Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот TristaNNN » 04 апр 2022 09:10

Чакат ни много вълнуващи две седмици: В събота домакинство на Морето, през седмицата гостуване в Разград за купата, след това мач срещу микренските негри, през седмицата реванш за купата на Герена и сетне гостуване на Ботев или Морето.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
Kotooshu
Контакти:

Мнениеот Kotooshu » 04 апр 2022 10:55

100 години "Левски" София - вековни поздрави от цял свят
1 ч ·
След вчерашната синя ода за народа е твърде подходящо да започнем понеделник с първата история от нашата кампания “Разкажи ни за Левски”. Условието, правите дарение за “Левски е вечен”, изпращате ни потвърждение, както и вашата история/снимки, и ние ще ги публикуваме без редакторска намеса. Защото Левски са левскарите! Приятно четене и моля ви, от уважение към синята идея, към тези хора и към техните истории, харесвайте, коментирайте и споделяйте, за да достигнем да максимален кръг.
“Казвам се Иван Йовчев и съм международен съдия по тенис. В семейството ми всички са левскари- някои по-кротки и уравновесени, други- крайни и готови буквално на всичко за любимия отбор.
Дядо ми по майчина линия е на 79 години и думата “ултрас” винаги ще я свързвам с него. Не защото ходи на мачовете облечен с черна тениска с черепи, а защото няма сила, която да го накара да не отиде на мач на Левски. След всеки разочароващ резултат заявява, че играчите ни ще му докарат някой инфаркт с безобразната си игра, че повече няма да ги гледа на живо, защото здравето му е най-важното. И така до следващото домакинство, когато отново си сяда на своето място в сектор А и подкрепя безрезервно любимия отбор.
Аз обаче не станах левскар покрай дядо ми. От Левски съм благодарение на баща ми, който ме заведе на първия ми мач на Герена през 2002г., когато победихме Брьондби с 4:1. След това двамата с него сме били на безброй много мачове, но категорично един от най-скъпите ми спомени ще си остане гостуването на Удинезе през 2006г., когато подхвърлих на баща ми: “Може ли да отидем на мача в Италия”, а той, без да се замисля много, отговори: “Хайде, там сме”.
В началото споделих с какво се занивам, тъй като моята история за Левски е свързана с тениса. През 2019г. за първи път имах честта да бъда избран за лайнсмен / съдия на линия/ на Уимбълдън. На 30ти юни, сутринта на първия ден от турнира, преди първото ми влизане на кортовете на All England Club, имах среща с останалите съдии на линия от моя отбор, като всеки трябваше да се представи на останалите с по няколко думи. Първи беше най-възрастният ни британски колега Греъм, който сподели, че е на 75 години и е работил като съдия на Уимбълдън през последните 45 години. Дойде моя ред и когато споменах, че съм от България, Греъм моментално ме прекъсна и повече от изненадващо ме попита дали се интересувам от футбол. Отговорих му, че футболът ми е по-голяма страст дори и от тениса, а той ми каза: “В такъв случай е изключено да не си чувал за Аспарухов! Това е един от най-великите футболисти, които съм гледал на живо. Боже, какъв великолепен играч”.
Наясно съм, че ще прозвучи сълзливо и драматично, но в този момент настръхнах и единственото, което му отговорих, беше че днешната дата е годишнина от смъртта на Георги Аспарухов.
Първото ми участие на Уимбълдън завинаги ще остане в съзнанието ми по този начин- с един екзалтиран 75 годишен британец, който се кълнеше, че си спомня прекрасно какъв уникален гол е вкарал Гунди в мача срещу Англия на Уембли.”
ЛЕВСКИ, ОЛЕ, СВОБОДА ОТ МУТРИТЕ!

tochavos написа:
Предпочитам ЦСКА с историята на Литекс, пред помийна яма с 30 титли.

:(

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 04 апр 2022 13:23

Покъртителна е реакцията на "свободните" ни медии ма инцидента в Благоевград. С недомлъвки, с манипулации я докараха до там, че вместо ясно изразено мнение за полицейския произвол - не за първи път, се остава с впечатлението, че момчето от Украйна е постарадало от ултрасите на сините. А по време на предаването ясно се видя как полицаите го суркат по стълбите. Но нийде после не се появи този кадър! Позор - пореден, за нашите платени медии! А после - били сме на нам кое си място по свобода на словото, ама то не отговаряло на истината! Ами не отговаря по простата причина, че у нас "свобода" и "слово" не се съчетават в израз! Да не говорим, че по подразбиране тези термини за нас не означават това, което е тяхното общоприето значение.

