Левски - Литекс - 3:2 FT

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

runnersa
Контакти:

Re: Левски - Литекс - 17.09.2011 / 20:30 / БНТ

Мнениеот runnersa » 16 сеп 2011 17:00

PFC Litex написа:Крайният изход на мача според мен ще е зависим от крайният изход на мача Берое - ЦСКА.
Именно те завършат ли равен, то мача между Левски и Литекс ще е бетон Х.

Кви са тия глупави сметки? Ами Лудогорец като прасне Черно Море и излезе 1ви кво прайм?
Тази година няма място за сметки всеки трябва да търси единствено победата, а сметките да ги остави евентуално за последните кръгове! :idea:

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 16 сеп 2011 18:50

Ако си мислиш, че нашето първенство е мръднало с една крачка напред се лъжеш.
Изображение

runnersa
Контакти:

Мнениеот runnersa » 16 сеп 2011 19:37

PFC Litex написа:Ако си мислиш, че нашето първенство е мръднало с една крачка напред се лъжеш.

То може и с крачка назад да е мръднало ама в 6кръг е малко рано за сметки и отборите трябва да мислят само за победата без да ги интересува някой друг мач как е завършил! :idea: За това говорим! ;)

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 16 сеп 2011 22:14

Димчо Беляков пред БЛИЦ: Дано няма съдийски аванти за "Левски"

Изображение

Димчо Беляков е един от доказаните голмайстори в историята на Литекс. Двукратният шампион с "оранжевите" изрази мнение пред БЛИЦ, че утре селекцията на Любослав Пенев няма да загуби гостуването на "Левски". Дербито на 6-ия кръг в "А" група е от 20:30 часа на стадион "Георги Аспарухов". Именно на "Герена" Беляков е наказвал "сините", както и е участвал в скандални сцени. БЛИЦ връща лентата назад, предоставяйки възможност на славния голмайстор да разкаже любопитни моменти от сблъсъците между двата отбора.

- Г-н Беляков, ще бие ли Литекс на "Герена" утре?

- Винаги искам Литекс да победи. Пристрастен съм и няма как да не кажа, че ще се справят и утре. Надявам се да вземат трите точки. Сигурен съм, че Литекс няма да загуби този мач.

- Кой ще вкара?

- Има кой... Том, Селио Кодо, Светльо Тодоров е много опитен, Христо Янев също. Стискам им палци.

- Ще бъдете ли на мача?

- Едва ли, ще го гледам по телевизията.

- Какви спомени пазите от двубоите с "Левски" и помните ли колко гола общо сте им вкарали?

- Спомням си, че винаги играехме много напрегнати мачове с тях. И сега не е по-различно. Срещите между Литекс и "Левски" винаги са интересни и крайно интригуващи. Те са шанс за всеки играч да се докаже. "Левски" е голям дразнител. Всеки се хвърля най-здраво срещу тях и ЦСКА. Особено настървени бяхме в домакинските срещи, защото победите срещу пряк конкурент за титлата са много ценни. Невинаги сме успявали да надделяваме над грандовете, но сме давали всичко от себе си в тези дербита.

- Кое дерби с "Левски" никога няма да забравите?

- Винаги ще помня един двубой за Купата на България. Тогава ние все още бяхме в "Б" група. Победихме ги в Ловеч с 2:0, а аз отбелязах едното попадение. На реванша пък водехме с 1:0 след първото полувреме, пак с мой гол. След това обаче... Не ми се връща към съдийството, побоищата в тунелите, скандалите, беше страшно... За 45 минути "Левски" ни отбеляза 4 гола с помощта на реферите. Тогава те бяха изключително силен отбор и никой не можеше да повярва, че имаме такава голяма преднина. Ние пък бяхме отбор с големи амбиции, нищо че бяхме от "Б" група. Ако някой ми беше казал, че "Левски" ще ни обърне, щях да го помисля за луд. Повлияха странични фактори. Много съдийски аванти, само като се сетя... Дано утре не е така. Определено онзи мач никога няма да го забравя, въпреки че спомените ми за него са изключително неприятни. Естествено, помня и равенството на "Герена" през 1999 година, когато на практика си осигурихме първата шампионска титла.

