Защо чужди съдии само за дербитата

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

honda
Контакти:

Re: Защо чужди съдии само за дербитата

Мнениеот honda » 27 окт 2010 13:08

По темата. Никой не може да ме убеди,че нашите съдии могат да се справят с дербитата. Не защото са слаби,а защото сега действащите съдии са изпаднали в зависимост от определени лица. И докато тази зависимост не отпадне в България нормално съдийство няма да има. Не искам да бъда разбран неправилно -любимия ми клуб Левски няма кой знае колко големи основания да се оплаква от съдиите. Вярно завчера Левски беше посечен,но като цяло е доста на плюс ;) . Единствено Литекс и Локомотив (Сф) са повече от него на плюс. Просто ако искаме да имаме добър футбол трябва да имаме и добро съдийство. Най-лесния начин това да стане макар и временнен е всички ключови мачове в първенството да се свирят от чужди съдии.И така докато всички разберат че от "работа със съдиите" губи футбола. Защото досега какво се получава ръководството на един отбор си е осигурило водещите съдии .По същия начин всеки един от водещите клубове като Левски, ЦСКА , Славия, Черно Море, Черноморец може да си осигури подобен комфорт. Има ли някой трезвомислещ ,който си мисли,че от ръководствата на тези клубове нямат достатъчни лостове да въздействат върху съдиите. Повярвайте ми имат ;) .

Потребителски аватар
loveshkicarvul

Мнениеот loveshkicarvul » 27 окт 2010 13:10

защото тях бай Ганьо Ганчев няма да може да ги подкупи

BluePainter
Контакти:

Мнениеот BluePainter » 27 окт 2010 13:13

Пич президента на Литекс си реди националния и никой не го пипа,пък за съдийте вече е видно,че дори не му пука колко ще ги бутнат...

http://www.vbox7.com/play:7a33e439 ей тука,защо не свири дузпа?

Остави това,че Литекс първи скочиха да се бият,остави,че на нас ни изгониха незнайно защо градивния играч а на тях някакво дърво.Остави това,че цял мач всеки спорен фал беше за тях,остави това,че 92мин Янев избива топката с ръка в наказателното поле (втора дузпа).Та защо не свири тука ако играча на Литекс не беше избил топката с ръка в наказателното тя отиваше в Дани Младенов на празна врата за 2-0...

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 27 окт 2010 13:14

gzagorov написа:То предисторията хубаво, ама като няма да зачете актив на "Левски" от тази ситуация, защо изобщо дава пряк свободен удар.

То ест съдията е виновен, че нямате добри изпълнители ли? - следващият път при пряксвободен удар искате да няма вратар на вратата, както и стена.

Имаше много грешки и в двете посоки, и този плач в момента е смешен, смешен защото и двата отбора се подиграха с любителите на футбола у нас, с алтавата продукция която ни изнесоха, но явно това не е важно, а съдията е най-удобната мишена за оправдаване на грешките.

В България все още е трудно да се разглеждат нещата като човешка грешка.

Пич президента на Литекс си реди националния и никой не го пипа

BluePainter, и какво е подредил в националния ще се радвам да споделиш.
Изображение

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 27 окт 2010 13:15

acmilan написа:Аз съм твърдо за чужди съдии не само за дербитата,а за всички мачове,направо да минем към чужда съдийска комисия.Проблемът на нашите съдии не е че са корумпирани,а че са некадърни.Не сте ли се замисляли защо нямаме нито един съдия след Наско Узунов,който поне малко да се доближи до елита на съдиите в Европа и да свири на голямо първенство или пък важни мачове в евротурнирите?Това не е защото Гришата или някой друг си е купил съдия,а просто защото нямат качества.Разбира се един от главните виновници за това е човекът,който е обучил голяма част от сегашните съдии Боре Александров.

Донякъде съм съгласен с теб,но не е реалистично всички мачове да се свирят от чужди съдии , първо трудно могат да бъдат осигурени и второ доста скъпо е. между другото без да се заяждам Ат. узунов въобще не е безспорна фигура в съдийството.

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 27 окт 2010 13:15

BluePainter написа:Пич президента на Литекс си реди националния и никой не го пипа,пък за съдийте вече е видно,че дори не му пука колко ще ги бутнат...

http://www.vbox7.com/play:7a33e439 ей тука,защо не свири дузпа?

Аз мисля че го написах, не си внимавал. Защитниците на "Литекс" за джедаи - изчистват топката с поглед, не с предмищница.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 27 окт 2010 13:16

gzagorov, всеки говори за съдии от чужбина и до сега никой не е поискал такъв, защо?

В България ако не се зачете подобен гол http://www.youtube.com/watch?v=gWGCsbk3bXc#t=0m09s ми е много интересно как ще се разглежда случая, като съдийска грешка или като умишлено подпиране на отбор?
Изображение

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 27 окт 2010 13:22

PFC Litex написа:
gzagorov написа:То предисторията хубаво, ама като няма да зачете актив на "Левски" от тази ситуация, защо изобщо дава пряк свободен удар.