Muaddib
Контакти:

Мнениеот Muaddib » 04 апр 2022 13:36

По-скоро трябва да се махне малоумието "мач без публика" като форма на наказание. Какъв е точно смисъла от подобна мярка? Олигофрена, който е метнал ракетата, ще си вземе поука ли? Как така всички левскари ще носим отговорността за действията на един човек? Как въобще има възможност за "колективна отговорност" ?! Освен всичко, футбол без публика не е футбол. А пък Левски, в момента, пълни стадионите в страната най-много от всички.
"Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година – да стане лято и цял живот – да са щастливи ... " Умберто Еко

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 04 апр 2022 13:53

Ако питаш мене, докато мачовете не се играят без полиция, за игра и удоволствие не може да става дума. Просто е ужасно да гледаш как някъде излизат деца, а у нас - жандармерия. Това само показва безсилието ни като общество да се справим с простотията, наглостта и безразсъдството. Наказанието без публика е фашистко - за един ударен - всеки пети на разстрел ... Но днес фашизмът не е мъртъв - вижда се не само у нас ....

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 04 апр 2022 14:58

Колективното наказание доказва, че държавата е безсилна или няма намерение да се справи с лумпените в черно в сектор Б.
Питам, кой носи по-голям вина за подобни изпълнения, държавата, която има ресурса да се справи, но си трае или клуба, който е с вързани ръце? Ако държавата е пасивна при положение, че има цялата власт да открие виновниците и ги санкционира, защо клуба се санкционира, а не държавата? Каква е вината на Левски, който нито е организатор на събитието, нито на охраната, нито има ресурса да се справи с подобни проблеми?
Адвокатчето министър и припок вместо да се занимава с глупостите на Барби, да съдейства за прекратяване на тези ексцесии, като приложи цялата сила на закона, но не срещу клубовете, а срещу конкретните лица, които са виновни. И тези лумпени никога повече не стъпнат на стадион през живота си. Ако няма адекватни закони да ги измисли и подобни неща бъдат изкоренени.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 04 апр 2022 15:17

Какво излиза, че в крайна сметка не ракета изстреляна от нашият сектор е причина за данданията в сектора на домакините ?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 04 апр 2022 15:37

Борето автоматчика нали затова получи шефско кресло. Да си влиза в ролята и да им наляга парцалите.
Колкото до държавата и клуба :) Едно е да искаш , друго е да можеш , съвсем различно е да тръгнеш да го правиш.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 04 апр 2022 21:32

Впрочем, сега е моментът това правителство, ако наистина милее за светли спортни бъднини (макар че едва ли оранжевият пудел Припостин Василев е нещо повече от книжен тигър на каишка в Микре, а МВР пияницата повече от грачеща и размахваща показалец за пред народа кукла на конци, де), да натисне по-здраво и да разкара всички лупмени от стадионите. Е, ще трябват малко ефективни присъди и по-строг пропускателен контрол пред стадионите, евентуално и по-засилено полицейско присъствие по трибуните и буферните зони в комбинация с много вероятни провокации и мелета по мачовете, което ще ни върне 15-20 години назад, ама ако това ще е цената на лумпеночегъртането, то аз съм съгласен да се плати. Само имайте предвид, че покрай сухото нашите Ушеви палят и мокрото без изобщо да им мигне окото, та после е твърде вероятно да има и ревове - уаааа полицейски произвол; уууууу бременните жени, ооооо малките дечица и т.н.
Въпросът е дали властта има желание и интерес това да се случи, щото не е някаква особена тайна, че преди години разни хора из високите държавни етажи се светнаха колко удобни ударни/тактически групи могат да бъдат 100-200 безделници, наркомани, диваци или просто хора с повече тестостерон и излишна енергия, която може да се материализира в нещо угодно за всички.
Наистина бих се радвал всичко това да се случи и публиката навсякъде у нас да мине прочистване, ама ... все пак знаем в коя страна живеем.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 04 апр 2022 21:59

Странджата написа: А по време на предаването ясно се видя как полицаите го суркат по стълбите. Но нийде после не се появи този кадър! Позор - пореден, за нашите платени медии!

Ае показаха го, тая сутрин мина из някой от сутрешните блокове. Не че го коментираха от гледна точка на "фенът пострада заради полицейска грубост", но се видя със сигурност.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Левски”