- За какви премии играехте тогава?

- Изобщо не мислехме за премиите. Първата ни задача беше да победим, а след това г-н Ганчев знаеше как да ни възнагради. Ако утре момчетата си свършат работата, той няма да ги остави без премии. Ще излязат на "Герена" пред хубава публика, многобройна. Атмосферата ще е много добра. Знаем, че у дома и стените помагат, но Литекс има достатъчно самочувствие, за да се противопостави на "Левски" и смятам, че няма да загуби.

- Кога за последно бяхте на мача в Ловеч?

- Гледах на живо домакинството на Висла (Краков) (б.а. - загуба с 1:2).

- Какво не достигна на Литекс да направи нещо значимо в евротурнирите?

- Всички това се питаме. Факт е, че доста спадна нивото на българския футбол. Доста ще е трудно за напред. Дано потръгнат нещата.

- Впечатлен ли сте от представянето до момента на дебютанта в "А" група Лудогорец?

- Поздравявам ги за това, което правят в Разград. С присъствието на отбори като Лудогорец се вдига нивото на футбола. Този сезон ще има голяма интрига за титлата. Много епизодично обаче е това, което се случва в Разград. Хубаво щеше да бъде, ако и други бизнесмени като Кирил Домусчиев се навиваха да вадят пари за футбола. Такива амбициозни хора са нужни, а не като Светкавица и Видима-Раковски, които едва кретат в "А" група. Няма да изпитвам завист, ако Лудогорец спечели шампионската титла още при дебютното си участие, както го направихме ние преди години. Ако още бях футболист, щях доста да се съобразявам с тях. Сега съм само зрител, гледам отстрани.

- Ще съжалявате ли, ако Светльо Тодоров ви изпревари в голмайсторската класация на Литекс в "А" група? Към момента Стефан Юруков е лидер с 56 гола, вие имате 52, а Тоди е с 47.

- Дано ме изпревари. Много ще се радвам за него. Със Светльо сме приятели. Помня го преди години, когато дойде при нас. Беше на 16-17 г. След това направи кариера, игра в Англия. Приятели сме. Когато съм в Ловеч винаги му казвам да вкарва колкото се може повече. Дано и утре го направи. Не знам дали ще е титуляр, но той и като резерва е полезен. Тоди е човек, който може да реши такива тежки мачове.

- Играл сте в Газиантепспор, Нюрнберг, Оберхаузен. Уредихте ли си живота, докато ритахте в Турция и Германия?

- В Германия бях добре, но и в Литекс също. Не мога да се оплача. Получавах добри възнаграждения. Гледах да се доказвам навсякъде, където съм бил. Доста професионален футбол поиграх. Карам треньорска школа в момента и искам да продължа. Не мога без футбол. Уча за лиценз "А" и се надявам след месеци да започна работа.

- Бяхте шеф, както и треньор на Брестник. Защо си тръгнахте?

- Финансовата криза сериозно ни удари и сега отборът е във "В" група. Изкарах хубави 2 години в "Б" група. Базата на клуба е страхотна. Има условия, но липсват средства. Шефът Владимир Маринов правеше каквото може, но няма как сам човек да успява в днешно време. Никой не му помагаше. В българския футбол само даваш, а няма възвръщаемост.

- Мечтаете ли за завръщане в Ловеч?

- Кой знае, може би, но чак мечтаене не мога да кажа. Там съм свързан много дълбоко. В добри отношения съм с всички в Ловеч. Литекс ми е на сърцето, но нямам нищо конкретно за момента от тях.

