разбереш ..че не говоря против Далглиш ей така само защото примерно искам друг тренор. Напротив в началото ,колкото и да бях резервиран към него ..се молех да успее ,но като му гледам НАЙ ВЕЧЕ РАБОТАТА и резултите до момента се отчаях.Защото от това страда любимия ми отбор ,защото никой,бил той дори и такава легенда като Далглиш не е по голям от клуба !
Ей за това тия 3-4 години ,за които ми говориш не мога да ги дам на тоя некадърен ,нагъл, страхлив тренор и селекционер.Може ли да ми излиза със супер дефанзивни схеми срещу отборчета ,които не могат два пъти да си подаде топката бе ? Може ли да правим атака и да няма никой от нашите в тяхното наказателно бе ? И говорим за Ливърпул а не за Оксфорд Юнайтед.А защо мислиш стана за смях и пусна 6 защитника срещу сити ? Защото изгони или не пуска малкото добри играчи ,които могат да задържат топката в средата.А ми пуска само дървета и борци като Адам и Хендерсън..да ама само с борба не става.
Последна промяна от suareshampion на 23 яну 2012 13:18, променено общо 2 пъти.
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.
-
- Контакти:
Абе вие все едно и също нещо знаете АЗ ПОДКРЕПЯМ ОТБОРА. Отбора това са всички свързвани с Ливърпул борещи се за една обща цел победи и трофеи. Така, че да кажеш аз подкрепям отбора, но не играчите в него това си е в пълно противоречие. Така аз разибрам, че ти не си за сегашния Ливърпул, а за отбора в историята т.е ти в момента не подкрепяш отбора, а просо симпатизираш на името му и историята, защото Ливърпул в момента е Кени Далглиш, Хенри и компания, моментните ни играчи и всички други директори терапевти и т.н.
-
realist написа:Отново виждам едно извратено разбиране за подкрепа на един отбор. Както много пъти съм казвал, да подкрепяш отбора не означава да подкрепяш хората, които в момента са в него и техните решения. Нито аз, нито suareshampion, нито venomcho, john_barns, Liverpool forever_95 или който и да било друг, който изразява открито недоволството си от това, което става в любимия ни клуб, сме по-малко фенове и не милеем за отбора си. Просто всички ние все още възприемаме отбора си като гранд и фактор не само в английския, а в европейския клубен футбол. Ние все още не сме се примирили със средняческото си положение и го възприемаме като нещо ненормално и неестествено. И не ни разбирайте погрешно - недоволстваме от Наглия не защото греши или защото не става за треньор, а защото няма доблестта да го признае и да се оттегли с достойнство, а сам петни името си. Да го чакаме? Докога? Докато разнебити окончателно отбора и ни забие в трета глуха ли? Факт е, че под негово ръководство вървим на по-зле, а не просперираме. Пари му дадоха, доверие, подкрепа на публиката - всичко, селекция си направи, при това никак не евтина за средните стандарти. И какъв е резултата - 7 място и отвратителна игра, при това повече от година, откакто пое отбора. Запомнете това, момчета - ЛИВЪРПУЛ Е ГРАНД и единствената възможна цел е титлата или поне борба за нея. Купички като Карлинг Къп могат да са цел за Болтън или Бирмингам, но не и за Ливърпул.
И понеже много обичате да давате сравнения, и аз ще ви дам едно. Погледнете другите европейски грандове като Реал, Барса, Байерн, Милан. Назначават треньор, проваля се - вън! После следващия и следващия, докато не дойде някой с ясни идеи, качества и най-важното резултати. Затова тези отбори са велики, защото за тях целта е винаги една - титла. Всяко друго класиране е провал и следва промяна. Затова тези клубове изпадат в кризи за по една-две, максимум три години и отново са на върха. Защото никой там не се примирява с незначителни купички и посредствено класиране. А какво стана с нас? Криза, която продължава 21 години. И колко треньори сме имали за това време? Само 6! При това Ходжсън можем да не го броим, защото беше един полусезон. На практика 5 треньори за 20 години суша. Средно по 4 години всеки. Това нормално ли е? Представяте ли си Байерн или Реал да нямат никакви успехи 4 години и да си държат треньора? Аз не. Най-много на втората е вън и идва друг. И това не им пречи да трупат титла след титла и да си остават грандове. Хубаво е да има дългосрочна политика, стабилност, но с подходящите хора. Колко треньора смениха Реал за последните 20 години и какви успехи имат. Ами Байерн? Дори Барса смениха доказан специалист като Ван Гаал защото резултатите не отговаряха на името на клуба. Само ние тук си ги търпим с години и чакаме нещо да стане, а то не става. Разберете, Ливърпул не е средняшки отбор, а безплодието е толкова голямо, че ако не се постигнат бързи успехи, ще затънем в посредственост като Вила. А от посредствеността много трудно се излиза, много. Днес се крепим само на традиции, фенска маса и едното име. Никой вече не ни брои за страшни, всеки си взима каквото си иска от Анфийлд, дори от голямата четворка изпаднахме. Пак ще повторя - Ливърпул все още е гранд и трябва да се държи като такъв. Ако ще по двама треньори на сезон да се сменят, но трябват бързи резултати. В момента Арсенал и Челси са трагични, а ние пак не можем да се преборим за място в ШЛ. Вижте каква селекция направиха конкурентите това лято и каква ние и пак сме зад тях. Това е позор!
