blue avalanche написа:groti написа:Чета, че Станимир Стоилов се бил провалил в Литекс и Ботев... Всъщност той изобщо не се провали. Беше му даден по един сезон и от него се очакваше чудо веднага. Типично по български. Собственик селянин ,който иска резултати днес и сега. По тази логика Солскяер и десетки други треньори щяха да бъдат ритани всеки сезон от отборите си. Станимир Стоилов никога не е изповядвал идеологията на Стойчо Младенов - блъскане по масата, крясъци и надъхване на кръв на футболистите. При него винаги се е работило последователно и с идея за бъдещи успехи. Затова и не иска да дойде. Ще бъде обременен с очакванията да направи една разбита сбищрина претендент за медали и участие в Европа. Ако той дойде ще трябва да му се остави време за изграждане на състав от А и Б. Ако искате да направим отбор еднодневка колкото да бием припоците (по подобие на Тройчо) ходете и се молете на Велев или сръбската Пърцуца, брат на Ганчев. За Астана пък вече е смешно да се твърди, че се е провалил.. 169 мача - 100 победи! Не съм привърженик на мантрата Стоилов на всяка цена. Честно казано съм го хейтил много за последните месеци в Левски, когато премълча унищожението състав, готов за постоянно присъствие в Европа, но вече съм наясно,че нещата определено са били над него. За мен има и други добри варианти, най вече Радуканов.
Стоилов иска като в Астана. Дето му събраха най-добрите футболисти от Каз-н и му направиха едно казахско Динамо К. После - ма аз съм бил голямата работа.
Иначе си спомням едно 0-4 срещу БАТЕ в Ловеч и 4-1 срещу Кипър.
Аз пък си спомням едни мачове срещу Удинезе, Киево, Динамо Б., Шалке, Олимпик М, Оксер...
Също така помня, че и ние години наред събирахме най - добрите футболисти в България и не станахме Динамо К., та и в групи не влизахме. Далеч съм от мисълта, че Стоилов е геният на модерния футбол, но трябва да сме обективни. Станимир Стоилов е един много грамотен треньор, който обаче има нужда от силен СТД, защото е твърде възпитан и не шока каните на чалгарите