Мнениеот Leon » 23 авг 2011 22:56
Според мен един от големите недостатъци е ненавременната селекция. Трудно е новите футболисти да се вградят в отбора за месец. Французите са добри футболисти, но не са във форма. Сега ще заблестят, но евротурнирите свършиха. Бразилците са на ниво Б, В група. Вкарват на Светкавица, но са много тактически неграмотни. Флорес е бижуто в селекцията, Джерманович също. Според мен селекция за евротурнирите трябва да се прави на зима. За един полусезон новите да натрупат опит, да проведат една пълноценна подготовка и чак тогава може да очакваме резултати. А ако искаме ШЛ ще трябват наистина класни играчи играли вече там. По един за всяка линия.
А Боби Михайлов стига се е крил, а да вземе отношение какви съдии идват да ни свирят. Може ли да си зам. шеф на съдийската комисия на УЕФА и да идват всякакви откровено да ти режат главата? И да нямаш отношение? Не казвам съдиите да ни помагат, а да свирят обективно. На реванша с Могрен, при решен мач, идва изключителен английски съдия. Мачът на сезона ни с Висла го дават на норвежец, който ни реже главата. Сега с Динамо пак. Динамо няма нужда от съдийски реверанси... Миналата година с Жилина и тук и там ни порязаха. В Ловеч съдиите бяха от Люксембург. Какъв футбол се играе там, че за такъв възлов мач да ни ги пращат? Сега в Киев ще е англичанин - супер, но кел'файда.
Така, че Боби или да вземе отношение какви съдии свирят, или поне да си ги подбират и за ключовите плейофи на всички отбори да свирят авторитетни съдии от силни първенства. Толкова ли няма английски, испански, германски, италиански съдии, които да дадат обективно съдийство за всички плейофи?
Никога не съм одобрявал съдийските подпирания за когото и да е. Съдиите са помощен персонал към мача и тяхната работа е да следят за спазването на правилата, а не със своите отсъждания умишлено да влияят на резултата.