1982 написа:iliev72 написа:Договори за 1г или 6 месеца

Нормалните отбори сключват договори за 5 и повече години и не смятат , че трябва да се афишира.
Смени ли се властта и тези договори веднага ще приключат.Ако не друго поне засега ще вържат бюджета.
Абсолютно. Помниш ли какво стана с ВТБ Кепитъл, които Бойко докара при предишния си престой ??! Падна от власт и те моментално се одръстиха от Левски, тъй като предвидливо бяха сключили договор за година, година и половина.
И какво точно е станало с ВТБ? Аз защо си мисля и че в момента са спонсори на Левски чрез дъщерната си фирма Виваком( която е собственост на ВТБ).
А за Щрабаг,много ми е интересно как някой може да притиска фирма, с годишен оборот на 10 млрд евро. Като основната дейност на компанията се развива на територията на Австрия и Германия. Просто са решили да навлезнат по-сериозно на българския пазар. Съмнявам се ,че някой български играч може да си позволи да ги притиска. Определено шефовете на Щрабаг(която основно се занимава с инфраструктурни проекти в цяла Европа) могат да се свържат във всеки един момент по всяко време на деня със съответните министърпредседатели и да се оплачат от нашенския играч.Те(Щрабаг) вече многократно са си платили на когото трябва да се съобразяват с който и да е в България ( в това число и с ББ..) За мен е много вероятен следния сценарий : На среща на ББ с Ангела Меркел или съответния ресорен министър в правителството на Германия ,нашия човек "случайно" бива запознат с шеф на Щрабаг и онзи казва на нашия човек ,че те планират да разширят бизнеса си у нас. Оттам нататък нашия човек знае много добре,че тези са със статут на свещена крава у нас и не се пипат и трябва да получат едно хубаво парче от баницата, иначе може да няма пари от ЕС и съответно може и въобще да няма баница...
Иначе за продължителността на договора с Щрабаг , ами договорите с Мтел също бяха за по една година и всяка година се преподписваха и параметрите се актуализираха. Това е напълно нормална практика.