Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

ReBorn1982

Re: Без цензура!

Мнениеот ReBorn1982 » 27 авг 2025 07:04

Dani Kiki написа:
ReBorn1982 написа:Левски не се "обединява" (заграбва) сам със Спартак, така както и ЦСКА не се "обединява" сам със Септември. Това са решения отгоре и са изцяло в интерес на двата клуба.

Какъв точно е интереса на ЦСКА да се обедини с такъв мижав по онова време клуб като Септември? Чакам с нетърпение да ми обясниш фантазиите си.

Нареждането е отгоре, не идва от клуба ЦСКА. Иначе е така, вие намазвате много повече от ЦСКА при тия "обединения" .... което не ви пречи да се изкарвате репресирани.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 27 авг 2025 07:13

miro_rz написа:
ReBorn1982 написа:
miro_rz написа:Аре сега.
Като партизанин Митко участва в някои походи и акции на отряда, дори му „зачисляват“ малко пистолетче. Селяните от с. Бериево дълго ще помнят и разказват за малкия партизанин, който пламенно е рецитирал стихове на Смирненски.

https://knizhen-pazar.net/products/book ... o-palauzov

Това са комунистическите измишльотини, знам ги прекрасно ....

https://www.168chasa.bg/article/4244989

Тц, всичко знаете. Тука сте с два жълтъка!

Човек, чел съм цялата книжка за Митко Палаузов преди много години (майка ми я има в библиотеката си), и макар да не помня много детайли, си спомням, че още тогава ми изглеждаше нелепо всичко това. Личеше си, че това е евтина пропаганда, някакъв 13 годишен сопол, довчера си играл на жмичка, сега води свирепи битки с тежковъоръжена жандармерия и все оцелява (а той с някакво пистолетче) .... па и бил закоравял и убеден комунист ... много му разбира главата на едно дете от такива тежки материи ....

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 27 авг 2025 07:19

damyanov1963 написа:И това, че Гунди е карал най-скъпата кола в България докато другите българи са мизерствали също не е вярно.

Алфа-та на Гунди не е била обикновена, а специален и тунингован модел. Илия Чубриков казваше, че много хора с връзки са имали апетити към нея (била е в гаража на МВР, конфискувана на границата от някакъв италианец), но Гунди явно е извадил най-дебелите връзки в комунистическото МВР и я е взел.

П.п.: сигурен съм, че тези подробности ги няма във филмчето за Аспарухов ....

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 27 авг 2025 07:57

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 27 авг 2025 08:46

ReBorn1982 написа:
damyanov1963 написа:И това, че Гунди е карал най-скъпата кола в България докато другите българи са мизерствали също не е вярно.

Алфа-та на Гунди не е била обикновена, а специален и тунингован модел. Илия Чубриков казваше, че много хора с връзки са имали апетити към нея (била е в гаража на МВР, конфискувана на границата от някакъв италианец), но Гунди явно е извадил най-дебелите връзки в комунистическото МВР и я е взел.

П.п.: сигурен съм, че тези подробности ги няма във филмчето за Аспарухов ....

Важното е, че ти ги имаш. Нищо че не си бил даже още заплануван тогава. Как па никой не казва нищо как Иван Колев се сдоби със Ситроена, явно информацията е дълбоко засекретена в нечий архиви.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 27 авг 2025 09:53

Аз нямам нищо, цитирам Илия Чубриков (ако знаеш кой е) ..... не, че е трудно да се досетим, че конфискувана от МВР скъпа западна кола не може да се вземе току така ..... и от всеки.

Не знам защо се опитвате да отричате, че Гунди е бил галеник на властта и е ползвал много облаги от това.

AntonToni
Контакти:

Мнениеот AntonToni » 27 авг 2025 11:25

zieek91 написа:
Dani Kiki написа:
AntonToni написа:ДС беше силна структура, може да организира и над 300 000!
Какъв го описвам,не е ли бил комсомолски секретар,не е ли бил член на БКП,не е ли бил капитан от МВР,не ели бил агент на ДС кое не е вярно?

