430 000 долара е превел цар Киро на ФК „Литекс”

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
controller
Контакти:

Re: 430 000 долара е превел цар Киро на ФК „Литекс”

Мнениеот controller » 06 окт 2011 19:17

Ето е нещо сериозно по темата :
5 6 окт 2011, 18:40, 488 прочитания
Рашкови купували меласа от "Литекс"... за да хранят животни

Преди седмица разказахме накратко за това какви разследвания са били водени срещу Кирил Рашков - цар Киро и семейството му и как са приключили. Използвайки Закона за достъп до обществена информация поискахме прокурорските актове по тези дела. Окръжната прокуратура в Пловдив и Районната прокуратура в Асеновград ни осигуриха пълен достъп.

Първият отказ за образуване на досъдебно производство е по сигнала на Агенция Митници, че фирмата на сина на Цар Киро - Ангел, "Евро Стандарт" ЕООД произвежда алкохол. Прокурорът от Окръжната прокуратура в Пловдив Георги Димитров е приел, че няма престъпление, защото алкохолът намерен в склада е на стойност 2677 лв., а пък прагът според Наказателния кодекс е... 3000 лв. Прокурор Димитров приема също така, че няма данни, че фирмата е извършвала търговия с акцизни стоки.

Всичко започва след проверка в Катуница проведена от пловдивската митница на 1 ноември 2009 г. Митничарите влезли в производствената база на "Евро Стандарт" ЕООД. На място дошли Кирил Рашков, синът му и собственик на фирмата Ангел Рашков и внука му - Кирил Рашков. Още с влизането проверяващите видели, че всички съдове от инсталацията са заредени с меласа, дестилационната колона била загрята, а уредите отчитали, че инсталацията е в производствен режим. Проба показала, че течността в резервоарите била с 93 градуса алкохолно съдържание. В съседно помещение били открити още три резервоара, също с 93 алкохолни градуса. Цистерните били свързани с маркуч, през който.. течността се изливала в канала. На място била намерена тетрадка от която станало ясно, че само за последните 21 дни са били произведени общо 48 хил. литра спирт.

Ангел Рашков обяснил пред разследващите, че от година бил наемател на цеха за производство на спирт и не е имало продукция. През март 2008 г. подал документи, за да получи лиценз за данъчен склад, но все още не бил получил такива. По последна информация, през 2009 г. Министерството на икономиката открило неточности в документите, които той е подал.

Ангел Рашков обяснил, че 800-те тона меласа бил закупил през лятото на 2009 г. от "Литекс АД" София. Днес, Дарик цитира едно от поемните лица, присъствало по време на претърсването. Според него в един от автомобилите е открит договор за заем между Кирил Рашков и ФК "Литекс" на стойност от 480 хил. евро.

Рашков-син твърдял, че той препродавал меласата на животновъдите за храна на животните, а около два пъти месечно подгрявал дестилационната система за профилактика. По думите му намереният спирт бил на леля му Марийка от село Йоаким Груево. Тя го била доставила в цеха ден преди проверката за съхранение. Самата Марийка е разпитана пред съдия и разказала, че бидончетата с общо 200 литра спирт били останали от покойния й съпруг и тя ги занесла при брат си Кирил Рашков "за бутилиране по повод предстоящите сватби на внуците."

Счетоводителят на "Евро Стандарт" обяснил, че фирмата печелила от строително-монтажни работи и не се заминавала с търговия на алкохол или меласа. Във фирмата работили 15 човека, всичките на длъжност строители, като към момента на проверката на трудови договори били само съпругата на Цар Киро - Костадинка Рашкова и Елеонора Василева.

Друг довод на държавното обвинение е, че престъпление е избягването на плащане на данъци в големи размери, което означава над 3000 лева. Върху иззетия от склада на Рашкови алкохол (243 литра) е трябвало да се плати акциз от... 2 677 лв.

Прокуратурата приема, че не може да се направи извод също така, че фирмата "Евро Стандарт" е извършвала акцизна дейност, защото няма данни намереният алкохол да е бил "освободен за потребление."

http://www.capital.bg/blogove/pravo/201 ... a_hraniat/
В цялата работа става дума за АЛКОХОЛ ! Язък оцапаха бялата якичка на Гриша Ганчев и неговия "бизнес" !
Изображение

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 06 окт 2011 19:50

Къде пише, че е противозаконно да се продава нещо което произвеждаш, в случая меласата?

Ангел Рашков обяснил, че 800-те тона меласа бил закупил през лятото на 2009 г. от "Литекс АД" София.

Значи утре всеки подобен като Рашков закупувайки си автомобил от Литекс-моторс е противозаконно, нали така?
Изображение

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 06 окт 2011 20:01

startx написа:
Red Warrior написа:Не се учудвам защо само феновете на Литекс не протестираха за случилото се в Катуница!

Много ви обичам такива всезнайковци.Ти явно си някакъв който е запознат със всичко каквото става в България, за да твърдиш смело подобно нещо.Иначе ето ти малко материал за размисъл от 26.09.2011 от центъра на град Ловеч.

Изображение

Ето ти още малко от мача преди няколко дни в Перник.

Изображение

Та какво казваше викаш мъжки или си силен само във форумите?

