Ливърпул - Манчестър Юнайтед 22.03.2015 |15:30| 1-2 FT

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
MapTo_D
Контакти:

Re: Ливърпул - Манчестър Юнайтед 22.03.2015 |15:30|

Мнениеот MapTo_D » 22 мар 2015 22:35

Днес просто не ви се получи, всичките ви т.нар. звезди бяха трагични, Юнайтед толкова шанс им даде. От друга страна ние играехме като отбор и освен един слаб Рууни и слаб Ди Мария след като се появи на терена - другите бяха на много високо ниво.

Потребителски аватар
messi7
Контакти:

Мнениеот messi7 » 22 мар 2015 22:50

Марто, не наливай допълнително масло в огъня, става ли? Пиши си във вашия подфорум.
Бяхме надиграни от Ютд и това е.Не знам още колко ме боли, и двете загуби напрактика не ги заслужавахме(първата заради пропуските, а сега заради глупостта на нашите да се прецакат сами). Но това е футболът.
И наистина стига плюхте Стиви.YNWA ;)
Изображение

realist
Контакти:

Мнениеот realist » 22 мар 2015 23:43

Пичове, яд ме е, но трябва да си го кажем: големият футболен балон "Ливърпул" се спука. Истината е, че изобщо нямаме място в топ 4 и заслужено ще бъдем извън ШЛ. Може би за добро, ако имаме предвид последното ни участие. Както многократно съм го казвал в последните 2 години, имаме голям проблем и той е на пейката. Някои хора тук броиха победи, мачове без загуба и т.н., но това, което наистина трябва да преброим е трети пореден нулев сезон. Празен сезон - нищо! И така, нека се аргументирам още веднъж защо Ливърпул с Брендън Роджърс не го чака нищо добро. Защо това е неподходящ, неуместен и направо ужасен избор за мениджър. Да говорим с думите на статистиката и обикновената логика:
1.Очевидно е дори за футболни лаици, че има нещо много сериозно сбъркано в предсезонната подготовка на БР. Вече трети сезон наблюдаваме едно и също - проспиване на първата половина от сезона и съживяване едва след НГ. Това е тенденция, която едва ли ще се промени и за в бъдеще. Няма как да очакваме с половин сезон игра да печелим купи и титли.
2.Признавам, че досега не съм виждал треньор, който да прави толкова неуместна селекция, като БР. Ловрен, Балотели и Маркович струват общо 56 млн. паунда, а търкат пейката като шкурка. 25 милионния Лалана пък има КПД колкото би имал Борини, ако получаваше толкова игрови минути. Морено има повече асистенции на противниковите отбори, отколкото на нашия. Манкийо е някакво недоразумение, а Ламбърт все едно го няма. Така от над 100 млн-паунда селекция в отбора се наложи единствено Джан, който по принцип се водеше инвестиция в бъдещето.
3.Тактически БР със сигурност не може да се мери с големите имена във футбола. Във ВЛ има трима наистина класни треньори - Венгер, ЛВГ и Моуриньо. И тримата правят БР сам да си говори. БР не може да спечели нито един наистина важен, ключов мач. С всеки съм готов да се обзаложа, че следващия мач отново ще го загубим и отново тактически.
4.Може би най-големият проблем: За 3 сезона БР така и не успя да наложи стил, идея и схема на игра. Венгер например, с каквито и футболисти да разполага, има един стил, който всеки разпознава. БР се лута като пале и така и не може да намери своя стил, своята тактическа постройка, своята схема. Представете си какво безсилие е това, да започнеш сезона с една схема - с двама нападатели и четирима отзад, после да я промениш с 1 нападател, а в средата на сезона на преминеш в система с трима отзад в линия. Т.е. в един сезон на три пъти тотално променяш схемата. Това не е гъвкавост, а тактическо безсилие и несигурност. Да си в един отбор 3 сезона и още да нямаш дори избистрена схема на игра, това е скандално.
5.Липсата на прогрес. Когато назначаваш нов треньор е нормално да очакваш всеки следващ сезон играта да се подобрява, да се надгражда и отбора да прогресира. При нас няма такова нещо. Отборът е непостоянен, редува силни и скандални игри, няма развитие.

Всичко това, което съм написал е толкова очевадно, че при всички тези проблеми да твърдиш, че БР е велик тактик, психолог, че бил най-подходящия треньор и т.н. е признак на пълно неразбиране на тази игра и аматьорщина до безобразие. Не е никак случайно, че противниците ни се молят денонощно БР да остане треньор на Ливърпул още дълги години. На мен ми е ясно, че няма да бъде уволнен, въпреки тотално проваления сезон и това ме кара да се чувствам отчаян. Ясен ми е и следващия сезон и всеки един с участието на Лебедаря начело на любимия ми отбор. Забравете за купи и за топ 4. Пригответе се за още много евроунижения като тазгодишните (когато се докопваме поне до ЛЕ). Тове е бъдещето на Ливърпул с БР начело. Уви, ще трябва и това да изтърпим. Дано поне е по-кратичко от ерата "Улие". Защото после пак трябва да почваме от нулата. За пореден път.

