Мнениеот YoTheReal » 03 май 2026 00:53
Преди малко се прибрах и първата ми работа беше да си пусна репортаж от мача, конкретно последния съдийски сигнал. Да чуя рев, крещене, лудница...
Вместо това по "Диема" някакъв умрял чичак ми говори с монотонен глас все едно нищо особено не е станало. Ебахти глупака, поне млъкни и остави да се чуе стадиона в ефир.
Иначе нямам какво друго да кажа освен, че няма по-изстрадали от нас всички тези години. Още преди няколко бях решил, че може би просто никога повече няма да се случи. Дали от суеверие, дали от това, че "Лудогорец" и ЦСКА са с къде-къде по-големи бюджети от нас (или поне бяха досега), но не вярвах. Дори днес си мислех, че вероятно няма да вземем мача и до последно си правех сметки, че като нищо си губим петте мача и някой друг става шампион. Страхът ни е толкова дълбоко в ДНК-то, че днешната победа и титла е не малко, ами огромно чудо.
Самият мач - ами трябваше с повече. Първото полувреме страшна лигня на Флекса, второто - на Камдем, Майкон и Алдаир. Нямаше нужда да треперим. Тези си се бяха хвърлили здраво, като нищо можеше да падне гол в последните минути. Само Боби Цонев беше схванал задачата, че не е тук да се прави на Гошо Петков и като изключим паса към Диало в началото, всичко останало го шибаше в небето.
Най-якото беше след мача, цяла София кънтеше с клаксони, заря, песни, вероятно още е така. Гледал съм всевъзможни статистики, може би най-показателната е тази за гледаемостта на мачовете по телевизията - ами Левски е най-популярният отбор в България, който си мисли нещо друго, да си извади гъза от главата.
И за финал: за мен беше грешка, че не пуснаха феновете на терена. **** съм я в тревата.
P.S. Марко Дуганджич - един мач, един гол, една титла. КПД 200%. Ще му сложим по-малка статуя до тази на Сан Хулио.
storm написа:Доктор Хаус написа:Тиеро и Грило какви играят?

контузени