peliforewer написа:Виждам, че един колега упорито ме предизвиква да си кажа мнението за филма за Гунди и неговото погребение.Първо за погребението, не съм бил, но си спомням къде и как ми казаха, че по радиото са съобщили, че след катастрофа са загинали Аспарухов и Котков.Това за времето си беше шок за цяла България, да поясня, че тогава между привържениците на ЦСКА и Левски имаше съперничество, спорове, закачки , но не и сегашната омраза.Колкото до филма, не съм го гледал, но Иван и Андрей едва ли ще направят стойностен филм.Акцента трябваше да е върху футболната кариера на Гунди, а не върху отношението му към Лита, защото там нещата не са били толкова розови.Интересът към филма се дължеше на това, че Левски има много фенове, голямата реклама и това, че болшинството от феновете искаха да се запознаят с Гунди, пояснявам, че това е мое мнение . Колкото до призива на Дамянов да се направи игрален филм за някои от легендите на ЦСКА пояснявам, че те са толкова много, че ще трябва да се прави сериал :) .Не виждам и нужда от това защото нямам спомен в ЦСКА да е загинал футболист при трагични обстоятелства във футболна възраст.
За футболния живот на Гунди има документален филм, този е направен специално за личния му. Да, има някакви слухове за отношенията му с Лита, но на кадрите от погребението се вижда в какво състояние е тя и как я придържат за да не падне. След като са постигнали такава гледаемост, значи Иван и Андрей са си свършили добре работата. А това за ЦЯЛ СЕРИАЛ за легенди на ЦСКА откровенно ме разсмя.
Дори един документален филм не са направили, за нито една от тях, трябва ли някой да загине трагично?
Имат починали легенди, като Жоро Найденов(а да видим дали някой знае кой е той) починал докато е бил футболист, Пижо Миланов, Иван Колев, Петър Жеков.
Те не заслужават ли да им се направи поне едно късометражно документално филмче?
Или понеже знаят какъв ще е резултата е по добре да се плюва филма за Гунди.