То ест съдията е виновен, че нямате добри изпълнители ли? - следващият път при пряксвободен удар искате да няма вратар на вратата, както и стена.

Имаше много грешки и в двете посоки, и този плач в момента е смешен, смешен защото и двата отбора се подиграха с любителите на футбола у нас, с алтавата продукция която ни изнесоха, но явно това не е важно, а съдията е най-удобната мишена за оправдаване на грешките.

Едно по едно, не мога да пиша толкова бързо ;)
Подминаваш написаното от мен. Ще се самоцитирам
gzagorov написа:Не говоря конкретно за мача - той е свършил

Но тук, за 5 минути и 3 мнения разискваме една неотсъдена дузпа за "Левски" и 1000%-ов корнер, който съдията е ВИДЯЛ, но НЕ е свирил. И пак казвам,
gzagorov написа:Не говоря конкретно за мача - той е свършил
,
обаче мислиш ли, че футболът ни върви нагоре с такива решения на съдии, за които на всичко отгоре се знае предварително, че ще свирят по този начин. То не е някакъв си там случаен мач, един от всичките и съдията просто да е нямал хубав ден. Вярно е, че и "Левски" 100% сами са си виновни за загубата, но съдията взима не знам си колко пари за два часа мач. За да не си свърши умишлено работата. Ти колко печелиш за 2 часа?
PFC Litex написа:В България ако не се зачете подобен гол http://www.youtube.com/watch?v=gWGCsbk3bXc#t=0m09s ми е много интересно как ще се разглежда случая, като съдийска грешка или като умишлено подпиране на отбор?

Това е отделно проблем на ФИФА, че се дърпа да въведе официално видео повторението като фактор при взимането на решение. даже забраниха да се дават повторения на видеостените на някои мачове от същото това световно първенство. И как мислиш - от чисто сърце ли го направиха? ... Ето за това говоря!
PFC Litex написа:gzagorov, всеки говори за съдии от чужбина и до сега никой не е поискал такъв, защо?

По едно време дербитата "Левски"-ЦСКА се свиреха от чужди съдии. Но едните бързо, бързо решиха, че това не им отърва и се отказаха. Погледни резултатите от конкретните мачове и ще разбереш кои са те.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 27 окт 2010 13:39

PFC Litex написа:

Пич президента на Литекс си реди националния и никой не го пипа

BluePainter, и какво е подредил в националния ще се радвам да споделиш.

Какви изпълнители трябва да имаме,за да преодолеят вдигнатите ръце на Янев?Ако същото беше станало при нашата стена,какво щеше да е отсъждането?
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 27 окт 2010 13:49

PFC Litex написа:gzagorov, всеки говори за съдии от чужбина и до сега никой не е поискал такъв, защо?

В България ако не се зачете подобен гол http://www.youtube.com/watch?v=gWGCsbk3bXc#t=0m09s ми е много интересно как ще се разглежда случая, като съдийска грешка или като умишлено подпиране на отбор?

Е вече един отбор ги поиска ;) . Публична тайна ,че имаше джентълменска уговорка между клубове да не се искат чужди съдии за да могат да се научат нашите съдии още от времето когато шеф на СК беше Димо Момиров. Но се вижда ,че определено нашите съдии не вървят нагоре, а напротив. Съдейки по мненията на някои медии собственост на Гриша Ганчев определено, той е един отнай-големите противници на чуждите съдии. Да ти припомням ли коментарите от страна на Литекс по адрес на съдия като Л.Микел или по адрес на един румънски съдия свирил мач между Левски и Литекс преди 2 години и завършил 2:0 за Левски.
За примера ,който си посочил - всеки един съдия може да сгреши . Дори цитирания от мен Л.Микел на въпросния мач между Левски и Литекс свири такава дузпа за Левски,каквата аз самия не бих свирил. Но така е решил, така е свирил. Аз лично съм сигурен ,че е свирил това ,което е видял.
Обаче за Ст.Тодоров не бих казал същото . Имаше абсолютната ясната видимост да види удара на Том срещу Минев беше на 3-4 метра от ситуацията и нищо не му пречеше ,за негово нещастие камерата на телевизията беше на практически същата линия. Остават 3 възможности - Ст.Тодорво има много сериозни проблеми със зрението - в такъв слуяай да си лекува очите и да не се занимава повече със съдийстване. Втората възможност - видял е ситуацията ,но не знае как да реагира - в такъв случай не става за съдия. Третата възможност видял е ситуацията,но не е искал да реагира според правилника- тази е най-вероятната за мен ;) .
Ако се поразтаршуваш ще откриеш ,че това далеч не е първия мач на Ст.Тодоров свирен на Литекс след който другите отбори са плакали.
Между другото аз лично не си спомням Левски да са се оплаквали от чужди съдии,но за ЦСКА и Литекс определено имам спомени ;) .

Върни се в “Литекс”