Liverpool_EC написа:Събуждането от "заспалия футбол", който практикувахме от началото на сезона е факт. Дано никога повече не се върнем към този стил. Нямаше по-подходящ момент за тази победа. Куртоа ги спаси от резил , този сигурно е най-добрия вратар срещу Ливърпул :lol: Само преди броени дни Реал разбичка Барса, а снощи имаха 1 положоние срещу нас. Но така стават нещата, с пълно раздаване и концентрация, без пазене и ослушване. Как излязохме за второто полувреме само. Играхме за гол и той естествено падна. Не да дремем и в 70тата да се сетим, че ни трябва гол. Просто такъв Ливърпул, печели не мачове, а фенове. Хайде сега по-напористо и със Сити. Собослай където и да го сложат става играч на мача, в страшна форма е.
Надявам се да не се връщаме към този стил, защото Слот, дори да не е Клоп, не мисля, че е пълен идиот. Миналата година беше достатъчно съобразителен, че с "материяла" който завари, без нито един нов играч, трябва да играе така, както тези играчи са научени (и селектирани с мисъл, че качествата им са подходящи за определен стил). Имаше като цяло едно по-ниско темпо, но когато трябваше, реагирахме пак с включване на по-висока скорост. Е, вместо 90 минути оргазъм на мач , вече ми беше по 45 минути, но го разбирах, че пести наличния ресурс за маратонския сезон.:-) Стисках му палци, да устиска място в четворката, за да сме в ШЛ , да сме привклекателни за топ играчи и така да имаме поле за добра селекция. Надскочи всички очаквания и станахме шампиони - БРАВО! Дано си е направил вече изводите и да заиграем с необходимия интензитет. Ясно е, че не може мач след мач, до безкрайност да летим и да не стъпваме по терена. Играчите не са роботи с вечни батерии. И Клоп си даваше сметка - май за Фирмино казваше, че не е виждал играч, който да играе с такъв интензитет 3 мача поред...няма как да стане, по 40-50 мача да сме "на прекъсвач" в оборотите :-)
Сега остава да приземим леко Пепчо, че нещо пак започва да се дуе :-) Но какъвто и да е резултата, повече ми се иска да имаме основание да сме горди с играта и характера на отбора.