АК потвърди:Литекс е аут от А група

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Re: АК потвърди:Литекс е аут от А група

Мнениеот pampi » 21 дек 2015 16:58

LOKOMAN написа:Eдва ли изпълкома ще намери законен начин да остави Литекс в А група а едва ли ще посмее да завърти нещата без картбланш от УЕФА. И аз до последно не вярвах че Локо Сф ще остане без лиценз, ама си излетяхме в по-долна група.

Литекс си имат профилиценз за сезона и УЕФА е дотук. Правилникът е писан от БФС и ИК може да го промени. Комисиите са съдилища, ИК е парламент и администрира с актове. Ако решат си връщат Литекс одма. Пак повтарям - Литекс има лиценз и е изхвърлен според вътрешен правилник...
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 21 дек 2015 17:03

pampi написа:Изпълкомът ще промени правилника и ще върне Литекс. Най- вероятно ще загубят 10-15 точки от актива си...

ИК няма правомощията да променя решенията нито на ДК ,нито АК, нито на която и да е друга комисия в БФС.
В момента не се сещам за орган или институция ,който да има правомощия да вземе решение относно случая с изваждането на Литекс. В чл 63 от ДП пределно ясно е казано ,че решенията на АК са окончателни и не подлежат на обжалване. В момента според мен Литекс може да бъде върнат в А група единствено с решение на конгрес на БФС.
Друг много интересен въпрос е за какъв период от време е наказанието на Литекс-тук ДК направи голям гаф ,ако наказанието е почл 28 ал 1 ,там пределно ясно е написано ССП за срок от една година,това значи Литек няма право да играе официални мачове за срок от една година. Което автоматично включва и Купата(респективно и ЕКТ). Макар че след като Литекс не участва в първенството няма как да участва и в ЕКТ. Също така значи,че следващия официален мач на Литекс би трябвало да е в шампионат 2017/18 в най-ниското ниво на футбола у нас.

Потребителски аватар
shevchenko
Местоположение: Старите "форумци" ви благодарят за "коректното" ви отношение
Контакти:

Мнениеот shevchenko » 21 дек 2015 17:08

Няма да липсват на никого.
Изображение

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 21 дек 2015 17:10

727150 написа:Никакви точки не се взимат.Литекс официално е изхвърлен от днес, а есенният полусезон привърши преди няколко дни , когато СТК публикува резултатът от мача Левски -Литекс 3-0.

Днес се потвърди решението от15.12.2015, поздрави.
Аз съм доволен, тъй като комисиите имаха топки да спазят правилата, за това огромен респект и уважение от мен.
В момента ме интересува, в коя група ще продължим да се състезаваме от сезон 2016/2017 и ЗАЩО, тъй като това абсолютно никъде не е написано? - ще има интересни неща.
Съжалява за точките на всички останали отбори, но такива са разпоредбите.

Честита титла на Лудогорец, също така честита им титла и за сезон 2016/2017

Весели празници :)
Последна промяна от PFC Litex на 21 дек 2015 17:11, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 21 дек 2015 17:10

honda написа:
pampi написа:Изпълкомът ще промени правилника и ще върне Литекс. Най- вероятно ще загубят 10-15 точки от актива си...

ИК няма правомощията да променя решенията нито на ДК ,нито АК, нито на която и да е друга комисия в БФС.
В момента не се сещам за орган или институция ,който да има правомощия да вземе решение относно случая с изваждането на Литекс. В чл 63 от ДП пределно ясно е казано ,че решенията на АК са окончателни и не подлежат на обжалване. В момента според мен Литекс може да бъде върнат в А група единствено с решение на конгрес на БФС.
Друг много интересен въпрос е за какъв период от време е наказанието на Литекс-тук ДК направи голям гаф ,ако наказанието е почл 28 ал 1 ,там пределно ясно е написано ССП за срок от една година,това значи Литек няма право да играе официални мачове за срок от една година. Което автоматично включва и Купата(респективно и ЕКТ). Макар че след като Литекс не участва в първенството няма как да участва и в ЕКТ. Също така значи,че следващия официален мач на Литекс би трябвало да е в шампионат 2017/18 в най-ниското ниво на футбола у нас.

Изпълкомът може да промени правилника със задна дата и да върне случката за ново преразглеждане от ДК. Сезонът не е свършил и има юридически вратички за това.
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

седемнамалко
Контакти:

Мнениеот седемнамалко » 21 дек 2015 17:12

honda написа:

Не е вярно. "За срок от една година" важи за евентуално наказание на играчите, от което те се отърваха, когато Попов пое вината, защото истинския причинител не е никакъв в клуба. Едната година е в първото изречение от член 28, точка 1, следващото изречение касае наказанието на отбора - изхвърля се от групата (при административно изключване от групата отбора се счита за служебно отпаднал и започва следващия сезон в по-долната група), там срокове няма, само наказанието.

petar_m_popov
Контакти:

Мнениеот petar_m_popov » 21 дек 2015 17:13

MaX написа:
petar_m_popov написа:
MaX написа:Щом са така стриктни съм спокоен че ЦИЦЕКСИ, ЛИСКИ няма да се пръкнат :)

За мен най-важното е някой хора да се махнат от клуба които петнят името с приказки и действия.

Ако се освободите от борческия кръг ще се върнете към нормалното съществуване.Осъм навремето си беше доста приличен тим и винаги беше в челото на Б гр.Първите две години като ЛЕКС в А гр. също играхте много сърцато и тогава в Ловеч от всички столични отбори загубихте само от ЛЕВСКИ.И тогава стадиона беше пълен колкото и това сега да звучи странно

Факт 1994-1996
2-0 Локо София
1-0 ЦСКА
1-0 Славия
1-1 Левски
Бях малък и съм гледал само два от мачовете.

1994/95 есента ЛЕВСКИ би 3-1.Следващата година 1995/96 мача с ЛЕВСКИ беше пролетта а съдията В.Богданов от ВТ направи всичко възможно ЛЕВСКИ да не бие.Тогава бяха СИКаджийски времена и се правеше всичко в полза на Славия.Втория мач с чорбата завърши 0-0 като Д.Момиров изгони вратаря на ЛЕКС (В.Георгиев май се казваше) още в 1 мин. но въпреки това ловчалии удържаха равенството

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 21 дек 2015 17:16

Чакам ЙОристите на форума да кажат, в коя група ще продължим участие? :lol:
Изображение

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 21 дек 2015 17:18

pampi написа:
honda написа:

Изпълкомът може да промени правилника със задна дата и да върне случката за ново преразглеждане от ДК. Сезонът не е свършил и има юридически вратички за това.

ИК няма такива правомощия. Вземи прочети този Устав на БФС. Няма такава процедура за преразглеждане на решенията на ДК. Единствено АК може да ги променя след обжалване. АК вече се произнесе по казуса и не съществува процедура за промяна на решенията на АК,те са окончателни .

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 21 дек 2015 17:19

pampi написа:Изпълкомът може да промени правилника със задна дата и да върне случката за ново преразглеждане от ДК. Сезонът не е свършил и има юридически вратички за това.

То това остана. :lol:
А може ли да променят правилника със задна дата и да напишат, че 1/4 финалите за купата се играят в два мача, т.е. да чакаме реванш Левски - Литекс при резултат от първия мач 0:0? :lol: Или да не се надявам. :lol:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Литекс”