JimBeam написа:И на мен това ми направи впечатление че в момента на терена са цели 3-ма от школата им, двамата са от началото на мача.
Този Джерманович не му върви и до сегга изтърва два чисти гола.
Дока прави 4:0
Следи ги лятото още поне 3,4-ма юноши ще са в първия отбор.За хората които незнаят Академията на Литекс работи по модела на Оксер,които имат едни от най-плодородните школи във Франция.Гара Дембеле,който сега е в Левски също е юноша на Оксер.Тепърва ще излизат таланти от Литекс тъй като тяхната школа е сравнително нова.Чух че Здравчев и Тафраджийски са големи таланти.Тафраджийски има 7 мача и 4 гола при националния отбор на България до 17 години,а Здравчев яко пори мрежите на юношеските формации наскоро вкара и 2 гола за победата на националния отбор с 2-0 срещу германски отбор.Школата на Литекс разполага с 3 терена(в момента се строи 4-ти) и изксиванията да те приемат да тренираш в нея са много стриктни.Имат общежитие обзаведена с нуждите на всяко дете.Също така ако имаш успех под 4,50 излиташ от школата.Дори и да не станеш футболист те учат в школата им да бъдеш упорит в живота.Това за успеха не е само в Литекс,а и в много други школи в Европа.
А тези които казват че не са юноши на 4-мата младежи които играят да проверят има инфо за тях и после да пишат.Да не са от Ловеч,но както съм посочил горе са селектирани много внимателно.Вижте гарнитурите при младежите Литекс са окупирали и там почти всички първи места,но пак някой търски косури на този отбор.Мен лично ме кефят че хич не им пука и с всеки изминал сезон стават по-голям фактор в А група и не излизат със свалени гащи пред Левски и ЦСКА.Евала!