Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот alexdb » 18 фев 2023 17:36

vvessel написа:
Blue_Blood84 написа:Да върнат Ивайло Найденов вместо Цунами, Здравко Димитров вместо Уелтон, Илия Димитров вместо Билал Бари, Георги Александров вместо Кордоба, Алекс Петков вместо Сонко и да гледаме ония комичните голове дето Арда и Царско село ни вкарваха на Герена
когато приличахме на отбор от трета лига хахаха.

Да ги оставим тия примери. Аз най - много се дразня на безсмисленото налагане на Роналдо и пускането му абсолютно всеки мач. И то като бек последния. А имаме Галчев на тази позиция. Не е зле да остане някой път резерва. Писал си за Здравко Димитров. Той беше може би най-добрият играч на Спартак Варна когато играхме срещу тях. Зле ли е ако го имаме като алтернатива на Уелтън и го пускаме когато бразилеца зацикли. А той е зациклил от много време насам.
За това става дума. За алтернативни и използването им. Вместо това Мъри си има един състав и една тактика и всеки мач едно и също. Така че недей да преиначаваш думите ми, а се опитай да разбереш какво имам предвид.

Не знам какво си се фиксирал в Роналдо? Да, гони го як карък пред гола. Мисля, че и позицията му на крилото не е баш неговата, но той показва едно стабилно ниво (може би е най-стабилния футболист в отбора). Проблемите на Здравко Димитров са много и това, че е направил един-два добри мача в сезона не оправдава тоталната му недисциплинираност, очевидните приливи и отливи, да не говорим, че това момче не израстна и на милиметър. При Галчев не знам какъв е проблемът му с Мъри. Може би не се влага достатъчно в тренировките или де да знам. Тактиката на Мъри не е лоша, но проблемът е, че напред сме много зле по отношение на вкарвацията. Нямаме изявен голаджия. За сметка на това не разбирам ината да се залага на вратар от школата при положение, че очевидно Никито е приключил с футбола, а Андреев ми мяза на Божката Митрев - ако има ден може да направи какви ли не чудеса, ама ако няма може от нищо да ни закопае (както и стана в не един мач).
Най-проблемно обаче ми е ръководството, многото маймуни дет за пореден път се накачиха на клона и никаквата визия за развитието на отбора. Ясно е, че положението ни от към финанси е тежко, но това не е причина да няма идея как да се върви напред. А аз имам усещането, че такава идея изобщо няма и се люшкаме от едно нещо към друго - ще чистим дългове, ама трупаме нови, ще налагаме млади юноши, ама привличаме чужденци, ще се продаваме, ама няма да се продаваме. Така няма да стане.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 18 фев 2023 18:35

alexdb написа:Не знам какво си се фиксирал в Роналдо? Да, гони го як карък пред гола. Мисля, че и позицията му на крилото не е баш неговата, но той показва едно стабилно ниво (може би е най-стабилния футболист в отбора). Проблемите на Здравко Димитров са много и това, че е направил един-два добри мача в сезона не оправдава тоталната му недисциплинираност, очевидните приливи и отливи, да не говорим, че това момче не израстна и на милиметър. При Галчев не знам какъв е проблемът му с Мъри. Може би не се влага достатъчно в тренировките или де да знам. Тактиката на Мъри не е лоша, но проблемът е, че напред сме много зле по отношение на вкарвацията. Нямаме изявен голаджия. За сметка на това не разбирам ината да се залага на вратар от школата при положение, че очевидно Никито е приключил с футбола, а Андреев ми мяза на Божката Митрев - ако има ден може да направи какви ли не чудеса, ама ако няма може от нищо да ни закопае (както и стана в не един мач).
Най-проблемно обаче ми е ръководството, многото маймуни дет за пореден път се накачиха на клона и никаквата визия за развитието на отбора. Ясно е, че положението ни от към финанси е тежко, но това не е причина да няма идея как да се върви напред. А аз имам усещането, че такава идея изобщо няма и се люшкаме от едно нещо към друго - ще чистим дългове, ама трупаме нови, ще налагаме млади юноши, ама привличаме чужденци, ще се продаваме, ама няма да се продаваме. Така няма да стане.