Явно нямаш представа какъв беше живота по комунистическо време. Всички известни личности и хора за пример - ударници в производството, майстори, бригадири ТРЯБВАШЕ да са членове на БКП. Това беше задължително, ако не искаш - отичаш в канала. Затова и много хора, за да им е мирна главата, приемаха с неохота.
За комсомолски секретари сами си избирахме най-дейните и обичани съученици и колеги. Не можеше да не минеш през Комсомола тогава!
След насилственото обединение със Спартак Сф 1969 г. всички футболисти на Левски получават чинове от МВР. Сигурно не знаеш, че и ЦСКА са били със звания от БНА?
Преди много години имах късмета да се запозная със съученик и един от най-близките приятели на Гунди. Имаше време да ми разкаже много неща от живота му и съвместните им преживявания. Поддържали са връзка почти до смъртта му. Та от него знам със сигурност, че въпреки многократните настоявания и заплахи, Гунди никога не се е съгласил да бъде доносник!
Колкото до погребението - никой никого не е организирал! Хората го обичаха и сами спонтанно се стекоха да го изпратят по последния му път. Бил съм свидетел как милиционери късаха некролозите на Аспарухов и Котков дори 9 години след смъртта им.

Така както си описал този социалистически строй, сега ако може да обясниш и още нещо. Как е възможно, възможно ли е въобще, при същия този строй, партията-държава да разреши на група хора, стичащи се от цяла България, кой с бригадирска количка, кой с лопата, кой с мистрия в ръце и същите да си строят тяхна си обществена сграда, частна собственост, та дори стадион и така да засенчат самата партия, партията единствено раздаваща всичките блага в соц държавата. Тази легенда, този подуенски мит, не ли е един от най-точните примери за значението на думата оксиморон.!? :)

Изображение

За погребението има и друга истина.

Изображение
Изображение

Недей да вадиш тия документи,че ги заболяват главите.

AntonToni
Контакти:

Мнениеот AntonToni » 27 авг 2025 11:26

ReBorn1982 написа:Аз нямам нищо, цитирам Илия Чубриков (ако знаеш кой е) ..... не, че е трудно да се досетим, че конфискувана от МВР скъпа западна кола не може да се вземе току така ..... и от всеки.

Не знам защо се опитвате да отричате, че Гунди е бил галеник на властта и е ползвал много облаги от това.

Щото са "репресирани":mrgreen:

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 27 авг 2025 11:34

От какво да ме заболи глава - документи, които, дори да са истински, все пак познаваме оранжево-селската ви природа, са в най-добрия случай извадени от контекста на един другарски съд, в който всеки искал да се оневини и да хвърли другаря им Солаков на лъвовете. Напомня ми за онзи момент с "покушението" с газов пистолет срещу Сополя, когато всички скочиха на "извършителя", а най отзад един дядо само подскачаше с бастунчето, да не би случайно някой да си помисли, че не е солидарфен с биещите "извършителя". Та и тук така.

не разбирам и другата крайност - естествено, че като човек с име и долари от участията в 3 световни, Гунди ще може да си закупи съответната Алфа със съответните протекции - ми 50% от населението в София тогава са му фенове, а той е полубог. И други са се възползвали, при това до най-ниските редици - да напомням ли на 90% от софиянци и изобщо "гражданите" от всеки град над 20000 души, като как са дошли техните от село и с какви протекции са си купили панеляка. такова е било времето - нито е бил репресиран Гунди, нито е бил с някакви уау облаги, нито е бил дисидент, нито е бил доносник
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

AntonToni
Контакти:

Мнениеот AntonToni » 27 авг 2025 11:38

Приеми,че тия документи са като офертата от Милан и това е!

Върни се в “Левски”