damyanov1963 написа:Супер, ето го опровержението на мантрата за печатите по краката на момичетата с къси поли. Не че нещо, ама много ме е яд на някои, дето след 89-а искат да печелят дивиденти, като се правят на репресирани.
През 73-та смениха някакъв шеф, или министъра направо май беше в МВР и се пусна слуха, че издал заповед да се бият печати на момичетата и да се стрижат момчетата с дълги коси. Аз не познавам такива, още повече, че на брат ми един приятел живя през 75-та с родителите си, които бяха лекари в Алжир и се върна с коса до раменете с която си ходеше спокойно, докато влезе в казармата.
Израстнал съм на една голяма гара в Северна България. Около 1966-67г. имаше постоянен обход на няколко двойки милиционери по пероните и в чакалнята. Лично съм виждал как прибират дългокоси и брадясали младежи и ги водят директно в бръснарницата срещу входа на гарата. Привеждаха ги в "приличен" вид и дори ги караха да си платят. Печатите по краката и цепенето на тесните панталони на момчетата са в началото на 60-те, знам го от близки, на които имам доверие. Още много мога да разказвам, но мача почна....