Човекът казва в КАТУНИЦА, не в Ловеч, разликата е огрооомна. То ако става на въпрос и тук (Велико Търново) имаше протест, е и ? Какво стана нищо!!! Стана това, че всичко е по - зле, като видях заглавието и като чух за тия пари въобще не ме учуди това. Айде, айде видя се миналият сезон, че Гришата има наистина пари, ама сега май нещо му се губят.
Btw, хората ясно казаха, агитките бяха на Локо ПД, Ботев, Левски и Цска!
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 06 окт 2011 20:28

ralka_levskarka по-добре да си беше замълчала, отколкото да пишеш глупости, но явно разсъждаването не ти е силната страна.
Изображение

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 06 окт 2011 20:31

PFC Litex написа:ralka_levskarka по-добре да си беше замълчала, отколкото да пишеш глупости, но явно разсъждаването не ти е силната страна.

За теб знам, че ти си компентен по всички въпроси, казах мнението си такова каквото е, това, че на теб не ти харесва аз не съм виновна, мисля че всеки има право да го изрази!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 окт 2011 20:40

Чрез коя банка е извършен този банков заем и кой е нотариусът, изповядал сделката?Възможно ли е такива важни подробности да са убегнали от зоркото око на г-н Васев, който явно е държал в ръце документа и го е чел, след като убедено твърди, че не е фалшификат :o

Убеждавам се за пореден път, че няма нищо по-естествено от това да държиш папка с такива документи в багажника на лека кола 8-)
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 06 окт 2011 20:41

Ралка, моето момиче- тоя, който казваше, че не сме протестирали имаше предвид като цяло за събитията в Катуница, а не конкретно, че не сме протестирали в самото село. Върни се пак и прочети още веднъж внимателно мнението му. Аз доколкото знам в Катуница е имало фенове само на Ботев, Локо, ЦСКА, Левски и Берое. По вашата логика излиза, че феновете на всички други отбори подкрепят Киро Циганина, щом не са отишли в Катуница.

В случая със сделката за меласа, Литекс се явява доставчик на материали за физическо или юридическо лице (не е посочено дали Ангел Рашков купува като ФЛ или чрез фирмата си като ЮЛ). До тук нищо нередно. Литекс просто си пласира продукция с цел печалба както прави всяко едно търговско дружество. А това от къде идват доходите на клиента му не е негова работа, а на данъчните. Все още остава загадка този заем (ако изобщо го е имало), но предполагам възелът скоро ще се разплете. Всичко това ме навежда на мисълта, че заемът към Литекс е част от сделката за меласа. Надявам се всичко да се разплете и цялата истина да излезе наяве, дори и тя да е неприятна за мен като фен на Литекс.
Последна промяна от Blagoy на 06 окт 2011 20:44, променено общо 1 път.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 окт 2011 20:43

ralka_levskarka написа:
PFC Litex написа:ralka_levskarka по-добре да си беше замълчала, отколкото да пишеш глупости, но явно разсъждаването не ти е силната страна.

За теб знам, че ти си компентен по всички въпроси, казах мнението си такова каквото е, това, че на теб не ти харесва аз не съм виновна, мисля че всеки има право да го изрази!

Госпожице, колко фена на Левски се вдигнаха от Търново към Катуница, за да протестират?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 06 окт 2011 20:51

Blagoy написа:Ралка, моето момиче- тоя, който казваше, че не сме протестирали имаше предвид като цяло за събитията в Катуница, а не конкретно, че не сме протестирали в самото село. Върни се пак и прочети още веднъж внимателно мнението му. Аз доколкото знам в Катуница е имало фенове само на Ботев, Локо, ЦСКА, Левски и Берое. По вашата логика излиза, че феновете на всички други отбори подкрепят Киро Циганина, щом не са отишли в Катуница.

В случая със сделката за меласа, Литекс се явява доставчик на материали за физическо или юридическо лице (не е посочено дали Ангел Рашков купува като ФЛ или чрез фирмата си като ЮЛ). До тук нищо нередно. Литекс просто си пласира продукция с цел печалба както прави всяко едно търговско дружество. А това от къде идват доходите на клиента му не е негова работа, а на данъчните. Все още остава загадка този заем (ако изобщо го е имало), но предполагам възелът скоро ще се разплете. Всичко това ме навежда на мисълта, че заемът към Литекс е част от сделката за меласа. Надявам се всичко да се разплете и цялата истина да излезе наяве, дори и тя да е неприятна за мен като фен на Литекс.

По нашата логика ? Извинявай, но аз не мисля така :) и никога не съм си го и помисляла. Смърт за цар Киро нищо друго не заслужава, просто шит се получава, защото подкупва всички наред и ние пак затъваме, от 20 години не си е плащал данъците и какво подкупва с брилянтини, не ме бутай на тая тема, не му е нито мястото, нито времето, тоя тука има роднини и направо ми иди да му начупя краката и ръцете, знам, че няма как да стане, ама го желая от цялото си сърце и душа !!!!

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 06 окт 2011 20:54

Кашчей написа:
ralka_levskarka написа:

Госпожице, колко фена на Левски се вдигнаха от Търново към Катуница, за да протестират?

Честно казано незнам, господине :) ! Казах просто, че имаше протест в Търново и аз бях на него, не съм казвала че са се вдигнали 1000 човека и са отишли в гадната Катуница.

Върни се в “Литекс”