realno написа:tmanolov написа:realno написа:Какво ми говорите за Разград. В нашия край прасетата ги дерат и от кожата правят цървули, а там я ядат като деликатес. :)))
аз те мислех за софиянче, пък ти се оказа селянче (явно трявбаше да се досетя кой си) :geek: Свинската кожа, особено на младо прасе, е супер деликатес. както и свински уши. А любимото ми е свинска шкембе чорба - за съжаление, на много малко места се прави, основно се набляга на онази лигава боза телешкото шкембе, което е повече от противно и гнусно. Препоръчвам свинската шкембе чорба "при Бекира" (Хората са турци) по пътя между Айтос и Карнобат.
До там ли я докарахте, че софиянци да ядете суровината за направата на цървулите? На всичко отгоре се оказва по - скъпа от филе Елена. По добре яж кренвирши. На мода е, а е и евтино.
Мислех, че разбираш от шеги. :))))
Лаф да става - читаво българско месо много трудно се намира, а преработено на някакъв продукт - съвсем. Имам приятел, който внася превъзходна шунка от Италия на 1/3 от цената, на която продават елитните родни шунки. Качеството е несравнимо и. за огромно съжаление, не в наша полза. Бях в Германия преди месец на Коледните базари - ми и техните наденички са от месо и имат вкус на месо, а не на талаш като нашите. А цените вече са сравнително еднакви.
Това ме е яд и в Левски, и в България - вече имаме някакви пари и сравнително добра покупателна способност, а твърдо и упорито купуваме ла.на, при това скъпи! Не мога да го разбера. Да не говорим, че в градче като пескиера дел гарда, с размерите на Бяла Слатина, имаше повече коледна украса от София преди 10 дни. Срам и позор