От този прозорец ,си направих няколко изводи ,относно спортно-техническата част .
Роджърс ,се предоверява на Хендерсън и не потърси нов халф.
Роджърс ,ще залага твърдо на Джерард ,като дефанзивен,както и прогнозирах ! Може би ,поне още 2 години ,капитана ,ще играе там .
В трудните мачове ,Роджърс ,ще играе с двама дефанзивни а в по лесните ,ако изобщо има такива ,ще играе само с един . Другия до Джерард ,както видяхме,ще е Хендерсън . Нека поне е там ,за да не пречи на атаката. Но ,в такъв случай ,винаги ще търсим ,бързо преливане от фаза защита във фаза атака. Няма да го има трайното разиграване .Ще играем ,предимно на контра. Ако вече пусне Алън или Лукас ,вместо Хендерсън ,може и да се получи това разиграване понякога ,тъй като те са по добре технически от некадърника .
Ходът с Джерард,на мен лично ми харесва ! Той ще влезне в час ,няма къде да отиде. Опитен е ,това е ще му помогне. Видяхме ,как със всеки изминал мач ,започва да свиква и да намаля грешките .Ще става ,все по добре и по добре . И вече ,както казах,можем да очакваме гол от дефанзивния халф на Ливърпул. Това е много важно . До сега ,тоя момент липсваше. Аз предлагам ,Джерард да не изпълнява корнерите ,а да скача за гол . Той има физика ,има вискочина ,има отскок,той трябва да е вътре в наказателното и да търси гола . И както видяхме ,точно това се случи с Евъртън.Но и Суарес не е човека ,който трябва да ги изпълнява ,защото и той може да играе добре с глава .Корнерите ,трябва да се изпълняват от бековете ..ако могат де .

Другото ,което ми направи впечатление е ,че Роджърс се предоверява на Фланаган ,щом не предложи поне оферта за десен бек. Роджърс ,много добре е знаел ,за контузията на Джонсон ,която го е мъчила още от миналата година .Така ,че ,това ще е десния ни бек ,както и прогнозирах. Ок ,тук имаме собствен юноша ,с голям хъс и спортна злоба . Но тук ,имаме една неопитност.А идват трудни мачове на надхитряне срещу преки и много опитни конкуренти.Освен това ,тук не можем да очакваме ,почти нищо в атака . Това означава ,че Стърлинг е човека ,от който ще се чака ,да снове по десния фланг и да създава всичките опасности.
От другата страна ,пък Суарес ,ще трябва да прибира постояно ,за да помага на Сисоко. Сисоко е добре отзад ,но е плах в атака и от тая плахост ,се притеснява и не му спорят и пасовете. Така ,че и оттук не можем да очакваме кой знае каква помощ от бека. Явно всичко ,ще пада на плещите на крилата .И за това ,може би Роджърс тръгна да търси ново крило . Но не успя да вземе. От тоя неуспех ,предполагам ,най щастливи са Стърлинг и Моузес . Да се стягат ,защото не ми се иска ,Роджърс да пуска Коутиньо там и да гледам некадърника да ми "гради" играта на Ливърпул.
Ако някой ми следи коментарите от 3 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.