КБ 1/4 финал: Литекс - Левски - 0:0 (3:0 aet)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
angelco77
Контакти:

Re: КБ 1/4 финал: Литекс - Левски - 08.12 | 17:30

Мнениеот angelco77 » 08 дек 2015 19:00

Чиста дузпа!
За УЕФА сте чисто нов клуб, за БФС сте си Литекс. А общото е, че за всички вие не сте ЦСКА. :mrgreen:

Потребителски аватар
Avrameca
Контакти:

Re: За безумното говорене на футболните коментатори

Мнениеот Avrameca » 08 дек 2015 19:00

Без БГ футбол и английски коментар му е майката :mrgreen:
[offtopic][wrapimg=]http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02474/SL-carragher0_2474548b.jpg[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://4.bp.blogspot.com/-O3uFSSdTI5g/TuDx_ggXNNI/AAAAAAAAAJg/gS86TiPiXZA/s1600/%D1%81%D0%B8%D1%80.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Мнениеот DANS » 08 дек 2015 19:01

100% дузпа за Литекс
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!! ;-)

g3_ev2
Контакти:

Мнениеот g3_ev2 » 08 дек 2015 19:04

Възрастен написа:Гледам мача за купата и отново се дразня от израза:"Топката не е напуснала терена с цялата си ОБИКОЛКА". Тя, топката, е обемна фигура - не равнинна, та да има ОБИКОЛКА. Тя има ОБЕМ! Малко математика: ОБИКОЛКАТА на окръжност (каквато е равнинната проекция на топката) е равна на 2πR. Някой да познава ролетка с размер, кратен на π, та да се измери, аджеба, дали "топката е напуснала терена с цялата си ОБИКОЛКА"? Правилният израз (според мен) е "с целият си ОБЕМ". Ама знам ли какво пише във футболните правилници...То, Перукан колко ли е учил математика. :mrgreen:

Приятелю, очевидно коментаторът е имал предвид обиколката на максималното сечение на топката - тогава, според коментара, тя се счита за напуснала определен контур, когато се е отдалечила на 3,14 пъти диаметъра си, в твоя смисъл - излязла е, когато 3,14 топки като нея биха могли да се наредят, една до друга, извън въпросната линия от очертанието на контура, като линията е тангента за проекцията на първата, а "нашата" е най-външната - тогава имаме, да речем, тъч. Напр. един роден МАГИСТРАТ няма да види нищо нередно в необходимостта (на думи) да се реализира мислено такава ситуация, за да се изпълни разпоредбата на съответния закон (една обиколка и толкоз!).
Коментаторът си е коментатор, но такива гафове правят в изявления много творци на духа, на печалбата, на финансите, на правото и др. подобни. И ужасно се дразнят, когато просто ги разбираш в съответствие с казаното, а не в съответствие с това, което са мислели, че казват. Напр. нашите медии са пълни с "найлонови" торбички, а такива никъде няма по простата причина че найлонът (полиамид) има много тесен температурен интервал на кристализация и температурата му на встъкляване е под този интервал - няма условия да се изтегли фолио, поне в масовото производство. Но...опитай се да оспориш...

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Мнениеот botevist_75 » 08 дек 2015 19:09

Тези които сме преживяли коментарите на Пепи Василев,нищо не може да ни уплаши. :)

orlando7
Контакти:

Мнениеот orlando7 » 08 дек 2015 19:18

Възрастен написа:Гледам мача за купата и отново се дразня от израза:"Топката не е напуснала терена с цялата си ОБИКОЛКА". Тя, топката, е обемна фигура - не равнинна, та да има ОБИКОЛКА. Тя има ОБЕМ! Малко математика: ОБИКОЛКАТА на окръжност (каквато е равнинната проекция на топката) е равна на 2πR. Някой да познава ролетка с размер, кратен на π, та да се измери, аджеба, дали "топката е напуснала терена с цялата си ОБИКОЛКА"? Правилният израз (според мен) е "с целият си ОБЕМ". Ама знам ли какво пише във футболните правилници...То, Перукан колко ли е учил математика. :mrgreen:

Какво се дразниш,приятелю? Те министрите и премиерът викат на числото, цифра,ти искаш коментаторите да са ерудирани!

Възрастен
Контакти:

Мнениеот Възрастен » 08 дек 2015 19:20

g3_ev2 написа:

Приятелю, очевидно коментаторът е имал предвид обиколката на максималното сечение на топката - тогава, според коментара, тя се счита за напуснала определен контур, когато се е отдалечила на 3,14 пъти диаметъра си, в твоя смисъл - излязла е, когато 3,14 топки като нея биха могли да се наредят, една до друга, извън въпросната линия от очертанието на контура, като линията е тангента за проекцията на първата, а "нашата" е най-външната - тогава имаме, да речем, тъч. Напр. един роден МАГИСТРАТ няма да види нищо нередно в необходимостта (на думи) да се реализира мислено такава ситуация, за да се изпълни разпоредбата на съответния закон (една обиколка и толкоз!).
Коментаторът си е коментатор, но такива гафове правят в изявления много творци на духа, на печалбата, на финансите, на правото и др. подобни. И ужасно се дразнят, когато просто ги разбираш в съответствие с казаното, а не в съответствие с това, което са мислели, че казват. Напр. нашите медии са пълни с "найлонови" торбички, а такива никъде няма по простата причина че найлонът (полиамид) има много тесен температурен интервал на кристализация и температурата му на встъкляване е под този интервал - няма условия да се изтегли фолио, поне в масовото производство. Но...опитай се да оспориш...

Много неща ме дразнят в некомпетентната журналистика! В интерес на истината, не се бях замислил за проблема с "найлона". Аз си го знам като разновидност на полиетилена. Но ако го видя, ще се заинтересувам и ще го разнищя. За разлика от повечето журналисти. И сега един пример от моята област: Стотици пъти се опитвам да им обясня, че земетресенията се отчитат по скалата на Рихтер, но сградите се оразмеряват по скалата МСК (Медведев-Шпонхойер-Карник). Едното е магнитуд (сила на труса в епицентъра), а другото - интензитет (реалното отражение на земната повърхност на някакво разстояние от епицентъра - хоризонтално и вертикално). Глас в пустиня - според тях сградите в България се оразмеряват по скалата на Рихтер...Ако се върнем към футбола, то и голове не трябва да се признават, ако 3,14 топки не са минали линията!

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 08 дек 2015 19:22

Дузпа музпа е се тая, съдиите са адски зле и това се видя още в петата минута на мача
Нашите дано изържат физически, а на дузпите, каквото стане.
Изображение

Възрастен
Контакти:

Мнениеот Възрастен » 08 дек 2015 19:23

Agent Yellow написа:По принцип и за обем ще ти трябва π-то :) Иначе си прав,качествена журналистика отдавна няма.

Тогава, за по-просто, да го наречем ДИАМЕТЪР. И така става.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 08 дек 2015 19:28

orlando7 написа:

Какво се дразниш,приятелю? Те министрите и премиерът викат на числото, цифра,ти искаш коментаторите да са ерудирани!

+1 :) А повечето банки и обменни бюро изписват "комисиона" с двойно "н"... 8-) Както и да е - да е това само проблемът на футболните ни коментатори - с мед да ги намажеш! :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Върни се в “Литекс”