Няма как да им променим пораженическото мислене ,братле.Като те слушам няма как да не се радвам ,че има такива фенове ,които мислят като мен и в същото време ми се плаче за това което се случва. Имаш мисълта и словото да обясниш много по добре нещата от мен.Дано те разберат.Всеки един фен на Ливърпул трябва да гледа по този начин на отбора !!!
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.
С тези пари които изхарчихте Рафа щеше да вземе Мартинез,Алкантара,Йоренте,Мата и Монтоливо примерно, които са класи над своите еквиваленти в Ливърпул като Адам,Лукас,Хендерсън,Даунинг и Керъл.
Alexx написа:С тези пари които изхарчихте Рафа щеше да вземе Мартинез,Алкантара,Йоренте,Мата и Монтоливо примерно, които са класи над своите еквиваленти в Ливърпул като Адам,Лукас,Хендерсън,Даунинг и Керъл.
Това го писа вече миналата седмица, дай нещо ново! Ако можеш де ...
Alexx написа:С тези пари които изхарчихте Рафа щеше да вземе Мартинез,Алкантара,Йоренте,Мата и Монтоливо примерно, които са класи над своите еквиваленти в Ливърпул като Адам,Лукас,Хендерсън,Даунинг и Керъл.
последните години под негово ръководство се напечелихме на трофеи с великите спанци.Това не е пръци или реал а това е АНГЛИЙСКИ отбор, логично е все пак да се привличат основно АНГЛИЙСКИ играчи нали?!
Bill Shankly : "If you can't support us when we lose or draw, don't support us when we win."
- RedMagic
- Контакти:
Единственият дефанзивен халф, който изброи, е Монтоливо. Не знам как реши, че Монтоливо е класи над Лукас...

[center]Be Afraid EPL, Be Very Afraid![/center]
[center][wrapimg=]http://s3.amazonaws.com/br-cdn/temp_images/2013/09/29/10002648243_752fa70700_o.gif[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://s3.amazonaws.com/br-cdn/temp_images/2013/09/29/10002648243_752fa70700_o.gif[/wrapimg][/center]
В по горните мнения се вижда болката от сегашното положение на отбора.Само дето мненията са твърде крайни - няма само хубавини ,както казва един приятел.Натрупаните негативи през тези 21 години Ви карат да "бързате".Съгласен съм с мненията по -горе, но не и с крайните изводи: Успехи на момента не може да има веднага,дори и да дойдат Гуардиола и всички световни звезди.Вижте Сити - 2 години обиграваха състав и вземаха нови,класни играчи,за да стигнат нивото,на което са. Лошото при нас е друго - играта не се подобрява, а става все по зле.И пак примера със Сити - миналата година често се издънваха,но като цяло играта им вървеше нагоре.При нас не е така - вече 6 месеца сядам да гледам мач на отбора със свито сърце - нищо не се подобрява, играем грозно ,бавно и страхливо.Това е ,което ме безпокои - не се вижда напредък.За 6 месеца се изгражда даден стил на игра,но този стил на Ливърпул е отвратителен.Ще дам още един пример - Суонзи.Просто показаха на Арсенал и на Далглиш,как се играе pass and move.Ние и това не можем да го правим като хората - разиграваме бавно в центъра ,защото ни е страх да загубим топката.Вече повечето отбори ни пресират и ние се плетем като пилета в кълчища.И затова смятам, като Вас,че Далглиш не е за треньор на Ливърпул.Може би е със стари разбирания,а футбола се промени доста.
smart написа:Alexx написа:С тези пари които изхарчихте Рафа щеше да вземе Мартинез,Алкантара,Йоренте,Мата и Монтоливо примерно, които са класи над своите еквиваленти в Ливърпул като Адам,Лукас,Хендерсън,Даунинг и Керъл.
последните години под негово ръководство се напечелихме на трофеи с великите спанци.Това не е пръци или реал а това е АНГЛИЙСКИ отбор, логично е все пак да се привличат основно АНГЛИЙСКИ играчи нали?!
ШЛ, финали за купи ... това взехте като имахте испански играчи. А великите испанци взеха световна и европейска титла. А англичани дори не се класираха за европейското ... сам си прави сметката. Жалко ако предпочиташ Хендерсън, който не няма никаква техника пред играч като Алкантара ! Не знам как може да предпочиташ Хендерсън след като Алкантара направи за смях на европейското за младежи. Сигурно след мача Хендерсън е стоял 2-3 месеца с космодиск заради болки в кръста и гърба след заради нещата които му причини Тиаго с топката в мача между Англия и Испания. Челси,Сити и Арсенал са английски отбори, но имат няколко англичанина ... Ako искаш провери класирането на кое място сте вие с многото британци и тези с по-малко англичани(Челси,Сити и Арсенал )