Мнениеот tmanolov » 13 май 2022 10:09
Точно така е, врътката е в структурите и да, ще се ползват най-вероятно тези, дето са на каишка на нкпсз. Това е и най-тънкият момент - като как ще ме задължат (аз съм от София и тук със сигурност ще сме хиляди, а не под 25) хем да плащам 200 кинта (не са проблем), хем да не мога да гласувам, освен чрез представител, дето ни го знам, ни го познавам? Тогава за чий ми е да съм член, като точно от моя глас няма да зависи нищо, освен да си плащам членската вноска?
Има предприятия с над 100 000 акционера от РМД и масовата приватизация и в нито едно от тях няма изискване да се излъчват задължително представителите. Това е само опция и ако искаш. Разбира се, че може да се гласува и по упълномощаване, но като ти предварително, съгласно дневния ред, си написал за кое си за и закое против - представителят ти тогава само физически те представлява и толкова. Иначе е манджа с грозде - как така ще плащам и друг ще гласува вместо мен, съгласно собствените си убеждения?
Отделно, онзи лаф с "изключване за уронване имиджа" - значи, ако кажа истината, че в това сдружение има наркоси и осъждани хорица, това е уронване на имиджа и съм чао, нищо че съм платил 200 кинта. Е, айде стига - да не сме в НРБ? Въобще много добра и много необмислена идея, но нека изчакаме и ще видим финалния вариант
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.