Аз съм се фиксирал в Роналдо, други са се фиксирали във вратарския пост, но всички виждаме, че нещата куцат в много отношения.
Конкретно с Роналдо това което най-много ме дразни е че е несменяем титуляр, независимо от отбора с който играем и тактиката която имаме. Понякога, когато е видно още първото полувреме, че не се получават нещата при него, вместо да му се търси смяна или нова позиция, Мъри го държи до край или го сменя обикновено след 80-та минута, когато е почти безсмислено. Иначе признавам, че Роналдо е много борбен и по това ми прилича на Билал Бари, не само защото е ялов, но тъпото и упорито налагане няма да му помогне да стане по-добър. По-скоро ако го остави 1-2-3 мача резерва може да му повлияе по-добре, както и да използван бързината му последните 25-30 мин при положителен резултат . При липсата на Миланов, вече може да се пуска и зад нападателя , обаче Мъри по незнайни причини пробва Марин там, въпреки че на крилото е много по-полезен.
Относно вратарския пост, аз съм на мнение, че и двамата ни вратари имат слаби места и са по-скоро за втори вратар, отколкото за основен, но Михайлов примерно е класи над Божката и това си пролича още като дойде в Левски и го замести, а тогава не беше в топ форма. Андреев ми е трудно да го оценя, но допуска такива елементарни голове понякога, че се чудя дали е некадърен или твърде рано го товарят с отговорности, които не може да понесе. Трябва си друг опитен и ненатоварен с минало вратар.
Но това да са ни проблемите. Видно е, че имаме сериозни финансови и управленски проблеми и хората начело на клуба се държат неадекватно.

Потребителски аватар
Michael_Buble
Контакти:

Мнениеот Michael_Buble » 19 фев 2023 01:16

Veso1913 написа:
Michael_Buble написа:
ChuckNorris написа:Сделката с Шолак е саботирана и това е повече от очевидно.

Съгласен съм, но с една малка поправка. Не "саботирана", а "отменена". От кого?
От геополитическия ни господар!
Онези от вас, които казват "луди ли сте, да се занимават с нас, това са конспирации" твърде много подценяват не толкова "НАС", колкото великото умение на англо-санксонците за подчиняване на колонии. Те затова са недостижими в това - защото го правят на дълбоко системно ниво. Неслучайно в един доклад на един държавен секретар преди години пишеше следното: "Балканите са твърде важни, за да ги оставим на балканците". При нас важи дълбоко изтърканата, но за сметка на това работеща до перфектност колониална политика ала "Индия от 19 век". Напазаруваш си продажен местен елит, който развращаваш, трупайки компромати за него в хода на развращаването, които пък са чудесена дългосрочна каишка и конски юлар. След това "образоваш" младите поколения, деградираш обществото и го скопяваш откъм обединителни национални символи и исторически фигури
Най-големият проблем, когато искаш да контролираш една територия е това да имаш местен народ с каузи и исторически идоли.
А публиката на Левски, ако успя да изнесе някаква лекция през последните няколко години, тя е на тема "отдаденост към кауза с много исторически отенък". Това е много заразително в едно объркано общество, отчаяно търсещо идентичност. И опитните геополитици го знаят много добре. Спомнете си как цялата Английска империя започва да се страхува и занимава с един обикновен адвокатски секретар в Бомбай на име Ганди, който впоследствие променя историята на цяла Индия и е наречен "Баща на нацията".
Мога много конкретни неща да ви напиша скъпи мои сънародници, но не са никак за обществен форум(още повече спортен).
Мислете с главите си. От нас зависи!

Прочетох внимателно.Всичко е вярно,единствено англо-саксонците ги замевстваш с Русия и всичко си идва на мястото.

Веско, така процедират абсолютно всички с имперско мислене още от времето на древен Рим, испанските конкистадори, минем през крал Леополд, Наполеон,Русия, САЩ.
Проблемът на българина е, че го взима твърде лично и не разбира, че те имат право на това. Както ние имаме избора да лижем топки или да не лижем топки. За съжаление, в последните 100 години правим първото, при това с голямо усърдие и стремеж за себедоказване.
Виждам и много левскари тук: "Абе, много хубаво си го написал и съм съгласен, ама дай сега да се върнем на Левски и кажи кой е виновен за дълговете, защо Божков това, защо Сираков онова?"
А не разбират, че това са частни казуси, а не системния проблем. Някои иронично опростяват дискусията. За тях специално ще падна на тяхното ниво за малко:
Да, не е ходил американския посланик да каже на Тонев да бъде зорлем некадърен управник, защото е в разрез с американските интереси. И не е защото Байдън не е "Okey" отборът с най-голяма популярност и носещ името на най-обединителната историческа личност да бъде проспериращ и вдъхновяващ "местното племе".
Достатъчно е да сложиш един примитив начело на държавата и да му създадеш/толерираш модел, в който да кадрува "меценати" с полу-криминални обвързаности и оттам всичко ще се нареди както го иска местния генерал-губернатор, представител на външните господари.
И това ще стане във всички области - спорт, изкуство, образование, икономика. Защото по тези правила работи колонията и ние не можем да им се сърдим, че го правят като ние сме го позволили охотно!
Последна промяна от Michael_Buble на 19 фев 2023 05:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Michael_Buble
Контакти:

