Бойко Борисов
Мило  Борисов
Костов викаше ,че всички в Бг сме си роднини

Левски: Всичко около клуба
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Левски: Всичко около клуба
САМО ЛЕВСКИ!
Serafim написа:Тука някои писаха, че Мъри се махал защото искал повече власт и пари... И се хванаха за изказването му, че в Английски клуб той и директора, след предния сезон, щели да им дадат нови договори със завишени заплати. Според мен визираше това, че клуба се вдигна, взе купа, взе играчи за минимални пари, които сега струват много повече, Филип Кръстев каза, че е предпочел да остане в Левски заради Стоилов, отделно консолидира фенската маса около него, стадиона започна да се пълни и пр.
Много преди това беше казал, че той и щаба не получават заплати, когато нямаше никакви пари, за сметка на футболистите и другите служители в клуба. Каза и че се отказва от компенсация. Звучи странно, защото той напуска, а не е уволнен, но може би има някаква клауза. Може би има да взема пари заради някакви резултати или заради купата. Да се мисли, че го прави за да извива ръце и че е искал власт и пари е малко несериозно, чак странно да си го мислите.
Хубаво е да се чуе страната на Сираков и тази на палмите, защото става дума за разногласия и има обвинения, но Стоилов не се маха защото иска той да коли и беси. Даже си го каза - назначава се СТД, дава се поле за работа на треньора и спортния директор дават се определени цели - първо, второ, трето място, купа и ако догодина нещата не са добре, той напуска или ги махнат. Същото и за изпълнителния директор, който да си гледа финансовата част (както бе Баждеков). Имат свобода на работа според определения бюджет и действат, ако няма резултатите се махат. Мен това не ми звучи, като човек, който иска да коли и да беси и да взема пари от сделки с играчи и какво ли още не.
Според мен Сираков, покрай това, че е зависим от Палмите и им е позволил да влязат директно в управлението на клуба, изпусна златна възможност да направи Мъри мениджър от английски тип, който да има пълната спортно-техническа власт в клуба.
Хубаво си го обяснил това, но дали тези които първосигнално плюят по Мъри ще успеят да прочетат целият текст и да го разберат, защото на повечето от тях трудно им се задържа вниманието по-дълго от клипче в тик-ток , а пък дългата пресконференция която Мъри даде е вече непосилна задача за осмисляне .
Горе-долу пъзела си го наредихме. 
При липсата на реален собственик няма как генералният спонсор да не се изроди в такъв. А феновете? При толкова явни и скрити групировки сред тях няма лице, което да е събирателен образ на всички нас. Винаги ще има недоволни, защото не сме стадо прасета от Парка на свободата.
Както казваше Али Агджа: Всеки си има своята истина, аз казах моята. Мъри каза своята, във вторник надали ще има по-различна.

При липсата на реален собственик няма как генералният спонсор да не се изроди в такъв. А феновете? При толкова явни и скрити групировки сред тях няма лице, което да е събирателен образ на всички нас. Винаги ще има недоволни, защото не сме стадо прасета от Парка на свободата.
Както казваше Али Агджа: Всеки си има своята истина, аз казах моята. Мъри каза своята, във вторник надали ще има по-различна.
vlong написа:Бойко Борисов
Мило Борисов
Костов викаше ,че всички в Бг сме си роднини
"братовчеди" - каза Командира.
- 

Serafim
- Контакти:
LoveAndPeace написа:bilyaletdinov написа:Aз така разбрах.
В смисъл и едните са прави и другите са прави.
Мъри е прав, че не е работа на спонсора да се меси в клуба и да взима решения, ама от друга страна спонсора им дава много повече отвъд задълженията си като спонсор и явно си търси парите отвъд спонсорството.
Няма прави в тоя спор. И Стоилов е прав за себе си и спонсорите са прави за тях си. Естествено потърпевши сме ние феновете и клуба.
Не става въпрос за такива пари.
Става въпрос , че Палмите цицат Левски с 1/10та от всеки лев който влезе. Независимо дали са дали напред или не са.
Което означава , че към момента са ни заробили с над 2 М лева , които могат да си поискат във всеки един момент.
Така погледнато нещата изглеждат досущ, като времената на Русев, на Тонев, на Божков, че и на Батков... Даваме едни пари сега, ние няма да ги искаме. Ама те си висят и се водят на Левски. Ама няма да ги искаме. Но на приказки.
В тия 10% влизат и пари от дарения, билети, карти, магазин, включително и такси от ДЮШ. Май в крайна сметка са се разбрали точно за тия да отпаднат исканията, но не и черно на бяло, пак само на думи. Поне това разбрах от пресконференцията.
Всичко би било добре, ако Палмите купят Левски и тогава да управляват, но това значи да поемат и всичките стари задължения от предишни собственици. Така хем са спонсор, хем пък имат и управленски договор...
Serafim написа:bilyaletdinov написа:Aз така разбрах.
В смисъл и едните са прави и другите са прави.
Мъри е прав, че не е работа на спонсора да се меси в клуба и да взима решения, ама от друга страна спонсора им дава много повече отвъд задълженията си като спонсор и явно си търси парите отвъд спонсорството.
Няма прави в тоя спор. И Стоилов е прав за себе си и спонсорите са прави за тях си. Естествено потърпевши сме ние феновете и клуба.
Накратко това е най-добре синтезираното обяснение на нещата. Стоилов не иска да работи така, Палмите като ще дават, искат и да казват кое как. Сираков явно много време бил посредата, опитвал се е да балансира, като е смятал и Мъри за важен, както и Палмите, защото без тях - пара няма. Разногласията му с Ивков са били може би катализатор индиректно да заеме страна, различна от тази на Стоилов, който е преценил, че така не може да работи и това е.
Мен ми се струва, че Мъри излезе и говори, защото смята, че дължи да се каже всико това на феновете, които всячески подкрепяха отбори и им се чувства длъжен да го направи. Можеше да спести много неща и просто да каже отгоре-отгоре защо се маха. То и без това много сега го наричат вече предател. Щеше да е същото.
Серафиме, хаиде да не си заравяме главите в пясъка. Мога да коментирам поста ти изречение по изречение, но само ще кажа че да казваш че ще вземеш най-доброто решение за отбора и да го изоставиш в този момент са две несъвместими неща. всичко останало е търсене на оправдания и търсене на обяснение на недомлъвки.
и само още едно нещо: разиграй си в главата следния сценарии. Явно до септември тази схема е работила. резултатите го потвърждават. ако Мъри си бе седял на задника поне до края на сезона всичко това щеше да е буря в чаша вода. Сега всичко е АНТИ ЛЕВСКИ
- 

