Георги Миланов - Златния абитуриент на Литекс

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Masaba
Контакти:

Георги Миланов - Златния абитуриент на Литекс

Мнениеот Masaba » 02 май 2011 14:45

Изображение
Нямаше по-подходящ човек от младока Георги Миланов, който да подпечата във Варна четвъртата шампионска титла на Литекс. Попадението на 19-годишния халф за скъпоценното :0 срещу Черно море е олицетворение на цяла една тенденция в последните 24 месеца край Покрития мост. Ангел Червенков, а след него и Любо Пенев наложиха толкова млади футболисти в Литекс, на колкото в някои отбори от десетилетия не са дали шанс. Георги Миланов, брат му Илия, Сашо Цветков, Момчил Цветанов, вратарят Евгени Александров, както и приобщеният тази пролет Румен Рангелов навъртяха за последните два шампионата над 100 срещи!
Георги Миланов е продукт на новата философия в Ловеч. Нейниятеолог е настоящият шеф на Академията Ферарио Спасов. Феро беше бесен, че в школата на Литекс ги е страх от ЦСКА и Левски, когато тя набираше сила. И треньор №1 на хилядолетието в града на люляците реши да промени всичко. Идеята му беше проста - да се съберат най-добрите момчета от България, които още в ранна възраст да свикнат да бият под път и над път Левски и ЦСКА. Така постепенно в ловешкия състав започнаха да интегрират такива като близнаците, които в юношеските групи имат по 30-40 победи над софийските грандове. Неслучайно досега, когато се е наложило Георги Миланов да играе срещу звездите на Левски и ЦСКА не му е пукало Телкийски ли е срещу него, Тодор Янчев ли.
Двамата с брат му Илия Миланов сами идват в Ловеч. Учат си в родния Гара Левски, а пътуват с отборите на акадеията, когато те са по турнири. Близнаците и до ден днешен се отнасят напълно сериозно към ангажиментите в училище. Няколко дни преди мача с ЦСКА, в който Георги вкара гол, той се изнася почти по екип от тренировката на Любослав Пенев, за да не изпусне класно в училище. Може би това е една от причината Миланов да заиграе като халф - там трябва най-много да се мисли, когато си с топката в крака. В школоко се научава и на нещо друго, което днес е на изчезване във футбола - човешко отношение. Сега, когато за град като Ловеч 19-годишния Гошо е истинска звезда, той въобще не е променил държанието си. Не му е проблем 2 часа да говори с който и да е във фенклуба в центъра, дори на двора ще порита с децата, ако има време.
А моралът пък явно е семейна черта. Той спря Миланови да отидат преди две години и половина в Левски. "Сините" ги искаха сериозно заедно с брат му, бяха готови да осигурят и работа на цялата фамилия. Близнаците обаче останаха верни на Литекс. Защо? Отговорът от самия Жоро: "В Левски нямаше кой да ми даде шанс. Виждате каква е там ситуацията с юношите. В това отношение Ловеч е съвсем друга планета. В годините ми в Академията не знам да не е даден шанс на някое талантливо момче. Тук се гледа на младите по съвсем друг начин. Взимат те в първия отбор не да пълниш дупки, а защото гледат на теб като на футболист. Спомням си първия ми мач с Литекс в "А" група. Мъри Стоилов ме пусна титуляр в Мездра. Когато вкарах за 1:0 полудях", връща се назад Миланов.
Интересното е, че винаги негов капитан е бил брат му Илия. Защитникът се прочу преди две години, когато за един сезон изигра 69 мача в най-различни юношески клубни и национални гарнитури. Двамата са и първите близнаци в историята на Литекс, записали срещи в елита. "Хубаво е винаги, когато се обърнеш да знаеш, че можеш да разчиташ на брат си. Така е и във футбола, и в живота. При нас близнаците сетивата са доста по-изострени, всичко е импулсивно. Например във Варна вкарах гол и караката сами ме отведоха при Илия на пистата. В Литекс има много добри централни защитници, а спецификата на поста на Илия е такава, че трудно се пробива на тия години. Самият факт обаче, че записа доста срещи показва класата му", коментира качествата на брат си Георги.
Финалът на турнира "Юлиян Манзаров" преди две години пък се превръща в семейна драма. Георги е с първия отбор на Литекс за мача с Бате Борисов, а Илия донася един от най-престижните трофеи за Академия Литекс. Бранителят реализира дузпата на финала с Барселона, след което лично Бойко Борисов му връчва купата на победителите. Малката подробност е, че Гошо Миланов е такъв фен на Барселона, каквито малко има дори в Каталуня. Вечер едва изчаква да свърши поредния мач на Барса, за да напълни стената си във "Фейсбук" с мнения. Горд е, че един от приятелите на Лео Меси в социалната мрежа. Понякога страстта му към Барселона нервира дори наставникът Любослав Пенев. Георги обаче го боготвори. Може би защото е българинът, вкарал най-много голове на големия враг на каталунците - Реал (Мадрид). "Дано един ден и аз да го направя", пожелава си Миланов. Но знае, че има дотогава доста други неща. Като задаващата се матура например.

