Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
mikata

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот mikata » 14 мар 2022 20:18

Изображение
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: skitnik32

Мнениеот Странджата » 15 мар 2022 11:17

Кой колко е далеч от истината знае само този, който непрекъснато я търси. Всеки, който мисли, че я пртежава до степен да съди, е сред тези, които са най-далеч!
С колко мача великите ни евроборци два-три пъти са стигали до полуфинал, с колко мача сега се излиза даже от групата на УЕФА или се играе в групите на Шампионската лига.
На колко световни първенства сме ходили и колко гола сме отбелязали до '94?
Участието ни на Олимпиади не се брои до момента, в който спряхме да играем с нашите държавни професионалисти срещу аматьорите на света.
Гледал ли си мачове от 65 до 80, за да видиш как се свири - например в Б група, или в мачове, в които се решава дали Левски или ЦСКА ще е шампион.
Да, за партията - държава спортът беше свирката, където да отива парата от социалното напрежение. Не от вчера народът ни се предава за един кремвирш или 3-4 пакетчета "кюмуро" (какво е това, ще знаеш, ако си бил в Пловдив на мач на Лаута). Това се нарича конформизъм и той нито се е родил у нас, нито пък ние сме единствените конформисти.
Виждал ли си какви спортни площадки имаше в училищата и знаеш ли защо се играеше по улиците - ще ти подскажа - защото бяха пусти, в квартала я имаше 6-6 коли, я не, и те си стояха по гаражи.За движение да не говорим. за игра на босо и с гуменски също - явно това е за предпочитане пред днешните обувки.
И да твърдиш, че сега е по-добре? Не, съмнявам се, че е по-добре, а най-лошото е, че общо взето е почти същото - след 30 години строеж на нов живот. А го строим толкова дълго и така успешно, защото старият е като МОЧА - в сърцето на България, срещу символа на напредъка - Университета, а не искаме да го премахнем от съзнанието си ....
Ще се радвам да се усъмниш в моите твърдения - пътят към истината започва със съмнения и е послан с въпроси.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 15 мар 2022 12:01

Не е верно, че тогава на са давали мачове от кап. страни. Предаваха се всички финали в ЕКТ, както и по интересните мачове преди финала, като двата мача Реал - Милан, примерно. Предаваха се всички Световни и Европейски първенства с всичките им мачове.
И не е нужно сега да постъпваме, като комунистите и да отричаме и хубавите неща само защото са били от "предишните".
Тогава в София имаше емблематични места и заведения, които по нищо не отстъпваха на западните. НДК беше една перла в центъра, блестяща от чистота и светлина, с модерни заведения и дискотеки, в които се слушаше най-модерната музика, а не чалга, на горната му тераса имаше заведение - Панорамата, от която се виждаше половината град, с приятна музика и видео, в подлеза фонтаните бяха цветни. Ами комплекса - Кристал, едно екзотично място с няколко модерни сладкарници, барчета и ресторанти, с шадраван и това беше в градинка, под дърветата. Ами Японския хотел, Новотела, Парк хотела, Хотел Родина, Шератон, Централна гара с водопада пред подлеза и заведенията в него...
Все неща, които вече ги НЯМА, или са ОБЕЗОБРАЗЕНИ.
Извинявам се за отклонението от темата.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 15 мар 2022 14:55