Потребителски аватар
soccerav
Контакти:

Мнениеот soccerav » 22 мар 2015 23:55

Отиде ни хубавата серия от 14 мача без загуба. Проспахме първото полувреме пичове, т'ва е истината. Нямам желание да пиша, само искам да кажа, че Миньоле отново се представи на висота и че не бива да плюем по Капитана. Всички други до един бяха трагедия, дори и Стъридж въпреки хубавия гол.

realist
Контакти:

Мнениеот realist » 23 мар 2015 00:02

Сега позачетох коментари и съм направо шокиран. Момчета, запомнете от мен - човек, който следи Ливърпул от 1984 година насам: Стивън Джерард е най-великият играч, носил някога тази свещена фланелка. И това не е само мое мнение. Далглиш е велик, Кигън също, Сунес, Ръш и т.н., но тези футболисти имаха удоволствието да играят във велики отбори с велики съотборници. Стиви имаше нещастието да играе поне в половината си кариера с бездарници и анонимници и именно той беше този, който запази величието на Ливърпул. На него дължим всяка купа, която сме печелили през последните 15 години. На него дължим почти всеки велик мач от този период. На него дължим това, че за Ливърпул все още се говори като за гранд (макар отдавна да не сме). Фен на Ливърпул да плюе по Джерард е все едно свещеник да псува Господ. Засрамете се!

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 23 мар 2015 00:09

Не че много ми пука, НО Брендър е добър треньор. 100% прави грешки и има какво да се учи, но 200% в момента ви е най-подходящ.
Според мен с един 'силен' спортно-технически директор, който да му довежда играчите, които са му ПЪРВИ ИЗБОР, ще ви помогне повече от смяна на треньора.

Потребителски аватар
9lives
Контакти:

Мнениеот 9lives » 23 мар 2015 00:20

Рафата ще е свободен лятото, само да кажа.
You cannot transfer the heart and soul of Liverpool Football Club, although I am sure there are many clubs who would like to buy it.

- Jurgen Klopp

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 23 мар 2015 00:26

9lives написа:Рафата ще е свободен лятото, само да кажа.

Спрягат го за ПСЖ, а английските медии даже и за Манчестър Сити.. Едва ли самият Бенитес би се върнал, пък и не смятам, че подобно завръщане ще е удачно - видяхме какво стана с Крал Кени :|
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
9lives
Контакти:

Мнениеот 9lives » 23 мар 2015 00:29

CSKA69 написа:
9lives написа:Рафата ще е свободен лятото, само да кажа.

Спрягат го за ПСЖ, а английските медии даже и за Манчестър Сити.. Едва ли самият Бенитес би се върнал, пък и не смятам, че подобно завръщане ще е удачно - видяхме какво стана с Крал Кени :|

Бенитез бе намекнал даже, че иска да се върне. Човека още си ни таче, даже мисля че семейството му живее тук. Знам, че много хора не го харесват тук, на аз не бих го върнал.
You cannot transfer the heart and soul of Liverpool Football Club, although I am sure there are many clubs who would like to buy it.

- Jurgen Klopp

Потребителски аватар
crazy_one
Контакти:

Мнениеот crazy_one » 23 мар 2015 08:21

Жалко, че не успяхме да се представим по-добре в този мач! Мисля че имахме достатъчно хубави голови положение за мач срещу такъв сериозен противник като Манчестър Юнайтед.
Джерард допълна грешка за части от секундата и реагира пресилено, но това е естествена реакция! Аз мисля че това, което се случи и което последва (изгонването му) е нормално, но със сигурност не е нормално някой да го обвинява за тази постъпка и още повече да говори против него - ТОВА Е НАШИЯ КАПИТАН!!!

Мисля, че един класен нападател би паснал добре предвид ситуацията и изглаждането на отбора с всеки следващ мач.
Моето лично мнение е че трябва да Стърлинг да се продаде, защото това така или иначе ще стане рано или късно...по-добре е да спечелим малксимално много от него от финансова гледна точка.

Въпреки по-тежката програма на Манчестър Ю до края на първенството, ще е много трудно да заличим разликата от 5 точки и да завършим в ТОП 4, но трябва да опитаме и да играем мач за мач!
Сега момчетата ще имат 2 седмици да се отърсят от този загуба и да се настроят и подготвят за следващия ни мач за първенството с Арсенал, въпреки че почти всички играчи ще играят през тази пауза за националните си отбори.

Come on MERSEYSIDE REDS!!!
Последна промяна от crazy_one на 23 мар 2015 10:02, променено общо 1 път.
LIVERPOOL RULZZ

Върни се в “Ливърпул”