Мнениеот Michael_Buble » 19 фев 2023 05:03

Aronaks написа:
Michael_Buble написа:
Blue_Blood84 написа:Наско и Ивков трябва да дадат пресконференция и да отговорят на всички за това, което се случваше последните 5 6 месеца. Едно, че ние даваме главно пари за клуба и ни го дължат, поради тая причина, друго, че сами ни казваха прозрачност и честност. Знам, че Шолак преди време помоли за мълчание, докато не обяват самите те решението, ето има го решението, сега трябва да ни се дават подробни отговори.

Мили приятелю, разбирам те, но отговор няма да получиш. Защото отговора е твърде нависоко. Описал съм го малко по-горе, ако ти се чете сериозен и болезнен анализ. Сделката с Шолак, щеше отдавна да е на бунището, но но не бяхме на дневен ред за нашия гео-политически господар. Дето се вика, имаше много по-сериозни дертове за решаване. Освен това стария генерал губернатор си тръгваше(Херо Мустафа), а новия още не беше се включил. Винаги има вакуум в такъв период. Но довяха и ветровете на англосаксонските интереси и до нашия затънтен край и започнаха да се решават нещата с дневния ред. Вторият пакет по Магнитски и нататък по реда си. Ако мислите, че нещата не са свързани....

Прав си за всичко, което пишеш, но не разбирам едно нещо. Казваш, че "Сделката с Шолак, щеше отдавна да е на бунището, но но не бяхме на дневен ред за нашия гео-политически господар." Искаш да кажеш, че Шолак е искал да вземе клуба, но в последния момент му е било забранено от неговите и респективно наши западни господари? Или, че всичко е бил прах в очите и от самото начало Шолак не е имал намерение да купува акциите?

