Уникално много ми е кеф, вкл. и от журналистическите напъни

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Уникално много ми е кеф, вкл. и от журналистическите напъни

Мнениеот Кашчей » 26 юни 2013 19:41

Drunken_Master написа:Латекс вие колко точно фена имате бе ? Един автобус събира ли ? Даже незнам за къф чеп са направили и отделен форум за вас...

Като осеете процепа и няма кой да ви избърше, започвате да го раздавате фенски :mrgreen:

Вие колко фена сте имали на 5-и май 1948-а?При това в София?

Даже и сега, в Ловеч (пропорционално на жителите), има повече фенове на стадиона, отколкото има на БА :mrgreen: :twisted:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 26 юни 2013 19:55

Кашчей написа:
Drunken_Master написа:Латекс вие колко точно фена имате бе ? Един автобус събира ли ? Даже незнам за къф чеп са направили и отделен форум за вас...

Като осеете процепа и няма кой да ви избърше, започвате да го раздавате фенски :mrgreen:

Даже и сега, в Ловеч (пропорционално на жителите), има повече фенове на стадиона, отколкото има на БА :mrgreen: :twisted:

а то така се измервало (по пропорции)...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 26 юни 2013 20:06

Drunken_Master написа:
Кашчей написа:

а то така се измервало (по пропорции)...

А как се мери бе, образ? Ловеч е около 40 000, заедно с жени, деца и пенсионери(мъже).При положение, че статистиката е повече от 2/3 от българите да не се вълнуват от футбол( активна възраст) колко остават в Ловеч?

Ако с днешна дата, в продължение на 40 години се говори само за Литекс и Лудогорец, а за Левски и ЦСКА се споменава веднъж седмично, държавата прави всичко възможно да им осигури комфорт...къде ще сте вие след 40 години?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 26 юни 2013 20:15

Кашчей написа:

Колко фена ли? Я да видим що казва Нако Чакмаков:
"...
През 1948 г. направиха ЦСКА

Клубовете на Коньовица се обединиха в "Септември". Към нас се присъедини и "Спортист" от Хаджи Димитър. Новият отбор стана армейски. И се нарече "Септември" при ЦДВ.
Преобладавахме коньовичарите. Всички бяхме много бедни. Бащата на Пижо Миланов си вадеше хляба като клисар. Майката на вратаря Геренски прислужваше в едно училище.
В началото военните не си поставиха бомбастични цели. Нямаха стремеж да правят някакъв футболен гранд.

Избраха ме за капитан

Стана от само себе си. Бях образован и добър футболист. И най-възрастен, отговорен и сериозен.
Божков беше доста по-малък и нямаше претенции. А и дойде при нас само един месеци преди финалите. Дотогава учеше медицина в Кладно. Пристигна със скъсан бедрен мускул. Но ние решихме да го пуснем. Преценихме, че ще го пазят поне двама левскари. Така и стана.
В последния момент към нас се присъедини и Футеков, играл в АС 23.

"Левски" не беше отбор на народа, а на властта

Част от футболистите му се водеха на щат в МВР, друга - в Министерството на външните работи.
Спонсори им бяха най-големите фабриканти у нас като Карадочев.
"Сините" си създадоха по-народна публика чак щом отидоха на "Герена". Още нямаше "А" група.
Играеше се на елиминиране. Ние достигнахме финала като шампиони на Северна България, а "Левски" на Южна.

Не ни брояха за противник

Тогава при тях ритаха най-големите играчи на България: Поцо Соколов, Немски, Насо Свинята, Чори Петров, Боби Петров, Мистри Хранов, Чугуна Пачеджиев, Валяка Спасов, Жук.
Минаваха за непобедими. Обаче ние имахме за треньор един боксьор - Замората. Той не разбираше нищо от футбол. Но беше цар на физическата подготовка. Играхме два финала.
Първият беше на 2 септември 1948-ма. Съпротивлявахме се, доколкото можем. Паднахме с 2:1. След мача ние продължихме с кросовете.
А левскарите - да ядат и да пият. Празнуваха предварително титлата. :lol: Колко познато! :lol: В парка ме срещна унгарският треньор Шомой.
Като видя как тренираме, той каза на развален български: "Нако, вие добър отбор. Вие ще биете!" Аз му благодарих. Но не му повярвах.

Преди финала ни събраха във военния клуб

В една от залите на ЦДНА сложиха двайсетина войнишки кревата. Там спяхме, там пърдяхме. Всичко там правехме.
Вторият мач беше на девети септември. В четири сутринта циганите почнаха да мият с маркучи булеварда и ме събудиха. Аз се канех да спя до девет. Помислих, че на терена ще бъда като парцал. А то ни вървя като по вода. Никой не искаше от нас да ставаме шампиони. Всички ни тупаха по рамото, че стигнахме до финала.
Искахме да загубим достойно. Казахме си: така и така ще падаме. Какво толкова да се преобличаме? И тръгнахме по екипи за "Юнак". Бутонките си ги носехме в ръка. Гащите ни бяха горе-долу. А фланелките - гола вода. Като от хартия. Но други нямахме.

