Мнениеот honda » 02 авг 2011 10:47
Не се наемам да прогнозирам резултат , футбола за това е интересен понеже е непредвидим. Но според мен фаворит и то с доста сериозно предимство след първия мач е Висла,най-малкото чисто статистически. Аз гледам футбол от много години ,но нямам спомени български отбор да се е класирал за следващия кръг след загуба като домакин в първия мач. Не казвам ,че няма ,но аз не си спомням ,а съм гледал сигурно няколкостотин мача на български отбори в ЕКТ. Разбира се традициите са за това за да бъдат нарушавани, но ще бъде изключително трудно на Литекс. А и Литекс са определено не особено силни като гости.
Има и още нещо когато мача се завърже и е на кантар играчите на Литекс започват с провокации , симулации, разни изпълнения целящи да изкарат другия отбор от равновесие -нещо което им носи успех в България с български съдии,но мача с Висла няма да се играе в България и няма да бъде свирен от български съдии. Примерно в мача в Ловеч с Висла аз видях на 4 пъти играчи на Литекс да удрят без топка( без да броя нещото като меле което стана в последната минута) ако това се случи в Краков просто футболиста на Литекс ,който го е направил след около 30 сек вече няма да бъде на терена.
Шанс за Литекс е че отбора на Висла поне от това което показа в първия мач ,не игра като отбор- според мен определено разполага с по-добри единици,но нещо не игра като отбор, останах и с впечатление че не са разузнали Литекс особено добре, по този начин обяснявам и факта че Том направи най-добрия си мач в последните 3 години.
Ще спомена нещо и за Л.Пенев - до момента отборите на които е бил треньор общо взето трудно надиграват равностоен отбор и се разчита повече на дебнене и надхитряне ,а не на тотално надиграване. Не знам доколко подобна тактика е оправдана с оглед резултата от първия мач, но всяка тактика която завърши с успех значи е правилна. Мен ме съмнява че при отпадане на Литекс от Висла Л.Пенев ще бъде уволнен, сигнали за това си появилите се в сайта на Гр.Ганчев критики срещу Л.Пенев нещо за което не можеше и дума да става преди мача с Висла.