Karsa Orlong написа:Dzheff написа:Karsa Orlong написа: Аз не съм от хората, които вярват, че Торес е бил изгонен от собствениците, смятам, че той сам реши да си тръгне, така че не виждам проблем с тях в случая. Да го бяха подарили на Челси и да извадят тези 50 милиона от джоба си ли?Все пак не забравяй, че те първо купиха клуба, а после изплатиха всичките му дългове. Не помня сега точно за какви суми ставаше въпрос, но бяха космически и най-вероятно ти ги знаеш. Въпреки това не се поколебаха да дадат първите си спечелени пари в Ливърпул за трансферите на нови играчи, вместо да кажат "похарчихме много, така че тази зима трансфери няма да има". Отделно - дори и да са извадили чисто 40 милиона от джоба си, те пак са много за Керъл, Хендерсън и Даунинг, така че откъдето и да го погледнеш, хората са се охарчили
![]()
Нещата никога не са едностранни и това го разбирам идеално, затова и акцентирах върху някои неща, които според мен зависят изцяло от Далглиш - стартовият състав и смените. Не мога да оправдая пренебрегването на Шелви за сметка на Хендерсън. Някои казаха, че Шелви влязъл за 20 минути, но не впечатлил. Ами как да впечатли, като влиза през 2 месеца за по 20 минути, да беше всеки мач - разбирам ... Хендерсън е направил 3-4 добри мача от сигурно 30 изиграни, но продължава да си е титуляр почти винаги. Пускането на Карагър титуляр за сметка на Коатес пък не е грешка, ами направо кощунство - няма обяснение на този свят, което да ми се стори логично и да оправдая това решение на мениджъра. Да не говоря за късното включване на Стърлинг в първия отбор - това момче показа, че в момента е по-добър от всичките ни крила взети заедно и за мен това, че е на 17 години не би трябвало да е пречка да попада поне в групата. Трябваше ли да се появят слуховете, че Тотнъм ще ни го отмъкнат, за да се случи това? (още повече, че щом все пак това стана, най-вероятно са били верни, което е най-плашещото). Защо Джерард игра толкова време като дефанзивен халф, вместо зад нападателя, където е убийствено ефективен, само и само Хендерсън да може да се изявява там с надеждата, че най-после ще направи нещо?
Мога да задавам и други въпроси, но мисля да не пиша повече за момента по темата, защото знам, че винаги ще намериш какво да ми отговориш. Фактите обаче засега са в моя полза ... но повярвай ми, това е спор, който най-малко бих искал да спечеля
не зная какво имаш предвид с това за Торес - единствената връзка с неговия трансфер и това което написах е че парите от неговата продажба отидоха за купуването на Суарес и Керъл. Чия беше инициативата за тяхното купуване много точно отговарят разсъжденията на колегата Liverpool_EC, с които аз съм напълно съгласен. Съгласен съм и с мнението му по отношение на налагането на младежите - друга тема, която засягаш. Джерард игра като деф халф, защото нито Хендо, нито Адам показаха че могат да играят добре на този пост, а в първите си опити и Спиъринг не беше много убедителен - едва сега когато Спиро показва по-добри игри Стиви отиде на позицията, където е най-силен. Аз смятам, че водим една интелигентна и приятна за мен дискусия, в която си изразяваме гледните точки. Не мисля, че има особено значение кой ще спечели даден спор тук - най-важното е Ливърпул да върви напред, за да може тук да си говорим за по-приятни нещаМоите опасения са, че се подценява твърде много ролята на Комоли за състоянието на отбора и оттам липсата на недоволство към неговата работа може да го задържи дълго в отбора, което според мен ще бъде пагубно за Ливърпул независимо от това кой е мениджър на клуба.