"Юнак" беше препълнен

Имаше към 35 000 зрители. Повечето викаха за нас. Коньовица и "Хаджи Димитър" ни подкрепяха масово.
Ние поведохме. "Левски" изравни. После Пижо Миланов вкара втори гол за нас. Ние продължихме спокойно. Казахме си, че ще има трети мач. Но противниците не очакваше такава съпротива.
Аз играх срещу звездата им Валяка Спасов. Веднъж го оставих да спре топката. Но с поглед му показах, че през мен няма да мине. Той го разбра. И изрита топката с боц в слабините ми. Нарочно!
Аз пак не трепнах. Тогава Валяка ми се извини: Каза, че не е искал да ме изташачи. Прави му чест.

Заклах ги в последната минута

Пижо Миланов проби отдясно. Центрира много дълго. Картофчето, един нисичък съотборник понечи да шутира. Но аз му извиках да ми я върне. И бих страхотен ждроб. От 30 метра, под ъгъл.
Без да я спирам! Поцо Соколов плонжира и отби топката. Но тя се удари в дирека, мина зад гърба му и влезе в мрежата.
Стадионът млъкна. Съдията свирна края на мача. Той беше варненец и не се огъна. Публиката нахлу на терена и ме понесе на ръце.

Левскарите дойдоха като аслани, а си тръгнаха като насрани

Дори не останаха за връчването на купата. Не намериха сили да ни поздравят. Набързо напуснаха терена и се скриха като мишки в тяхното игрище. То беше ограда до ограда с "Юнак".
Генерал Владимир Стойчев ми връчи купата. Аз благодарих на публиката и на моите съиграчи.
После пак по екип се прибрахме в ЦДНА. Аз крачех с купата. Един милиционер от затвора с мотор ни разчистваше път.

Тълпата не искаше да се разотива

Изкараха ме на балкона на ЦДНА. Половин час държах нова реч. За победата ни дадоха 20 лева. Хрумна ми да отпразнуваме в махалата. Отидохме до ресторанта на къпалня "Чайка". Цяла Коньовица се стече да ни се радва. Към десет и половина вечерта ни поднесоха едни студени кюфтета и кебапчета. Ние не можахме да ги изядем.
Като затвориха, аз предложих да не се разотиваме. А да се върнем в стаята си в ЦДНА, където спахме. И всички се съгласиха.
От щастие не мигнахме до сутринта. Нито пихме, нито нищо. Цяла нощ си говорихме как бихме "Левски" и как им вкарахме головете.
..."
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
angelco77
Контакти:

Мнениеот angelco77 » 26 юни 2013 20:32

Много повече.Ма и един автобус да са ше помнят 8:0 :mrgreen:
За УЕФА сте чисто нов клуб, за БФС сте си Литекс. А общото е, че за всички вие не сте ЦСКА. :mrgreen:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 26 юни 2013 20:39

pampi написа:От щастие не мигнахме до сутринта. Нито пихме, нито нищо. Цяла нощ си говорихме как бихме "Левски" и как им вкарахме головете.
..."

Аз питах за 5-и май, а не за 4 месеца по-късно.Да не говорим как се ставаше фен тогава на всяко партийно недоносче, не само във футбола.

Но това не е тема на темата.Мисълта ми беше, че ще е добре да представяте спортни аргументи за момента, а не кой колко фена имал и как преди 140 години аватарът му направил нещо за България.
В момента ЦСКА е клуб, който става само за смях.След месец може да е друго, но ние коментираме настоящето, а не бъдещето.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
валидол за теб
Контакти:

Мнениеот валидол за теб » 26 юни 2013 23:27

урко, скоро ще ревеш. Не че го искам, но така ще стане.
Лекувам нерви и подобрявам общото състояние на духа на човека. Без странични ефекти, без консерванти. Подобрявам и пигментацията на кожата при стари хора.Безплатно, просто контактувайте с мен.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 26 юни 2013 23:30

валидол за теб написа:урко, скоро ще ревеш. Не че го искам, но така ще стане.

Колкото станахте шампиони миналата година и Левски тази.. според подписите ти :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

urkoto

Мнениеот urkoto » 27 юни 2013 01:27

Аз и сега рева. Смея се през сълзи направо
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 27 юни 2013 01:30

За 40 годишен човек определено си много наивен, а това разделение на личността е плашещо.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Върни се в “Литекс”