Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

ikar
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот ikar » 09 мар 2023 13:07

В нинакъв случай не мога да приема че Сираков изглеждаше на силно притеснен и загрижен днес . Напротив ? Днес се доказа че има доста различия във вижданията на ръководното тяло на клуба. Ивков казва че на бюрото ми е имало две реални оферти на стойност 6мил, Сираков казва че това е пълна лъжа. Ивков казва че това споразумение с НАП е финансово заробващо, Сираков казва че това е най-доброто за Левски в този момент. След тази пресконференция едва ли е настъпил какъвто и да е оптимизъм в редовите фенове. Интересно е какво ново може да очакваме от новата среща във вторник на която ще присъства и Стоилов ?

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 09 мар 2023 13:08

icemanbg33 написа:Да де, но не разбрах защото отговора на Сираков не беше логичен, а именно:

Феновете
Билети от мачове
Магазина
Спонсора
Участие в турнири
Тв права

И тн и тн.

Ами това са най-логичните отговори, няма от какво друго. Само не знам кои ще са тези турнири, в които ще участваме, но през май/юни ще го обсъдим.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 09 мар 2023 13:10

Blue_Blood84 написа:Значи Наско е спрял трансферите с общо обсъждане с Мъри, де факто Ивков малко послъга.

Ъхъ,м баш Ивков ще е:

Мъри на 01.02. след връщането от Дубай:

"Левски можеше да си осигури фонд работна заплата и отгоре с два трансфера. Но се взе решение да не се продават, защото около тези играчи ще се гради бъдещето на Левски и да бъде водещ отбор в първенството. Ако тръгнем да продаваме най-добрите си играчи, няма да можем да надграждаме", каза Мъри. "А и мисля, че част от тези играчи има още накъде да растат и цената им ще стане по-добра. Цената дали ще отиде нагоре или надолу зависи от това как ще се развива отборът. Играчи от нула лева от втора дивизия стигнаха до около 6 милиона лева продажна цена", добави още той.

КазиНаско на 09.03 на пресконференция:

"Чух някакви бомбастични суми, че съм отказал лично оферти за 6 милиона за футболисти на "Левски". Това е лъжа, класическа лъжа"

"Такива суми не са идвали за наш играч в клуба. Истината е, че цената на нашите футболисти благодарение най-вече на работата на Станимир Стоилов и екипът му се вдигна тройно и четворно. Няма да продам нито един футболист, ако аз и Мъри не смятаме, че тази сума е нормална за него".

На кого спред теб е по-редно да вярвам? КазиНаско е тумор - докато не се изреже, нямаме бъдеще. А мисирките с микрофончета са си мисирки с микрофончета
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 09 мар 2023 13:15

ikar написа:В нинакъв случай не мога да приема че Сираков изглеждаше на силно притеснен и загрижен днес . Напротив ? Днес се доказа че има доста различия във вижданията на ръководното тяло на клуба. Ивков казва че на бюрото ми е имало две реални оферти на стойност 6мил, Сираков казва че това е пълна лъжа. Ивков казва че това споразумение с НАП е финансово заробващо, Сираков казва че това е най-доброто за Левски в този момент. След тази пресконференция едва ли е настъпил какъвто и да е оптимизъм в редовите фенове. Интересно е какво ново може да очакваме от новата среща във вторник на която ще присъства и Стоилов ?

Споразумението с НАП не е лошо, ако е сметнато, че сумите, които ще се запорират, са с ДДС (а те са такива). Тогава от въпросните 100% по сметката ще имаш 16,67%, които така или иначе щяха да ти отиват за ДДС (толкова е точният процент на ДДС при гледане на крайната цена, а не на цената на продавача - елементарна математика, понеже знам, че тук четат и припоци, та пиша и за тях), т.е. реално ще са ни запорирали 13,33% от чистите приходи, като махнеш ДДС-то (там има и други врътки де, но да не отплесвам), което не е безкрайно много.

Друг е въпросът, че ние досега не сме плащали ДДС и въпросните 100% приход сме си ги харчили на 100%, а не на 70%... Как пък един не попита кой беше идиотът, заради когото дължахме 1,6 милки на насрания и киселяка. Как не го попитаха за зависимостите му към БХ и ниския господин. А това, че бил питал Клити за акциите, щото това били от обещаните на него 30%, беше тотален връх! Това са нови акции бе, Раев, нови акции, нямат нищо общо нито с Клити, нито с теб, помияр с претенции!
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

helic
Контакти:

Мнениеот helic » 09 мар 2023 14:24

tmanolov написа:
ikar написа:В нинакъв случай не мога да приема че Сираков изглеждаше на силно притеснен и загрижен днес . Напротив ? Днес се доказа че има доста различия във вижданията на ръководното тяло на клуба. Ивков казва че на бюрото ми е имало две реални оферти на стойност 6мил, Сираков казва че това е пълна лъжа. Ивков казва че това споразумение с НАП е финансово заробващо, Сираков казва че това е най-доброто за Левски в този момент. След тази пресконференция едва ли е настъпил какъвто и да е оптимизъм в редовите фенове. Интересно е какво ново може да очакваме от новата среща във вторник на която ще присъства и Стоилов ?

