2006 – Левски + Батков = красота
201* – Левски + Батков = кра****
Точно преди четири години (или 1461 дни) Левски се наложи с 2-1 над Удинезе и така успя да се класира за исторически 1/4 финал в турнира за купата на УЕФА. Последва отпадане от немския колос Шалке 04 – дали силите не стигнаха, или просто онова отсъждане в 35-та минута* довърши „сините“ – едва ли ще разберем. За тези четири години Левски постигна още нещо велико – влизане в групите на Шампионска Лига. То обаче не донесе толкова радост, колкото зрелище за българския футболен фен.
Последваха обаче загуби, загуби и пак загуби в Европа. Слаба, тъпа и безидейна игра. Некадърно ръководство, безпаричие. Титлата в шампионата просто някак си избледня след онази 2005-2006. Феновете разбраха какво може да бъде и го искат. Искат, но го няма. Периодични победи срещу слаби отбори или немотивирани играчи не могат да заситят глада за успехи на „синия“ фен. Няма я онази истинска магия – стадионът е пълен, напрежението може да се усети дори и на другия край на България. Всичко е красиво и хубаво – абе като по европейски. Както го гледаме всяка събота и неделя по някои български телевизии.
Поглеждайки обаче горното „уравнение“ можем само да се плашим. Как ще завърши то – с краЙ, нова краСОТА или НИЩО. Краят може би изглежда най-нереален, но точно преди седмици видяхме как затриват най-стария български клуб. И то точно заради безпаричие. А повярвайте ми, в Левски това го има. Красотата и магията в играта също не изглеждат като „фаворити“ да бъдат на края на тази толкова сложна задача. Така стигнахме до това нищо. А то наистина е плашещо. Едно нищо означава – нулева или минимална селекция, продължаване на тази глупава политика и затъване в първенството. Това пък от своя страна може да доведе до евентуален „край“. Край, доколкото Левски София може да изчезне като АД – и нищо повече. Защото той е в сърцата на хиляди фенове и нито Батков, нито агент Тара или който и да е, не може да ни го отнеме.
Днес пак си пуснах головете на Боримиров и Томашич. И отново настръхнах. И все пак е странно, не е ли? Четири години, 1461 дни или 2 105 280 минути си спомняме едно и също нещо, един и същи епизод и се опитваме да стоплим изстрадалите си фенски души. Някак си е жалко – все пак това е Левски.. или беше Левски? Вече е просто едно АД, което няма бъдеще и преспектива.
„Съединенито прави силата“ е казал идола на цяла България Васил Левски. А къде е съединението днес? А ти какво си готов да направиш, драги левскарю? Ще направи ли изобщо някой нещо или всички ще чакаме – типично по български – някой друг да свърши работата. И така.. докато не стане твърде късно.
Едва ли повечето от Вас са съгласни, че нещата за толкова зле, но са. Началото е винаги такова – безпаричие и „леко“ западане. И ако не се направи нещо скоро, нещата ще станат зле, много зле.
Аз ли? Аз искам отново онзи чист и свят Левски, за който дядо ми ми разказа и ме накара да се влюбя в него. И да, готов съм да се боря за него!
*В 35-тата минута на мача Левски – Шалке 04, Седрик Бардон е изгонен за втори жълт и съответно червен картон.
източник: http://..net/?p=39548
Коментарът е на Иван Райков. Постнал съм тук целия, така че се надявам да се не се приеме като реклама.
Ще последва ли Левски съдбата на Ботев(Пловдив)?
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
-
- Контакти:
Re: Ще загине ли Левски като Ботев?!?
Много точно е казано. Дано това с Лафчис е вярно и се отървем от Борат навреме, иначе става лошо 

С този президент Левски върви ТВЪРДО по стъпките на Ботев при Христолов.Парадоксалното в случая,а и жалкото ,е че и Ботев и Левски са имена на национални герои.Хора като Батков и Христолов някакви мишки петнят имената им 

Последна промяна от Parmalat на 16 мар 2010 10:32, променено общо 1 път.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
"Изстрадали фенски души"?! От гарантираното второ (най-малкото) място всяка година, че вие знаете ли какво означава думата страдание, ясно че не сте я изпитвали?
Типичното гнусно и комплексарско синьо-червено мислене:
Morgause написа:Нека купува съдии и мачове, през оная работа ми е стига да сме шампиони!
veseo написа:"Изстрадали фенски души"?! От гарантираното второ (най-малкото) място всяка година, че вие знаете ли какво означава думата страдание, ясно че не сте я изпитвали?
За нас второто място е неуспех, както място извън топ 5 за вас

НЕ, НЯМА ДА ЗАГИНЕ!!! ЛЕВСКИ Е ФАКТОР В БЪЛГАРИЯ, КАКТО И БОТЕВ!!! И двата клуба имат огромна фенска маса - това значи подкрепа!!!
- ЧерноМореВарна
- Контакти:
Определено бг футбола ни има нужда от Левски, НО НЕ от този Левски, който от години е синоним на задкулисни игрички, нефутболни средства, свърталище на бивши агенти от ДС и срам и позор за България на европейската сцена. Уверявам ви, че и феновете на другите отбори искат всичко това да свърши!
alkoh0L написа:ДАНО !!!
Иска ви се, нали

варна,прав си човече,но и ти си фен и знаеш каква е нашата основна цел и идея да подкрепяме отбора си.Не е по нащите сили да ги вкараме там където им е мястото.Благодаря ти за думите,знам че те са искрени
LEVSKI_FOREVER
Хубава статия ! За вас не знам,но аз лично ще отида на стадиона на мача със Славия,не за да викам за ония който се разхождат със сини екипи и без значение от резултат (дай Боже да не е в наша полза),а в подкрепа на Левски,онзи който обичаме и искаме да виждаме ! Сега е момента да сме на стадиона и да кажем "КРАЙ" на това,в което се превърна нашият клуб благодарение на Батков ! Сигурен съм,че Левски АД ще почне да побеждава още това първенство и пак ще ни облъчват,че "Левски АД върви нагоре и ще се върнем по-силни",и отново виковете срещу Батков ще заглъхнат !
Този път обаче е крайно време да не спираме да действаме срещу мустака и да му кажем да си ходи - ЛЕВСКИ е твърде голям за него ! Дано това с Лафчис да е истина