Имах предвид, че няма как да знаем дали собствениците пак нямаше да дадат тия 50 милиона за нови попълнения, ако Торес беше останал и не бяха взели и стотинка от продажбата му. Всъщност нямаше, защото Суарес вече беше купен (първият им трансфер и то преди да получат парите от Торес) и с оставането на Торес нямаше да има нужда да се харчат още средства за нападател. Това, разбира се, е нещо минало, но все пак щеше да бъде в пъти по-добро за клуба. Относно младите - мисля, че е време да спрем с клишета като "трябва време", "трябва сработване", както и едно, което се отнася точно за тях - "трябва да ги пазим и да внимаваме". Знаем, че във футбола няма млади и стари, има можещи и неможещи. През миналия сезон Далглиш даваше много шансове на Робинсън, Фланагън и Шелви и смея да твърдя, че нито един от тях не го подведе. През този обаче те тотално бяха забравени и докато за първите двама има основателна причина, то третият напълно незаслужено получи хемороиди на пейката заради представящия се слабо знаете кой. Коатес изобщо няма да го коментирам, той изобщо не може да се причисли дори към толкова младите таланти, да не говорим, че в съвременния футбол титулярен национален защитник на Уругвай да бъде резерва на Карагър в който и да било отбор си е направо обидно. За Стърлинг - да, не се знае дали ще помага в защита, дали ще е ефективен само в нападение, но аз не съм видял и Даунинг да е някаква особена стена пред противниковите нападатели. Още повече, че на тази позиция са играли през сезона Джерард и Хендерсън, които не са типични крила, така че определено сме слагали там играчи "не на място". Вижте какво става с Окслейд-Чембърлейн - само една година е по-голям от Стърлинг, но вече почти се е наложил като твърд титуляр, Венгер го хвърли дори в реванша на живот и смърт срещу Милан. Всъщност точно ако погледнете Арсенал ще видите, че там много често си се налагат точно по 3-4 млади играчи наведнъж през годините и тази система си работи, когато младокът има качества. Несериозно ми звучи, че даден играч няма да придобие шампионски манталитет, само защото е пуснат титуляр на 17 - според мен този манталитет трябва да му се насажда от момента, в който е стъпил в школата на Ливърпул, а не на 17-18 години. И напоследък ме гложди един друг въпрос - защо в отбори като Арсенал и Юнайтед постоянно има контузени по 3-4 човека на даден пост и мениджърите им винаги успяват да намерят някой млад талант или пък играч, играещ принципно на друга позиция, за да запълни тази дупка успешно, така че отсъствието на титулярите да се усети минимално, докато при нас се контузиха Лукас и Агер и край, ще изпадаме. Ако ми кажете "трябва да се даде време на мениджъра и тези неща ще станат" - е добре де, той пуска играч на 18 години, какво го интересува самият футболист, че Фъргюсън е мениджър на Юнайтед от 25 години примерно?Защо все при другите може, при нас - не? ...
Karsa,тези клишета са измислени не за да си запълваме страниците във форума,а защото така стават нещата в играта.Като говориш за можещи и неможещи-колко играчи за последните 10г са 'газили' така да се каже на 17,18г-само суперталантите-Меси,(К)Роналдо,Раул,Дел Пиеро,Оуен,Фабрегас,Руни...нали си наясно че нашите таланти не са чак толкова велики и затова трябва да минат по "нормалния път" онзи с търпението и изграждането...Шампионския манталитет не се насажда в школата,той се придобива с годините на терена,ама има едно условие -да ставаш шампион,да печелиш купи и като имаш покрай теб по-стари играчи с такъв да ти го предадът.Нашите играчи и 100 пъти да гледат купите в музея,докато не вдигнат такава няма как да разберат какво е.И наистина трябва да бъдат пазени,защото като изиграе 4,5 мача в които падаме и правим равни в тях се насажда едно примиренчество и такива резултати се приемат за нещо нормално и така един талант може да бъде погубен..Виж за играчи" не на място" съм съгласен-след октомври Кени не пусна и 3 мача подред един и същи състав на едни и същи позиции,затова и според мен не се получава прочутото сработване.Постоянно ги върти-отляво,отдясно,среда,скамейка.В мнг от мачовете беше и принуден,затова аз съм за "още един шанс" за да видим ще може ли да си окомплектова състава нацяло и тогава вече ще ги нареди ли най-накрая...По-надолу сравняваш работата му с двамата най-велики със 25 и 17г във висшата лига и е нормално Далглиш още да не е в крак с тях