Благодаря ти за хубавия въпрос, Aronaks! Ще се опитам да отговоря изчерпателно, но ме вкарваш в сериозна авантюра.
Нищо не е било прах. Такива игри ги играят само нашите балкански тарикати. Шолак си го интересуваше какво нашепва бизнеса.
А какво нашепваше бизнеса?
Взимаш отбор с традиции, история, голяма популярност и широки маркетингови перспективи, предвид финансовите вложения на привържениците, които впечатлиха дори верните като кучета английски ценители на играта.
Съвсем логично за тях ЛЕВСКИ бе неизкопана златна мина, управлявана досега от аборигени. И бяха прави!
При това щяха да придобият тази мина за една доста дискретна сума.
Хора, нали ви е ясно, че всичките дългове на ЛЕВСКИ са колкото 2 неуспешни трансфера на опашкаря Саутхамптън?!
Затова като чуя олигофренската мантра на нашите ловешки псевдо-медии за "колосалните дългове на ЛЕВСКИ" и ме напушва неистов смях. За всеки българин на заплата са колосални, но за Шолак, който само в България има бизнес с активи за няколкостотин милиона евро, повярвайте, те са в графата "други" в табличките в неговия лаптоп.
Не съм и изобщо съгласен с прокрадващите се мнения, че Шолак не би наистина се нахендрил в българския футбол като можел да си вземе един холандски отбор и да "цъфне и върже". Ами, няма нито да цъфне, нито да върже!
Всички привлекателни отбори в Холандия (Аякс, ПСВ, Фейнорд, Андерлехт, Алкмаар, Твенте) си имат щастливи собственици и няма такъв сюжет и в научно-фанстастично фентъзи, Шолак да си купи някой от тях за сума от порядъка на 15 мил. евро!
Няма да можеш да си вземеш за тези пари дори и Камбюр. Но да кажем, че можеш теоретично.
Тогава колко ще ти струва, за да изместиш от квотите за ЕКТ някои измежду упоменатите шест топ отбора от ниската земя?
Там можеш само да обиграваш някакви играчи от третия отбор на Саутхамптън и този тим да ти бъде скромна, но все пак финансова дупка.
Докато във ракурса на ЛЕВСКИ нещата изглеждат по коренно различен начин. С бюджет в рамките на два неуспешни трансфера в Саутхамптън ще имаш отбор, който ще е всяка година в Лига Европа, а с малко късмет и в Шампионската Лига. Този въпрос, предполагам не изисква повече внимание.
Сега по въпроса как точно е станал завоя, според мен!
Вторият пакет по Магнитски е ясен знак, че имаше рязко движение на голямото туловище по отношение на нашия затънтен край.
Новият посланик Мъртън пък бе одобрен първата третина на Декември и му трябваше време да "влезе в час" и да започне да се действа предвид настъпилия вакуум след приключения мандат на Херо. Сега очаквам първичните, или просто млади и недостатъчно осведомени членове във форума, иронично да резюмират разбраното от тях в нещо от рода "Мъртън звъннал на Шолак и му казал да не купува ЛЕВСКИ, защото това било заплаха за националната сигурност на САЩ в региона".
ЛЕВСКИ сам по себе си не е заплаха за никой!
Но ЛЕВСКИ е част от една по-голяма и фундаментална заплаха и тя ясно се индикира от начина, по който Държавния Департамент на САЩ "писаха двойка" на Херо Мустафа за някои обществени процеси, които започнаха да се зараждат в България. Няма да ги описвам тук, защото не е политически форум, а и ще ми отнеме 5 страници. В мрежата има достатъчно инфо по темата(ако ви се чете).
В обществен план спортен клуб ЛЕВСКИ е феномен заради патрона си, традициите, историята.
Положителната енергия, която последните години се вижда около отбора като посещаемост, инициативи, стремеж за отъждествяване с историята и истинските символи в нея е нещо заразително, което не се желае нито в спорта, нито в изкуството, нито в образованието. Не се желае от геополитическите ни господари в нито една област на живота (преди болшевики, сега атлантици)
Разликата между предните и сегашните господари е, че СССР имаше доктрина периферията да бъде поне индустриално и военно напомпана и това буташе спорта. Докато доктрината на сегашните "началници" е периферията да бъде такава във всеки смисъл- икономически, интелектуален, културен и прочие.
Ако имате деца и им помагате с уроците по история, ще забележите една много нечитоплътна нишка на заобикаляне и маргинализиране на важните аспекти от нашата история за сметка на фрагментарни пързулвания хаотично по събитията през вековете, за да не формират пълна обща картина у подрастващите. Ще се възмутите как Захари Стоянов бе заменен в часовете по литература с Робинзон Крузо и т.н. И естествено, че не Байдън или Клинтън имат нещо против Захари или Паисий. Това е умишлено елементаризиране на разговора от хора които ме могат да вникнат в дълбочината или не желаят да се стигне до там от другите.
Номера от този тип правеше и "братски" СССР, но то беше по направление на замяна на "старобългарско" със "старославянско" и "църковно-славянско", което си беше също Франкенщайнско и гнусно, но не толкова груб кастрат по отношение на вътрешно-историческото ни единение и сплотеност.
Какво е станало? Просто, най-вероятно човек от Българо-Американската търговска камара(използвана за агентура за влияние) е говорил на тема ЛЕВСКИ с Шолак или неговите хора, с които така или иначе се срещат покрай бизнесите му у нас. Било му е подсказано, че според новия американски посланик няма да се гледа с добро око и ще има разрив с американското законодателство, ако той се впусне в бизнес начинание с търговско дружество(пък било то и спортно), което е дългово обвързано със санкционорано лице по Магнитски, визирайки Васил Божков.
Мислиш ли, че Шолак ще хаби финансов, кадрови и времеви ресурс да прави одит на ЛЕВСКИ и няма да знае(той или неговите хора) преди това към какво лице са основните задължения???
Търсен е формален повод Шолак да бъде отклонен от проект с такава обществена значимост, натоварен с такава историческа тежест като кауза и генериращ подобна положителна енергия.(която пък си представи каква би станала, ако се превърнем в аналог на Лудогорец).
Не се съмнявай, че ако отборът бе Арда Кърджали, Шолак нямаше да бъде отказан от него, па ако ще Божков и Пеевски заедно да са го финансирали.
Апропо, очаквам, ако някога се появи "проект" подобен на Лудогорец, то той да е отбор от типа на Арда и никога Ботев, Локомотив, Берое, Цска и най-вече ЛЕВСКИ!