Само успех мога да пожелая на Георги,той е бъдещето не само на Литекс,а и на България.И дано някой ден с брат му заиграят на "Ноу Камп"

Потребителски аватар
bultras4e
Контакти:

Re: Георги Миланов - Златния абитуриент на Литекс

Мнениеот bultras4e » 02 май 2011 15:20

За мен е страхотен халф.Дано да продължи да се развива в положителна посока.Пожелавам му да играе в групите на ШЛ есента,а догодина трансфер в Барса. :)
[wrapimg=]http://static.football24.bg/cache/470x0/assets/2013_novi/a/botev/todor_nedelev1.jpg[/wrapimg]

urkoto

Мнениеот urkoto » 02 май 2011 15:22

Аз лично много го харесвам, според мен ако направи силна финална серия до края може да се помисли и за повиквателна за националния отбор (Бербатов дебютира на тези години, така че не е рано!). Брат му също е добър от това което съм гледам (макар да е много по-малко)
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 02 май 2011 15:23

по-добре да не го беше вкарвал този гол във варна, но както и да е :twisted:
на мен ми се ще брат му да бъде внедрен в литекс, след като е толкова талантлив... по-често да го пускат и то във важни мачове, за да може на 22-23 вече да има опит и т.н. и ако може да го забележат и да заминава за чужбина да продължи да се развива :roll:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 02 май 2011 15:40

Играч е момчето но на мен ми се струва много кльощав . Малко физика си трябва а вече е на 19 г. , време му е да заякне даже е малко късно !!!!

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 02 май 2011 15:48

талант е момчето
подкрепям това за физиката
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

ss_killer
Контакти:

Мнениеот ss_killer » 02 май 2011 16:00

хора той ако заякне повече ще се изгуби от бързината му, така че и сега е добре.
успех на момчето занапред и дано направи топ трансфер и да играе в националния.
Завинаги оставам аз Левскар, Левскар дори и след смъртта

На линия
Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 02 май 2011 16:09

Страшен е!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
Santiago Munezz
Контакти:

Мнениеот Santiago Munezz » 02 май 2011 17:38

Дано продължава в същия дух да се развива,безспорен талант.Евала им правя поне на Литекс,че не се плашат да дават шанс на доста млади момчета.Този сезон освен Миланов и Румен Руменов ми хвана окото с играта си.
[center][wrapimg=]http://media3.acmilan.com/uploads/dwh/multimedia/654-6.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcScaR27gCBKUGF931MqeFZLUIPsQ2DeXwEYHZQTrYrlfS4FIrTI6IXvl7ZGeQ[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Masaba
Контакти:

Мнениеот Masaba » 11 май 2011 15:48

http://sportline.bg/news/77807/v-liteks ... rientskata

Живи и здрави да са и успех с екипа на Литекс :geek:

Върни се в “Литекс”