Да, това е друга тема. София за мене не е била никога така привлекателна, както Пловдив, да речем. Имаше култови заведения, но за мене те бяха почти недостъпни. Не мисля, че в годините на Кремиковци София беше кой знае колко чист град. в края на краищата,когато говорим за миналото, винаги рябва да извеждааме пред скоби онова, което ни кара да си го спомняме с носталгия, ато е, че бяхме млади. И аз тъгувамсаега по онова кръчме на Йорданка николава, къдетоимаше 5-6- маси сред касите с бутилки, но нямаше по-хубаво място след стопендията,където да похапнеш кебапчета и пийнеш един-два "трамвая". Минало незабравимо. Днес за такова място едвали някой би казалнещо друго освен "бардак за квартални пияндета" ....
И не става дума за отрицание - ако нещо е основна причина за съдбата ни, това е онова, което учено наричат континуитет, а на български - непрекъснатост, в областта на политиката и общественото строителство - морал, право, просвета и т.н. - и липсата на приемственост между културните явления, олицетворяващи доброто и човещината ... Затова преди нещо да се отрече или утвърди, трябва добре да се разбере в перспективата на днешния и утрешния ден.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 15 мар 2022 14:59

Да, това е друга тема. София за мене не е била никога така привлекателна, както Пловдив, да речем, макар че съм завършил СУ-то живеех в хубав квартал - на бившата Антон Иванов - до Йорданка Николова. Сега навярно имената са други ... Имаше култови заведения, но за мене те бяха почти недостъпни. Не мисля, че в годините на Кремиковци София беше кой знае колко чист град. Но в края на краищата, когато говорим за миналото, винаги трябва да извеждааме пред скоби онова, което ни кара да си го спомняме с носталгия, а то е, че бяхме млади. И аз тъгувам сега по онова кръчме на Йорданка Николава, където имаше 5-6- маси сред касите с бутилки, но нямаше по-хубаво място след стопендията, където да похапнеш кебапчета и пийнеш един-два "трамвая". Минало незабравимо. Днес за такова място едва ли някой би казал нещо друго освен "бардак за квартални пияндета" ....
И не става дума за отрицание - ако нещо е основна причина за съдбата ни, това е онова, което учено наричат континуитет, а на български - непрекъснатост, в областта на политиката и общественото строителство - морал, право, просвета и т.н. (тя е налице от 13 века) - и липсата на приемственост между културните явления, олицетворяващи доброто и човещината ... Затова преди нещо да се отрече или утвърди, трябва добре да се разбере в перспективата на днешния и утрешния ден.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 15 мар 2022 15:39

Странджата написа:Да, това е друга тема. София за мене не е била никога така привлекателна, както Пловдив, да речем, макар че съм завършил СУ-то живеех в хубав квартал - на бившата Антон Иванов - до Йорданка Николова. Сега навярно имената са други ... Имаше култови заведения, но за мене те бяха почти недостъпни. Не мисля, че в годините на Кремиковци София беше кой знае колко чист град. Но в края на краищата, когато говорим за миналото, винаги трябва да извеждааме пред скоби онова, което ни кара да си го спомняме с носталгия, а то е, че бяхме млади. И аз тъгувам сега по онова кръчме на Йорданка Николава, където имаше 5-6- маси сред касите с бутилки, но нямаше по-хубаво място след стопендията, където да похапнеш кебапчета и пийнеш един-два "трамвая". Минало незабравимо. Днес за такова място едва ли някой би казал нещо друго освен "бардак за квартални пияндета" ....
И не става дума за отрицание - ако нещо е основна причина за съдбата ни, това е онова, което учено наричат континуитет, а на български - непрекъснатост, в областта на политиката и общественото строителство - морал, право, просвета и т.н. (тя е налице от 13 века) - и липсата на приемственост между културните явления, олицетворяващи доброто и човещината ... Затова преди нещо да се отрече или утвърди, трябва добре да се разбере в перспективата на днешния и утрешния ден.

Знам го това кръчме на колелото на 12-ката, ама то наистина си беше квартален бардак(айдее, пак изчезнаха емотикони те), аз говоря за нормални емблематичните заведения, които бяха и достъпни за такива като мене, с изключение на нощните барове в Японския и Шератон, макар че и там съм бил по един път, когато бях взел заплата и тя отиде повече от половината. Колкото до Пловдив, бил съм и там много пъти и не виждам да е по-привлекателен от София, имаха един Бумбарник в мазето на Тримоната и той им беше най-известното заведение, щото имаше шкембета и други карантии.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
emigo73
Контакти:

Мнениеот emigo73 » 15 мар 2022 16:02

Ами, Чепишев, Копитото, Боанско Ханче също много хубави ,но не напълно достъпни. Сега има квартални заведения къде-къде по-хубави. Просто нашите субективни спомени ги "осветяват"
Не го искам "онова" време. Нито морала му ,нито ценностната му система, нито спорта му нищо!

