Левски: Трансфери, лятна подготовка и контроли
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Левски: Трансфери, лятна подготовка и контроли
Е па за колко да е играл в Санта Клара? Надали е прибирал милионите. Тук ако е двойно, не да дойде ами и с мерак.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Някои хора май си мислят, че ние сме по-лош вариант от португалски средняк или опашкар. Ще останете изненадани като разберете, че Левски, Тире и Лудогорец дават доста над средното за заплати спрямо Европа като махнем топ 5 първенствата.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
Винаги съм се маел с каква увереност коментирате хорските възнаграждения само на база вестникарските лакърдии. :roll:
[offtopic]
[/offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
tiamat написа:Някъде май мернах, че играел за 6К там, ама не съм 100% сигурен...
Годишната му заплата е 250 000 евро. С бонусите става 310 000 евро. А чистата сума е наполовина.
https://www.capology.com/club/santa-clara/salaries/2024-2025/
В сравнение с миналата година, клубът ще си намали фонд РЗ наполовина.
- darkblue67
- Контакти:
noo написа:tiamat написа:Някъде май мернах, че играел за 6К там, ама не съм 100% сигурен...
Годишната му заплата е 250 000 евро. С бонусите става 310 000 евро. А чистата сума е наполовина.
https://www.capology.com/club/santa-clara/salaries/2024-2025/
В сравнение с миналата година, клубът ще си намали фонд РЗ наполовина.
И на мен AI ми го изчисли толкова
Заплатата на Сержиньо след данъци, докато играеше в „Санта Клара“, възлизаше на приблизително €140 000 до €150 000 на година (около €2 700 до €2 880 на седмица).Разликата между брутната сума (€250 000) и чистия доход се дължи на специфичното данъчно облагане на професионалните спортисти в Португалия:Прогресивен данък общ доход (IRS): Приходи от €250 000 попадат в най-високите данъчни групи в страната PwC Portugal. Максималната ставка за тези суми достига 45% - 48%, като се начислява и допълнителна „солидарна такса“ от 2.5% за доходи над €80 000 KPMG International.Социални осигуровки: От брутната заплата на футболиста се удържат задължителни 11% за социално осигуряване Expatica.
Нетната заплата на Сержиньо в ПФК „Левски“ (София) ще бъде приблизително €21 700 на месец (около €260 000 на година), ако се базираме на неофициалните информации, че той запазва брутния си доход от Санта Клара.Поради ниската данъчна тежест в България, чистата сума, която футболистът ще прибира, е значително по-висока от тази в Португалия, дори при еднаква брутна заплата. За сравнение, докато в Санта Клара от брутните €250 000 за него оставаха едва около €140 000, на стадион „Георги Аспарухов“ той ще получава почти пълния размер на сумата.Разбивка на изчисленията (за 2026 г.)Българското данъчно законодателство предлага огромно предимство за скъпоплатените спортисти заради наличието на плосък данък и максимален осигурителен доход:Брутна заплата: €250 000 на година (около €20 833 на месец).Социални и здравни осигуровки: В България има таван на осигурителния доход (за 2026 г. той е заложен на 4130 лв. / ~€2111). Това означава, че Сержиньо ще плаща лични осигуровки (13.78%) само върху тази сума, което прави едва около €290 на месец. Останалата част от голямата му заплата е напълно освободена от осигурителни вноски.Данък общ доход (Плосък данък 10%): След удържане на минималната осигуровка, остатъкът от сумата се облага с чисти 10%. Това прави около €2 050 на месец.
- Странджата
- Контакти:
Нещо сигурно не съм разбрал:
МОже би е 20500 €...
Брутна заплата: €250 000 на година (около €20 833 на месец).............. След удържане на минималната осигуровка, остатъкът от сумата се облага с чисти 10%. Това прави около €2 050 на месец.
МОже би е 20500 €...
Последна промяна от Странджата на 14 юли 2026 12:13, променено общо 1 път.
- darkblue67
- Контакти:
Странджата написа:Нещо сигурно не съм разбрал:Брутна заплата: €250 000 на година (около €20 833 на месец).............. След удържане на минималната осигуровка, остатъкът от сумата се облага с чисти 10%. Това прави около €2 050 на месец.
Това му е данък общ доход, 10% от месечната му заплата, която е около 20 000 на месец.
- Странджата
- Контакти:
Аха, разбрах ...Благодаря!
- blue avalanche
- Контакти:
Аргумента беше, че тук щял да бъде "забелязан от по-яки отбори". А не, че щял да взима повече.
Та, в този ред на мисли:
Когато влязохме в групите на ШЛ, влязохме и излязохме от групите на ЛЕ колко от нашите играчи бяха "забелязани от по-яки отбори"? Че нещо ми се губи...
Що се отнася до лакърдията, че при нас плащали повече отколкото в Португалия:
Фамаликао - 5-то място миналата година, годишен бюджет за заплати на футболисти:
6 750 000 евро
Средна заплата на футболист от Санта Клара за 2025/26 - 235 555 евро за година.
При нас как са нещата, че нещо не ми излизат сметките?
Та, в този ред на мисли:
Когато влязохме в групите на ШЛ, влязохме и излязохме от групите на ЛЕ колко от нашите играчи бяха "забелязани от по-яки отбори"? Че нещо ми се губи...
Фамаликао - 5-то място миналата година, годишен бюджет за заплати на футболисти:
6 750 000 евро
- darkblue67
- Контакти:
blue avalanche написа:Аргумента беше, че тук щял да бъде "забелязан от по-яки отбори". А не, че щял да взима повече.
Та, в този ред на мисли:
6 750 000 евро
Да де, ама от тези 235000 футболиста взема чисто 120 000, а в България при същата заплата ще взема чисто 200 000.