Изображение

ТОВА Е ДИМЧО БЕЛЯКОВ
Роден: 26.10.1971 г.
Родно място: Гоце Делчев

Кариера по сезони
Пирин (ГД) - 1990/91 - "В" група, 12 мача/2 гола
Пирин (Бл) - 1991/92 - "А" група, 17/3
Беласица - 1992/93 - "Б" група, 19/7
Беласица - 1993/94 - "Б" група, 24/9
Литекс - 1994/95 - "А" група, 21/8
Литекс - 1995/96 - "А" група, 25/11
Литекс - 1996/97 - "Б" група, 29/23
Литекс - 1997/ес. - "А" група, 14/5
Газиантепспор - 1998/пр. - Турска Суперлига, 23/10
Литекс - 1998/99 - "А" група, 26/21
Нюрнберг - 1999/00 - Втора Бундеслига, 21/8
Нюрнберг - 2000/01 - Втора Бундеслига, 26/10
Оберхаузен - 2001/02 - Втора Бундеслига, 27/9
Оберхаузен - 2002/03 - Втора Бундеслига, 23/6
Оберхаузен - 2003/ес. - Втора Бундеслига, 14/3
Литекс - 2004/пр. - "А" група, 13/5
Литекс - 2004/ес. - "А" група, 15/4
Брестник - 2005/06 - "В" група, 26/17
Брестник - 2006/07 - "В" група, 28/19
Брестник - 2007/08 - "В" група, 9/2

* За Купата на България има 21 мача и 10 гола, за Купата на ПФЛ има 7 мача и 11 гола. В националния отбор има 3 мача и 1 гол
* Женен от 1998 година, има дъщеря

УСПЕХИ
* Шампион на България с Литекс - 1998, 1999
* Носител на Купата на България с Литекс - 2004
* Голмайстор на България - 21 попадения (сезон 1998/99)

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 17 сеп 2011 14:07

То е достатъчно.
Цели 8 минути продължение и Левски вкарва в 98-та минута който гол ги класира напред.

А това с едрите момчета в съблекалните на съдията беше на съвсем друг мач с Левски в Ловеч не е този.

Този мач беше игран когато Литекс беше още в Б група и набираше скорост за влизане в А - само месеци го деляха от това.
Същата година Литекс побеждава ЦСКА (в контрола), Славия за Купата, Нефтохимик за Купата и идва този мач с Левски спечелен с 2:0 в Ловеч и загубен с 4:1 в София след гол в 98-та минута.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 17 сеп 2011 14:39

Аз_съм_Спас написа:единственото с което съдията донякъде ни побутна тогава, беше дългото продължение...друго не помня с какво :!:

В крайна сметка имаше ли съдийско рамо във въпросният мач?
Изображение

haha

Мнениеот haha » 17 сеп 2011 15:46

PFC Litex написа:
Аз_съм_Спас написа:единственото с което съдията донякъде ни побутна тогава, беше дългото продължение...друго не помня с какво :!:

В крайна сметка имаше ли съдийско рамо във въпросният мач?

Що за въпрос-кога съдия е помагал на "отбора на народа"?Те са най-честните в България,винаги репресирани,затова и във всяко състезание в което участват са морални шампиони ;)
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Потребителски аватар
UniX95
Контакти:

Мнениеот UniX95 » 17 сеп 2011 21:17

Вие как смятате - с 3 или 4 на нула ще свърши мачът? Аз съм за 4:0 в полза на уефски... :)
100 години Черно Море !

Потребителски аватар
iliyan79
Контакти:

Мнениеот iliyan79 » 17 сеп 2011 21:26

Този мач вече не е интересен, един се контузи, втори го заболя гъза, трети пък получи разтежение :x ! Левски Миньор не може да победи както трябва, а срещу нас ще се правят на играчи! Ама нека ни така аз като говоря от давна за нашия отбор ,някои хора тук ме мислиха за луд! Хайде гледаите сега!

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 17 сеп 2011 21:34

iliyan79 написа:Този мач вече не е интересен, един се контузи, втори го заболя гъза, трети пък получи разтежение :x ! Левски Миньор не може да победи както трябва, а срещу нас ще се правят на играчи! Ама нека ни така аз като говоря от давна за нашия отбор ,някои хора тук ме мислиха за луд! Хайде гледаите сега!

и мен ме мислят за луд и хейтър ,ама то когато фактите говорят -отпадане от ЕВРОПА само с загуби във плейофите,мачкане от ЦСКА за СК и безлична игра с ЛЕВСКИ и очертаващ се разгром и истинските фенове мълчат
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Върни се в “Литекс”