Споразумението с НАП не е лошо, ако е сметнато, че сумите, които ще се запорират, са с ДДС (а те са такива). Тогава от въпросните 100% по сметката ще имаш 16,67%, които така или иначе щяха да ти отиват за ДДС (толкова е точният процент на ДДС при гледане на крайната цена, а не на цената на продавача - елементарна математика, понеже знам, че тук четат и припоци, та пиша и за тях), т.е. реално ще са ни запорирали 13,33% от чистите приходи, като махнеш ДДС-то (там има и други врътки де, но да не отплесвам), което не е безкрайно много.

Друг е въпросът, че ние досега не сме плащали ДДС и въпросните 100% приход сме си ги харчили на 100%, а не на 70%... Как пък един не попита кой беше идиотът, заради когото дължахме 1,6 милки на насрания и киселяка. Как не го попитаха за зависимостите му към БХ и ниския господин. А това, че бил питал Клити за акциите, щото това били от обещаните на него 30%, беше тотален връх! Това са нови акции бе, Раев, нови акции, нямат нищо общо нито с Клити, нито с теб, помияр с претенции!

Това с акциите на Клити и аз не го разбрах, но не съм гледал пресконференцията, а само четох отгоре отгоре какво е надрънкал.
Но не изключвам възможността да са измислили врътка, да пласират и тези акции, извън увеличението на капитала.
Но всичко това е материя, пълна с детайли, материя от която Наско С. грам не отбира и по-добре да не го оставят да се изказва по нея и да говори глупости.
До месец и половина явно ще стане ясно какво точно са измъдрили като схема. И дано да е измъдрено с читав консултант, че иначе може да ни донесе всевъзможни допълнителни проблеми.

Blue_Blood84

Мнениеот Blue_Blood84 » 09 мар 2023 14:34

Мъри с Наско във вторник ще разкрие тия неща, които се заканваше по интервютата, че ще направи, да се разбере при кой какви задължения са натрупани. Не е негова работа, но все някой трябваше да го направи. Значи нап е 11,8 милиона, ние сме събрали 180 000 лева, изглежда ми като мисията невъзможна, освен с продажба на играчи лятото друг начин за внасяне на голяма сума по дълга не виждам аз.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 09 мар 2023 14:53

Blue_Blood84 написа:Мъри с Наско във вторник ще разкрие тия неща, които се заканваше по интервютата, че ще направи, да се разбере при кой какви задължения са натрупани. Не е негова работа, но все някой трябваше да го направи. Значи нап е 11,8 милиона, ние сме събрали 180 000 лева, изглежда ми като мисията невъзможна, освен с продажба на играчи лятото друг начин за внасяне на голяма сума по дълга не виждам аз.

Сумата към НАП е от две части - едната е главница, другата е лихва. Главницата си е главница и не се променя, ако си плащаме ежемесечните задължения (щото всеки месец си има по нещо към НАП), лихвите се трупат върху главницата и вече са 12,5% на годишна база или 1% на месец. Иначе казано, само лихвата ни всеки месец е едни 60-70 000 лева. Като платим главницата (или поне я намалим), ще намалеят автоматично и лихвените плащания. Но това с лафчета "аз футболисти няма да продавам" не е възможно да се случи...
Непринуден написа:

Потребителски аватар
olimpi
Контакти:

Мнениеот olimpi » 09 мар 2023 15:00

Сираков нещо много бодър изглеждаше, никак не ми се видя притеснен.

Ако главницата към НАП е половината от тези близо 12 млн. кинта и успеем да съберем 2-3 млн. до лятото + една две продажби туко виж сме отървали бастистването.
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.

helic
Контакти:

Мнениеот helic » 09 мар 2023 15:03

а, ето, взели са лека полека да открехват завесата.
Макар че някои от написаните неща повече ми пораждат допълнителни въпроси, отколкото да ми изясняват ситуацията.

Консултантът на Наско Сираков - Борислав Георгиев, обясни как юридически ще бъдат привличани акционери в "синия" тим. Той заяви, че законосъобразно, бройката им трябва да бъде около 150 външни акционери.

"На 21 февруари НС на Левски взе единодушно решение да вдигне капитала чрез емисия на нови акции. 3 милиона на брой, 10% от настоящия капитал. Номиналната им стойност е 1 лев, емисионна стойност 5 лева. Второ подусловие на вдигането на капитала е да се ограничат правата на настоящите акционери и да съответства на техния дял. Така може всички акционери да участват активно и в плащането на тези акции. Право на участие имат всички акционери в настоящия клуб".

Във връзка с огромните задължения на Левски, целта е да се закупят повече акции. 3 милиона акции по 5 лева са 15 милиона. Нещо, на което се надяваме, но е трудно постижимо. Има закони, включително на ЕС, които не позволяват оповестяване. Можем да се ограничим на до 150 външни акционери. Всеки, който запише акция от новата емисия, трябва да внесе 10% от емисионната стойност и номиналната - тоест 4.25. В тази връзка, създадохме контактна група, с официален представител. Всички, желаещи да участват в новата емисия, ще получават информация и по телефон относно технически параметри и други. Всички средства ще отиват директно в НАП. Нямайте никакво съмнение, че отиват към дълга. Накратко обясних каква е идеята. На 6 април има общо събрание. Всички желаещи имат възможността да получат нужната информация".

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 09 мар 2023 15:30

При още една силна година на помощта от феновете и всичко ще се нареди.
Миналата година от тези 8 млн.чисто са останали сигурно 5.
Още веднъж ,ако се изръсим и от акциите и от някой трансфер и ето ти ги ,повечето ще е платено.Нап ,ако получат 5млн. За една година ще разхлабят примката.
САМО ЛЕВСКИ!

Върни се в “Левски”