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 15 мар 2022 16:32

Бразилският нападател на Левски Велтон направи силно впечатление с първите си изяви за „сините“. Дарик радио и Dsport.bg разговаряха с крилото преди днешната тренировка на тима, която е първата насочена към задаващия се мач с Локомотив София, който е в събота на стадион „Георги Аспарухов“.

Велтон, какво мислиш за първите си четири официални срещи с екипа на Левски?

Това бяха мачове със сериозна важност, но смятам, че благодарение на съотборниците ми, всичко започна добре, в този супер гранд, в който играя. Невероятно е да обличам тази фланелка и благодаря на всички в клуба за тази възможност. На колегите ми, на ръководителите, на всички фенове на Левски.

Каква беше твоята емоция след първия гол с екипа на Левски, който реализира срещу ЦСКА 1948?

Винаги е хубаво, когато се вкарват голове, а на моята позиция това се и очаква и изисква. Щастлив съм, че вече вкарах, но трябва повече и ще работя здраво за това. Конкретно за този гол, смятам че беше една добра акция.

Загубихте последната среща с Лудогорец, защо?

Смятам, че това е част от футболната игра. В тази игра не можеш да живееш само с победата, стават и грешки, има и загуби. Хубаво е, че имаме позитивни резултати, но явно трябва да работим повече, за да не правим грешни стъпки.

Как видя Лудогорец, защото ще играете с тях и за Купата на България?

Мисля, че те са добър отбор, който е добре трениран. Смятам обаче, че можем да ги победим. Трябва да се подготвим за това.

Как ти се струва публиката на Левски? Дори когато гостувате, чувството е, че сякаш сте домакини...

Нямам думи какво да кажа за нашата торсида. Невероятни са. Подкрепят Левски постоянно. Нашата публиката ни е фанатична. Много е приятно да стъпиш на терена и да играеш за тях. Невероятно е тази подкрепа. Всеки мач го превръщат в празник.

Срещу Лудогорец играхте в 3-5-2, а по принцип Стоилов ползва друга система, коя ти харесва повече?

Много по-често действаме с крила и трима в атака, така че това е нашата схема. Тук имаше лека изненада. Трябва да сме подготвени. Вътре на терена играем 10 срещу 10, ако не броим вратарите. Няма голяма разлика и зависимост от формацията.

Сигурно за първи път си играл на сняг, на такъв терен, както беше в един от мачовете ви?

Да, да за първи път играя на сняг. Снегът е много готин, но не и да играеш футбол на него.

Вече изигра четири мача за Левски, кой от тях ти хареса най-много?

Мисля, че всички тези мачове бяха важни за отбора. Треньорът трябва да каже кога съм се представял добре или не. Аз смятам, че трябва да ставам по-добър с всеки изминал ден, на всяка тренировка да израствам.

Какво мислиш за София като град, вече имаш някакъв опит тук?

Познавам малко града, но ми харесва, много е приятно. Видял съм много малко, но това, което съм ми допада много.

Завърза ли приятелства в България, в отбора на Левски?

Нямам много приятели в града, но вече има и такива. Имам много добри съотборници, което е достатъчно за мен.

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 15 мар 2022 19:36

Посмъртно не трябва да разбира къде е Ст. Град.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 16 мар 2022 08:54

Уелтън започва много добре. Има хъс, дрибъл и ми прави впечатление, че не гледа веднага да падне за нарушение, като Паулиньо примерно, а се опитва да играе.

Върни се в “Левски”