Литекс продаде Дока в Турция

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Reckless

Re: Литекс продаде Дока в Турция

Мнениеот Reckless » 21 юни 2011 01:42

На Дока не му е работата да вкарва. Знаеш ли каква точно е функцията на полузащитник ?
Дока се справя добре и като голаджия а Дембеле как се справя, като полузащитник, щом ще им сравняваме функциите ?
Какво да ти казвам повече, те самите футболисти определиха Дока за най-добър футболист. На тях ли да вярвам, или на някой, който пише по форуми !? Искаш да кажеш, че си по-вещ за футболни качества отколкото футболистите ли ? Мислиш ли, че това е възможно !?

honda
Контакти:

Re: Турците разкриха цената на Дока - 2 пъти по-евтин от Гара!

Мнениеот honda » 21 юни 2011 16:57

Reckless написа:
blue avalanche написа:Значи Дембеле не е спечелил титла,ама го продадохме за 2,5млн.в Бундеслигата! :twisted: Дока е спечелил бла-бла-бла,ама го шиткате за 1,3млн. :o Кой е смешен сега?

Нападателите са по-скъпи от полузащитниците а Дока още не е "шитнат" а на теб кой ти каза, че за 1,3 млн. ? Батков ли ?
Ако ще ги сравняваме двамата, хайде да видим Дембеле, колко нападатели е спрял и колко топки е изнесъл от собствената половина чак пред наказателното поле на противника ! Колко топки в единоборства е спечелил единия и колко другия !? Хайде сравнявайте !!!
Изобщо, какъв шанс има Дембеле срещу Дока !?

Точно по показателите които си посочил Гарра Дембеле има много сериозно предимство пред Дока-просто да се прави сравнения между двамата в притискането на нападателите на другия отбор и особено в единоборствата е малко несериозно. Достатъчно е да се види какво представлява единия и какво другия като физика и няма какво да се говори повече. Сумата от 1.3 млн евро беше посочена в един сайт който е собственост на Гриша Ганчев , така че е нормално да се приеме като максималната такава, реално може би е и по-ниска, независимо дали е приятно или не. За твоя информация за Гарра Дембеле имаше и доста по-високи финансови оферти,но той самия ги отхвърли- около 4 млн евро от китайски отбор и над 3 млн от руски, но той иска да играе в едно от 4-те най-силни първенства в Европа плюс родното за него френско. Такова е неговото желание и има резон в него понеже в Германия той ще бъде пред очите на мениджърите и най-богатите отбори и ако се представи добре може да иде при големите пари. Докато ако беше поел на Изток щеще да взема много повече отколкото във Фрайбург ,но на практика с желанието му да играе в голям отбор се свършваше.
При сравняването на Дока с Дембеле трябва да вземем под внимание и още един факт- Дембеле има френски паспорт и мачове за юношески национален отбор на Франция нещо което не значи никак малко също така Дембеле вкара 8 гола за един сезон в ЛЕ нещо което не е никак малко и то на отбори като Лил, Гент , АИК и Калмар, докато Дока по една или друга причина не може да се похвали с някакви постижения в международни мачове. Само оттук цената му доста пада в сравнение с Дембеле. Още едни плюс за Дембеле, че е национал на своята страна.Отделно единия е на 25 години,а другия на 27 години - една вече пределна възраст за изходящ трансфер от български отбор. Затова и толкова се бърза с издаването му на български паспорт , защото след една година вече на 28 години и с бразилски паспорт той става практически непродаваем за сериозни пари. Лично моето мнение ,че Дока ще бъде продаден през настоящия трансферен прозорец ,като според мен цената му е между 1и 1,5 млн евро.
Между другото не знам откъде имаш информацията ,че нападателите са по-скъпи от полузащитниците,а аз съм останал с обратното впечатление- следя футбол от много години и винаги съм си мислил ,че най-скъпите футболисти са точно атакуващите полузащитници такива като Платини, Марадона, Зидан, Савичевич, Баджо, Меси, Фиго, Зико,Бекъм и т.н,а не чистите нападатели като Роналдо, ван Бастен, Шевченко, П.Роси. И едните и другите са от най-скъпите футболисти ,но влиянието на атакуващите полузащитници върху отбора е много по-голямо и много по-трудно се заменят при напускане и затова са по-скъпи.

Потребителски аватар
KennyG
Контакти:

Мнениеот KennyG » 21 юни 2011 19:48

[quote="honda"] За твоя информация за Гарра Дембеле имаше и доста по-високи финансови оферти,но той самия ги отхвърли- около 4 млн евро от китайски отбор и над 3 млн от руски, но той иска да играе в едно от 4-те най-силни първенства в Европа плюс родното за него френско.
Ей тоя Бай Ганьо ви проми мозъците . При такива оферти всеки президент на наш отбор , ще занесе футболиста на гръб до Китай , Русия или която и да е държава .
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

--------------------------------------------------------------------------------

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 21 юни 2011 22:11

KennyG написа:
honda написа: За твоя информация за Гарра Дембеле имаше и доста по-високи финансови оферти,но той самия ги отхвърли- около 4 млн евро от китайски отбор и над 3 млн от руски, но той иска да играе в едно от 4-те най-силни първенства в Европа плюс родното за него френско.
Ей тоя Бай Ганьо ви проми мозъците . При такива оферти всеки президент на наш отбор , ще занесе футболиста на гръб до Китай , Русия или която и да е държава .

Той за моженето , може да го занесе и на гръб, но не може да подпише договора вместо него ;) . Ако футболиста не иска, дори и двата клуба да се разберат ,клуба който му държи правата не може да го продаде , независимо от сумата. ;) . Според мен Дембеле се опитва да си изиграе картите много правилно- при добро представяне в Бундеслигата цената му може да се вдигне доста.
Не искам да бъда разбран неправилно- нямам нищо против Дока, за мен той има също има качества да играе в някое от най-силните първенства,но просто и времето не работи в негова полза. В подобна ситуация беше и Жоазиньо от Левски- той също беше продаден на Изток и за приблизително същата сума- 1,2 млн евро.

Reckless

Re: Литекс продаде Дока в Турция

Мнениеот Reckless » 22 юни 2011 05:57

Ами Дока миналата година пропусна мачовете в Европа, което му рефлектира на цената, което обаче не му сваля качествата а личните ми впечатления от Дембеле в Левски е, че губеше почти всяко единоборство и особено високите топки, което за футболист с неговия ръст е учудващо.
Дембеле не го ли изведе някой напред, няма шансове. Неговата роля бе да завършва положенията, които останалите създават, докато Дока е от тези, които създават положения. Точно затова за мен и за повечето футболисти в "А" група Дока е по-качествен футболист.

Върни се в “Литекс”