Serafim
- Контакти:
skitnik32 написа:
Серафиме, хаиде да не си заравяме главите в пясъка. Мога да коментирам поста ти изречение по изречение, но само ще кажа че да казваш че ще вземеш най-доброто решение за отбора и да го изоставиш в този момент са две несъвместими неща. всичко останало е търсене на оправдания и търсене на обяснение на недомлъвки.
и само още едно нещо: разиграй си в главата следния сценарии. Явно до септември тази схема е работила. резултатите го потвърждават. ако Мъри си бе седял на задника поне до края на сезона всичко това щеше да е буря в чаша вода. Сега всичко е АНТИ ЛЕВСКИ
Аз адвокат на Мъри няма да ставам. Каза каквото имаше да казва и защо оставя отбора сега, а не след мача с - или до края на месеца и тн. Егото му е такова и характера също, и тези неща играят роля в избора му. Даже и при предния престой каза, че е имало мач с тогавашното ЦСКА.
Накратко - проблема е, че имаш генерален спонсор, без който клуба не може, но този спонсор има и договор за управление и си решава как ще се развият нещата, освен това и взима 10% от приходите. Не печалбата. Дават, ама взимат, което е нормално де. Но явно и определят. А не са собственик или инвеститор, или съсобственик. Хем така, хем така. Утре решават, че излизат от клуба под формата на спонсор и ако Левски им дължи едни 2млн. лв за настоящия сезон, заради прословутите 10% какво правим?
- 

icemanbg33
- Контакти:
"Една година търсихме генерален спонсор. Най-голямата оферта от друга бетинг компания, получихме договор за пет години по един милион на година. Левски е зависим финансово от генералния спонсор, който е дал до този момент над девет милиона. Идеята на организираните фенове е да принудят генералния спонсор да се оттегли от Левски, а аз да остана сам и да депозирам акциите. Никога няма да го направя това. Те трябва да казват цялата истина. Депозирането на акциите в клуба от мен, значи че тези акции губят правото си на глас, а това значи, че така нареченото Сдружение или Тръст започват да ръководят клуба. Ааз ще предам цялата синя общност, ако направя това нещо. Това, че вдигат плакати и хвърлят бомби, не ме притеснява, а е проблем за клуба. Аз война не водя с никого"
https://sportal.bg/news-2023040909510298388

icemanbg33 написа:"Една година търсихме генерален спонсор. Най-голямата оферта от друга бетинг компания, получихме договор за пет години по един милион на година. Левски е зависим финансово от генералния спонсор, който е дал до този момент над девет милиона. Идеята на организираните фенове е да принудят генералния спонсор да се оттегли от Левски, а аз да остана сам и да депозирам акциите. Никога няма да го направя това. Те трябва да казват цялата истина. Депозирането на акциите в клуба от мен, значи че тези акции губят правото си на глас, а това значи, че така нареченото Сдружение или Тръст започват да ръководят клуба. Ааз ще предам цялата синя общност, ако направя това нещо. Това, че вдигат плакати и хвърлят бомби, не ме притеснява, а е проблем за клуба. Аз война не водя с никого"
По-съм склонен да вярвам на Сираков
- 

Serafim
- Контакти:
"Този прословут договор за управление. Генералният спонсор е отпуснал 1 900 000 лева на клуба, а е фактурирал около 750 000 лева, които никога не е поискал. Има вероятност след време да си ги поиска, но са заявявали, че никога няма да ги поиска"
Ето за това казах, че има изключително много прилики с предишните собственици на клуба и как винаги са оставали висящи пари, дето уж не се искат, ама се водят официално.

Ето за това казах, че има изключително много прилики с предишните собственици на клуба и как винаги са оставали висящи пари, дето уж не се искат, ама се водят официално.