Дано съм жив и този форум да го има още поне 5 години, ще видиш, че Ганчев по някакъв мистериозен начин ще бъде отделен от отрочето си, настанено на Българска Армия. И този стадион няма да бъде довършен от него, а от държавата криво-ляво и ще стане нов национален стадион. Или ще му бъдат създадени проблеми в бизнеса, или нещо друго. Помни ми думата!
За марката Цска като спортен клуб в обществен дискурс важи почти същото, което изтъкнах за ЛЕВСКИ, но в малко по-малка степен. И там няма да бъде позволено развитие и генериране на достойно национално представителство. Ще има такива бутикови проектчета като Лудогорец от райони със смесено население, което се вписва идеално в плана за мултикултурализъм и "глобалното село".
Докато има бройлери и овце за стригане, така ще е! Опичайте си акъла!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 19 фев 2023 08:58

Абе, звучи интересно, но "Ботев" бяха придобити от руснак, нали? Макар че, да не се обиждат ботевистите, но "Левски" е с далеч по-голяма обществена значимост. Може да е така, а може да е нещо по-просто - "Левски" продължава да е пленен клуб и този, който го е пленил, не го пуска за нищо на света. Каквото и да е, знам едно: има ли желание, няма начин една работа да не бъде свършена. Някъде по пътя се е появило нежелание да се свърши работата.

По отношение на геополитиката. "Магнитски" е просто още един механизъм на Щатите да упражняват деспотията си. Безцеремонно, нахално, безпринципно. Не си е мръднал някой кутрето, не е попаднал Шолак в списъка. Просто трябва да влезе в конфликт на интереси на американска компания и ще го опраскат. Р.Овч например в последните месеци почна да му знае балалайката много и да говори срещу "Уестинг Хаус" и рисковете, свързани с касетите за зареждане в Козлодуй. Нищо лично.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 19 фев 2023 16:20

Нямам нищо против спекулациите тук, но може ли малко по-логично, когато интерпретираме историята.
От Съединението до сега политиката на Русия е била - ако сте с нас, няма да имате проблеми - пак с нас. Ако не сте - не виждаме кой ще ви помогне, защото сте малки и винаги за Запада сте били разменна монета срещу наши желания. Който има факти, а не интерпретации против тази гледна точка, моля да ги сподели.
От нея нещата със сегашната политика изглеждат малко по-иначе от представяните погледи преди мене. Според мене берем плодовете на нежеланието си да се откъснем от влиянието на Русия. На когото проросийска България му харесва - халал да му е. На мене не ми трябва.
Между другото - само на мене ли ми се струва, че играем все по-зле, даже бих казал отчайващо. Има нещо в съблекалнята, което е против всеотдайността, с която играехме преди. Тогава и да не биехме, Мъри имаше основание да казва - поне играхме ...

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 19 фев 2023 17:11

Честито ни, вече сме 10 мача без победа. Още един мач и чупим рекорда!
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 19 фев 2023 17:25

Следващия кръг го чупим - със сигурност!

Потребителски аватар
groti
Контакти:

Мнениеот groti » 19 фев 2023 17:29

Само да няма роса по стадиона сутринта срещу Лудогорец , че не можем да играем на такъв терен!
110 години любов!

Потребителски аватар
Kotooshu
Контакти:

Мнениеот Kotooshu » 19 фев 2023 17:43

Спомняте ли си Николай Костов?
10-1 или 11 победи и 1 загуба имаше в Левски, нещо подобно.
Паднахме от Локото в Пловдив за купата като Дъстли се лигавеше на тъча и треньора тогава Николай Костов се оправда с терена и вятъра.. онези журналя като Томето го разкъсаха от критики, че се оправдава с терена и вятъра.

Проблема е, че много хора поставиха личността на Мъри над Левски!
ЛЕВСКИ, ОЛЕ, СВОБОДА ОТ МУТРИТЕ!

tochavos написа:
Предпочитам ЦСКА с историята на Литекс, пред помийна яма с 30 титли.

:(

Върни се в “Левски”