Това чуждо на традициите на Българския футбол име ,Литекс...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Re: Това чуждо на традициите на Българския футбол име ,Литекс...

Мнениеот ndrangheta » 11 сеп 2008 18:38

Доктор Н написа:
Традицията в България да се кръщават отбори на национални герой идва от времената, в които гимнастическите дружества са играли ролята на паравоенни структури и тези имена са имали за цел да стреснат противника. Традициите са хубаво нещо и не виждам нищо лошо, когато хората ги ценят. Да се кръщават отбори на национални герой не е само българса традиция- Сампдория, Вилем Втори(Хол.), Коло Коло и т.н. Според времето и създателите е и името на отбора, те са хората, които решават. Имената на отборите в САЩ са избирани по маркетингови причини, но отвъд океана така разбират нещата. Съмнявам се, че Литекс ще имат повече привърженици, ако се казват " Летящите цветари" или Левски ще влезе в ШЛ, ако се прекръсти на " Сините механизатори".

За традициите - категорично да, разбира се.
Понеже споменахте маркетинг - също съм съгласен , но на "маркетинговите" "Бостън Селтикс", "Ню Йорк Никс", "Голдън стейт уориърс", "Лос Анджелис Лейкърс", "Сакраменто Кингс", "Детройт Пистънс", "Атланта Хоукс" и "Филаделфия 76ърс" не им пречи да са отбори с 62-годишна традиция.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
Доктор Н
Контакти:

Мнениеот Доктор Н » 11 сеп 2008 19:48

ndrangheta написа:
Доктор Н написа:
Традицията в България да се кръщават отбори на национални герой идва от времената, в които гимнастическите дружества са играли ролята на паравоенни структури и тези имена са имали за цел да стреснат противника. Традициите са хубаво нещо и не виждам нищо лошо, когато хората ги ценят. Да се кръщават отбори на национални герой не е само българса традиция- Сампдория, Вилем Втори(Хол.), Коло Коло и т.н. Според времето и създателите е и името на отбора, те са хората, които решават. Имената на отборите в САЩ са избирани по маркетингови причини, но отвъд океана така разбират нещата. Съмнявам се, че Литекс ще имат повече привърженици, ако се казват " Летящите цветари" или Левски ще влезе в ШЛ, ако се прекръсти на " Сините механизатори".

За традициите - категорично да, разбира се.
Понеже споменахте маркетинг - също съм съгласен , но на "маркетинговите" "Бостън Селтикс", "Ню Йорк Никс", "Голдън стейт уориърс", "Лос Анджелис Лейкърс", "Сакраменто Кингс", "Детройт Пистънс", "Атланта Хоукс" и "Филаделфия 76ърс" не им пречи да са отбори с 62-годишна традиция.

Разбира се, но когато те са създадени, ние не сме знаели какво е това маркетинг. Примерът ти показва как някои народи мислят в переспектива, а други от днес за утре. За съжаление така стоят нещата в България. Що се отнася до името на любимият ми отбор, то аз се гордея с него и за феновете на сините то е свещено. В миналото бе направен експеримент да се смени и резултата бе печален, за разлика от "армейците", които скандираха избраното от партията име , ние се борехме и спечелихме. Така че всеки си решава. Ако създадеш отбор ще можеш да си го кръстиш. Успех.

l1tex
Контакти:

Мнениеот l1tex » 25 фев 2010 14:00

Litex на гръцки значе Люляк ....а господин фабриката за текстил е много фънни :) Кефа са на некомпетеннтни екземпляри.

Reckless

Мнениеот Reckless » 02 мар 2010 18:45

На мен пък ми харесва името а и ми звучи много добре. Не мога да разбера, защо създателя на "темата" се е почувствал длъжен да споделя личните си вкусове и предпочитания във форума. Все едно да направя тема, как не са ми по вкуса бели футболни обувки. За мен пък "Литекс" е супер добро име и не искам да се сменя.

Потребителски аватар
kirilsvelkov
Контакти:

Мнениеот kirilsvelkov » 12 мар 2010 16:59

Кое не ти е чуждо на тебе,комунист прост,и какво разбираш от футбол?Много станахте разбирачите,втора ръка образ,ПОЛУЧОВЕК!!!!

Върни се в “Литекс”